fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa makinesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çapa makinesi

Arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum herkese işlerişlerinde kolaylıklar ve saygılar sunarım.
    Ben kamuda çalışan Ankarada görevliyim. benim 550m2 karelık bir bahçem var hafta sonları buraya gidip kendimce meyve ağaçları diktim az da olsa meyve vermeye başladı rakım olarak 1050m cıvarıbda esenboğa cıvarında toprak olarak çok güzel sıyah taşsiz bir toprağa sahip meil olara%3 civarında meile sahip bir yer.ağaçlaruın altlarını çapalamak için bir çapa makinesi almayı düşünüyorum bana tavsiye edebileceğiniz bir makine varmı şimdiden teşekkürler.

Cevap: Çapa makinesi

ANKARA-ULUS-Posta caddesi'nde ÖZAYLAR diye bir firma var, orada küçük ve ŞANZIMANLI vede yerli bir makina bulabilirsin. Ha unutmadan, hoş geldin kardeşim...

Comment

makinacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      ANKARA-ULUS-Posta caddesi'nde ÖZAYLAR diye bir firma var, orada küçük ve ŞANZIMANLI vede yerli bir makina bulabilirsin. Ha unutmadan, hoş geldin kardeşim...

Satış elamanı Murat' sorun, hem ilgili hemde indirimde yardımcı olur, aynı yerden biede malzeme alıyoruz

Comment

arkadaşim sana 9 beygırlık çapa motoru lazım . senın için en uygunu o. ben 12 beygırlık olanını kullanıyorum çünkü ben başkalarının tarlalarınıda sürüyorum . saygılar...

Comment

Sancak 1905, arkadaşım kendi bahçende ne ile uğraşıyorsun, ne ekip ne biçersin?

Comment

arkadaşım ben kırazla uğraşiyorum malum kiraz mevsimi bu aylar.

Comment

Arkadaşlar piyasada bulunan çapa makineleri Çin motorları hariç hemen hemen hepside güzel ve iş görür. ancak önemli olan yedek parça ve servisi.Bulunduğunuz bölgede çapa makinesi almadan mutlaka servis ağını araştırınız.Sonra en ufak bir arızalanmada onca paranızın boşa gittiğini görürsünüz.Yani marka önemli değil.Önemli olan yedek parça ve servis.

Comment

bilader siz motor fabrıkasında mı çalışıyorsunuz?

Comment

Bu soru bana galiba, ben motor fabrikasından emekli oldum, 1992 yılından beri çapa makinasını arkasında ter akıttım. Birkaç kez ayağımı kaptırmaktan, şans faktörü sayesinde kurtardım.

Comment

o zaman size abi diye hitap edeceğim. bende yağmur marka 12 beygir göcünde çapa motoru kullanıyorum.Bende çok kaza atlattım ama şükür şuan sağlamım

Comment

Siz HADİMİ HAZRETLERİ'nin diyarı HADİM'densiniz galiba. Eğer oralı iseniz oraya hiç gitmedim ama gitmiş gibi bilgi edindim. Bende 10 HP.lik Yağmur ile başladım. Toprağın içinde kök varmış. Motor bir döndü sol ayağımı altına aldı. Bir kaç morarma ile işi atlattık ama pek çok tanıdığım şimdi koltuk değneği ile geziyorlar. O şoktan sonra 3 -4 sene elimi sürmedim. Mecburen kullanmam gerektiği zaman yanıma insan alıyordum. Stop mandalını gösterip, başıma birşey gelirse burayı çevir diye talimat verip 3 metre arkamda dolaştırıyordum. İlk modellerde emniyet mekanizması yoktu.

Comment

evet hadim (korualan) lıyım.bizim burada da çok kaza oluyor abi. hatta geçen yıl adamın bırısı motoru yenı almış denemek için meyili fazla olan biyere götürmüş orada nasıl olduysa motor adamı altına almış her yerını parçalamiş. adam 10 gün komada yattıktan sonra vefat etti.aslında bizim buralar için çok tehlikeli bu motorlar abi yaa.

Comment

Hadim'den servis için gelen motorların şanzıman ve defransiyellerini çok inceledim. O sarı motorların direksiyon kollarının dizaynını ben yaptım. Hani Nasrettin Hoca'nın kedi/cğer fıkrası varya... Birgün sıcak havada zor bir yerde çapa yapıyorum, birden kendi kendime gülme krizine girdim. Bu makina çapa yapıyorsa ben niye terliyorum, bu kadar terliyecektim bu makinaya ne diye bir kamyon para verdim...kazmayla kazsaydım daha iyi...Etraftakiler adam kafayı yedi diye garip garip baktılar...Merak ettiğim birşey var. Hadim kirazı geç olgunlaşıyor, tamamıda yur dışına satılıyor, yine yanlış bilmiyorsam şeftalide çok. Bu bahçeler hep meyilli arazide, nasıl çapa yapıyorsunuz ?

Comment

bahceler hep teraslı abi burada. çok yüksekte olduğumuz için kıraz geç olgunlaşıyor burada.

Comment

İyi araştırmışım değil mi? Hadim'in o virajlı yollarını aşabilirsem (ehliyetim yok) kiraz festivalinde oraları bir gezicem. Sadece DÜZCE'de on kişi koltuk değneği ile geziyor; ölen iki kişi; neyse bu mevzuyu kapatalım:

Comment

Working...
                              X