fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa makinesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Çapa makinesi

Piyasa da 1000 (bin) lira civarında satılan, küçük çapa makineleri varmış. Bu makineler verimli mi? Benim Karabük (göl) küçük bir bahçem var, burada bu makineden verim alabilir miyim?

Comment

Sayın Makinacı ve Sancak 1905 bu küçük makineler hakkında bigi verirseniz sevinirim

Comment

Sayın H.İ. Aktaş Bey, atalarımızın bir sözü var : Ucuz etin yahnisi yavan olur diye, bilmem anlatabildim mi? Yerli olsun, bizim olsun

Comment

Düzeltiyorum: Ben çin malı kastetiğinizi zannettim. Büyük bir beklentiniz yoksa küçük bir makina neden işinizi görmesim ki?

Comment

Teşekkürler sayın makinacı. Makinacı olsunda çamurdan olsun, ben de gençliğimde tornacı ve frezecilikle uğraştım. Bu küçük motorlardan çin malı olmayan bulursam gönül rahatlığıyla alırım inşallah.

Comment

Şimdiden hayırlı olsun

Comment

tüm dostlara saygılar sunuyorum.ben aranıza kayseriden katılıyorum.Çapa makinalarına bakarken sitenizi gördüm.çok yararlı bilgiler alacağımı umuyorum.Bende bir çapa motoru almak istiyorum.Yerim düz ama biraz taşlık,bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ediyorum

Comment

kama marka çapa motoru hakkında bilgisi olan varmı?eğer bilenler varda paylaşırsa sevinirim

Comment

Arkadaşım tarlanın taşlı olduğunu yazmışsın birde arazinin büyüklüğü önemli tarlayı önce taşlardan temizlemen lazım sonra tarlanın büyüklüğüne göre çapa makinası tavsiye edilir

Comment

Kaza atlatmayan kalmamış, öyle görünüyor, ben de bir kere ucundan kurtuldum. Biliyorsunuz, kurtulamayanlar da var!
                      Arkadaşım, "çapa makinası" diye sitede ara, bak, göreceksin, bu konuda her şey yazıldı.
                      Ama benden sana kullanımla ilgili üç tavsiye:
                      1- Ehliyet sınavına girecekmiş gibi okuyup çalış, her gün üç beş dakika çalıştırıp egzersiz yap. Yani sakın hemen işe girişme!)
                      2- İyice ustalaşana kadar geri vitesle çalışma!
                      3- İyice ustalaşana kadar yüksek devirde çalıştırma!
                      4- Bahçen gözden uzakta bir yerdeyse makinayı bahçede bırakma, çalınıyor!

Comment

hepinize merhabalar.çapa makinaları üzüm bağlarında bel vazifesi görürmü yoksa toprak bellendikten sonramı çapa makinası kullanılıyor

Comment

Çapa makinesi en fazla 5 cm derinlikte bir toprak işlemesi yapar.Oysa belleme dediğiniz 20 cm lik bir toprak işlemesi yapar.Bunun için üzüm omçalarının arası pulluk ile sürülmeli veya bellenilmeli.Ardından ikinci olarak çıkan otlara çapa makinesi sokulmalı.

Comment

Herkese merhaba,
                            Öncelikle aynı makinadan söz edip etmediğimizi bilelim diye ben kendi kullandığım makinayı tarif ediyorum: Marka önemli değil, altta dönen bıçakları var ve makina bu bıçaklar üzerinde hareket ediyor. Çeşitli motor gücünde ve farklı genişlikte bıçak takımları olabiliyor. İnsan ancak kullanmaya başladıktan sonra çalışma sistemini yavaş yavaş anlayabiliyor. Yani hem bu bıçaklar üzerinde hareket ediyor ve hem de toprağı nasıl kazıyor? Doğal olarak paldır küldür bıçakların ucunu saplaya saplaya yürümesi ve çapalamadan geçip gitmesi gerekir! Sistem şöyle işliyor: Çok ufak bir müdahale ile makinaya istenen oranda PATİNAJ yaptırabiliyorsunuz. Makinayı almadan önce satıcıdan bir gösteri yapmasını istedim, çünkü ben de bu arkadaşımız gibi kaç santim derinlikte işleyeceğini öğrenmek istiyordum, benim talebim doğrultusunda, satıcı makinayı, yerinde saymaya yakın bir hızda sürerek toprağı bıçakların uzunluğundan daha derin kazdı, yani yaklaşık yirmi santim! Makinayı kendim kullanmaya başladıktan sonra da, deneye deneye makinayı hangi hızda sürersem toprak ne kadar derin kazılıyor bunu öğrendim. Özet olarak: Makinanın bıçaklarının uzunluğu kadar derinlikte kazabiliyorsunuz, hem de toprağı un ufak ederek. Tek sorun, ot durumu! Fazla otlu olursa bıçaklara sarılıyor ve çalıştırmıyor, ikide bir durup kanca ile otları temizlemeniz gerekiyor. (ASLA MAKİNA ÇALIŞIRKEN TEMİZLEMEYİN!) Yani bağınızı çapa makinası ile işlenecek duruma getirene kadar otlardan arındırmanız gerekiyor. Ama zaten yeteri kadar sıklıkta işlerseniz hiç bir zaman fazla ot oluşmayacaktır. Biraz yukarıdaki dört maddelik uyarımı da dikkatle okumanızı tavsiye ederim. Kolaylıklar dilerim.

Comment

yılda bir kere bellendiğinde hiç ot çıkmıyor diyebilirim.işçilik pahalı olduğundan ben altarnatif şeyler düşünüyorum.bağada traktör çalışamıyor.eğer çapa makinası işimi görebilirse hemen bugün almayı düşünüyorum.toprak kumsal kolay işleniyor diyebilirim.cevap bekliyorum

Comment

çapa makinası işinizi görür, hiç endişeniz olmasın, yalnız, lütfen uyarılarımı dikkate alın, ilk kullandığınızda, acemi olduğunuzu ve otomobil kullanmakta olduğu gibi ustalaşmak gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Kolaylıklar dilerim.

Comment

Working...
                                X