fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hastalıkmı?yoksa.....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• hastalıkmı?yoksa.....

Merhabalar. Siteyi tesadüfen gördüm.Biraz inceleyince bilgilenme açısından faydalanabileceğimi düşünerek aranıza katılmak istedim.Umarım yaşadığım bazı bitkisel problemleri aracılığınız vasıtasıyla atlatmak imkanına kavuşuruz. Bursada ikamet ediyorum. Mütevazi bahçemde hobi olarak uğraştığım 12 adet çeşitli meyve ağacı var. Bunların yaşıda 9 yıllık. En çok problem yaşadığım kayısı şeftali ve elma ağaçları.Mesela 9 yıllık kayısı ağacım her sene çiçek vermesine karşın daha bir tane bile nohut büyüklüğünde meyve vermedi.kesmem ve yeni bir fidan dikmemmi gerekiyor? Şeftali ağacı hastalığa karşı çok dayanıksız, en fazla 3 veya 4 sene sonra kuruyor. ve ilaçlama yapmama rağmen yaprakları meyve oluşumu zamanında böcekleniyor. önüne geçemiyorum. Elma ağacındada aynı böceklenme oluyor. türü ayrı oda yaprakları kıvırıp kurutuyor. BU HASTALIKLARA KARŞI ne zaman ve hangi İLACI kullanmamı tavsiye edersiniz.veya daha başka önerileriniz olabilirmi.ilginiz için şimdidden çok teşekkür eder. sağlıklı bir hayat dilerim.

Cevap: hastalıkmı?yoksa.....

Öncelikle hoşgeldiniz. Tabi ki, yaşadığınız problemler değişik başlıklar altında anlatıldı, yazıldı, çizildi. Meyve tutumu gecikmesinin pek çok sebebi var. Mesela, bilinçsiz budama veye budama yapmamak, tozlaşmama, bilinçsiz gübre kullanımı ile vejatatif aksamın gereğinde fazla büyümesi olduğu gibi ağacın fizyolojik gelişimi de meyve tutumunu etkiler. Bunların yanında yaşadığınız diğer problemlerin de mutlaka mantıklı bir açıklaması ve cevabı var. Uzmansel bölümüne yaşadığınız problemleri, fotoğraflayarak ve ayrıntılı bir biçimde sorarsanız, gerekli yardımı bulabilirsiniz.

Comment

ebrar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Öncelikle hoşgeldiniz. Tabi ki, yaşadığınız problemler değişik başlıklar altında anlatıldı, yazıldı, çizildi. Meyve tutumu gecikmesinin pek çok sebebi var. Mesela, bilinçsiz budama veye budama yapmamak, tozlaşmama, bilinçsiz gübre kullanımı ile vejatatif aksamın gereğinde fazla büyümesi olduğu gibi ağacın fizyolojik gelişimi de meyve tutumunu etkiler. Bunların yanında yaşadığınız diğer problemlerin de mutlaka mantıklı bir açıklaması ve cevabı var. Uzmansel bölümüne yaşadığınız problemleri, fotoğraflayarak ve ayrıntılı bir biçimde sorarsanız, gerekli yardımı bulabilirsiniz.
      Sayın Ebrar. öncelikle problemime ilginiz için çok teşekkür ederim. sağolun. Kayısı ile ilgili problem için ğacın dal ve yapraklarını Bursa ziraat müdürlüğü ilgili biriminede götürdüm.(5 sene önce) bir problem olmadığını söylediler. yanına başka bir kayısı dikmemi önerdiler. ancak bahçemde yer olmadığı için bunu yapamadım. son çare bu sene yeni bir fidan aldım.emenet bir yere diktim.şu anda üzerinde 5 adet meyve var. eski ağaca aşı yapacak kaliteli bir kalem de bulamadığım için onu bu sene kasım ayında söküp yerine yeni fidanı dikmeyi düşünüyorum. sizcede uygunmu. sağlıklı günler diliyorum.

Comment

Sayın necdet68, Sitemizde bu sorunlar farklı yerlerde anlatılmaktadır. Bu kadar çok sorunu yazmaklada tek bir sayfadan tüm sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Ağaçlardaki sorunları ayrı başlıklar altında sormanızı tavsiye ederim. Sorduğunuz tüm sorunlar başka başka irdelenmesi gerekiyor. Hem hastalık var, hem zararlı ve bunları bir sayfada anlatmak hem sizin kafanızı karıştırır hem verimli olmaz.

Örneğin şeftalilerde glok ve yaprak biti, elmalarda kırmızı örümcek ve yaprak biti olabilir. Kayısı için yanına başka kayısı dikmelisiniz.

Tüm bunlar için ağaçların şuanki durumlarının fotoğraflarını siteye ekleyiniz ve her meyve için ayrı başlık açınız. Saygılarımla

Comment

Working...
        X