Merhabalar. Siteyi tesadüfen gördüm.Biraz inceleyince bilgilenme açısından faydalanabileceğimi düşünerek aranıza katılmak istedim.Umarım yaşadığım bazı bitkisel problemleri aracılığınız vasıtasıyla atlatmak imkanına kavuşuruz. Bursada ikamet ediyorum. Mütevazi bahçemde hobi olarak uğraştığım 12 adet çeşitli meyve ağacı var. Bunların yaşıda 9 yıllık. En çok problem yaşadığım kayısı şeftali ve elma ağaçları.Mesela 9 yıllık kayısı ağacım her sene çiçek vermesine karşın daha bir tane bile nohut büyüklüğünde meyve vermedi.kesmem ve yeni bir fidan dikmemmi gerekiyor? Şeftali ağacı hastalığa karşı çok dayanıksız, en fazla 3 veya 4 sene sonra kuruyor. ve ilaçlama yapmama rağmen yaprakları meyve oluşumu zamanında böcekleniyor. önüne geçemiyorum. Elma ağacındada aynı böceklenme oluyor. türü ayrı oda yaprakları kıvırıp kurutuyor. BU HASTALIKLARA KARŞI ne zaman ve hangi İLACI kullanmamı tavsiye edersiniz.veya daha başka önerileriniz olabilirmi.ilginiz için şimdidden çok teşekkür eder. sağlıklı bir hayat dilerim.

Comment