fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaprak bitleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Yaprak bitleri

burak2182 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yaprak bitleri ne biçim yaratıklarmış yahu... ne yaptıysam kurtulamadım. mübarekler herseye bağısıklık kazanmışlar. ne denediysem olmadı.olmuyor.bana yardımcı olan arkadaşların formüllerinide deneyeceğim bunlarda fayda etmez ise en sonunda cinnet geçirip benzin döküp yakacağım hepsini. yeter bee.... delirttiler beni.
    Kullandığınız zirai ilacın etken maddesini yazar mısınız?
    Muhtemelen deltamethrin ya da cypermethrindir.
    dozlar artırıla artılrıla bu etken maddelere karşı böcekler dayanıklılık kazandı.
    Bunda dolayı kullanılan zirai ilacın dozunu kesinlikle artırmayın.

TÜM MÜHENDİS ARKADAŞLARIM; DOZ ARTIRIMINI LÜTFEN KİMSEYE TAVSİYE ETMEYİN!!!

Comment

ilçe ziraat müdürlüğünden recete ile almıştım. oradaki kişiler sağolsunlar sizler kadar ilgilendiler. benim mini bahçem için gerekli miktar hesaplandı. 1 litre suya 1 cay kaşığı bu ilacı koyup tüm ilaçı tatbik etmek idi. ilacın adı Dentis 25EC insektisit (böcek ilacı) yazıyor. ilgilenen tüm arkadaşlara çok minnettarım. sağolun...

Comment

Dentisin etken maddesi deltamethrindir.(Bir önceki mesajımda yazdığım gibi)
        Ve bağışılık söz konusu.
        Acetamiprid, abamectin gibi daha etkili ve icadının üzerinden asır geçmemiş etken maddeleri kullanın.

Comment

sayın Baran Bey
          "Acetamiprid, abamectin" bu ilaç isimleri mi yoksa ilacın içindeki etken maddeleri mi? ne kadar kullanaacağım. diğer ilacın miktarı kadar mı?

ilginize teşekkürler

Comment

acetamiprid 1,5 cc/5 Lt su
            Abamectin 1,25 cc/5 Lt su.
            Bunlar etken maddelerdir.
            Beraber de kullanabilirsiniz, ayrı ayrı da etkili olur.

Comment

Kimyasal ilaç kullanmak istemiyarsanız yaprak bitlarine karşı bahçanizin hava sirkülasyonunu sağlayabilecek bir tedbirleriniz varsa alın ayrıca sulamalarda aşırıya kaçmayın ayrıba sulamayı tazyıklı su ile bitkilerin yaprak bitli bölgelerini yıkayarak sulama yapmış olun. Umarın kısmende olsa işe yarar.

Comment

Bende bu sebze bitlerinden muzdaribim bu sitede evde yapılabilecek ilaçlar var onları deneyeceğim işe yararsa sizede söylerim. Arap sabunu yağsız olarak bende denedim bitkilerin üzeridekiler ölüyor bir müddet sonra tekrar bitler oluşuyor kesin çözüm değil yani evde yapılabilecek şeyleri sizlerde okuyup tatbik edebilirsiniz sonuçları paylaşın lütfen

Comment

Working...
                X