fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz Üretimi Hakkında Bilgi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: ceviz üretimi hakkında bilgi

Sn derviş kardeşim:Öncelikle selamlar,aağlık ve afiyetler.Bu sitenin ceviz konusunda uzmansel danışmanı var.onunla irtibat kurunuz.Ancak; onada yörenin coğrafi özelliklerini belirtmeniz gerekli.Antalya neresi? rakım kaç?,Toprak tahlili yaptırdırnızmı?,su durumu nasıl vs. Ancak sizin halisane sorunuza bilidiğimimz kadarı ile yardımcı olmaya çalışalım:En ideal şartlarda 6 yaşında ufak,tefek meyve verir.10.yılında artmaya başlar.15-ile 20. yılında tam randımana girerki buda bakım,çeşit ve iklime göre değişir.Bu Ülkemiz ortalaması yıllık 30 kg dır. Ancak bazı gelişmiş ülkelerde bur verim 80 ile 200 kg arasındadır. esen kalınız.

Comment

slm
      Bende aranıza yeni katıldım
      K.Maraş Çağlayançerit ilçesine 20 kilometre kala 1200 rakımlı bölgeden 11 dönüm yer aldım 10 dönümlük yerde ceviz yetiştirmeyi düşünüyorum. Su sorunu yok arazi küçük çakıllı hafif meyilli
      Benim öğrenmek istediğim
      aşılı fidan dikersem ağaçlar arası mesafe
      tam kapasiteye kaç yılda geçer
      devlet dekara ne kadar destek veriyor
      ceviz pazarı nasıl tavsiye ediyormusunuz
      SAYGILARIMLA

Comment

Öncelikle hoş geldiniz.Evvelen üsteki yazımı okuyup,iyice değerlendiriniz.Destekleme sertifikalı fidanlara verilmektedir,bu konuda tarım il ve ilçe müdürlükleriyle temasa geçiniz.Fidan mesafeleri en az 10 X 10 olmalıdır ki bazı uzmanlar bunun 12X12 olmasının gerektiğini ifade etmektedir.Verime gelince bu iş: çeşit,bakım ve iklimle doğdu orantılıdır.Gelelim pazarlamaya: her malın bir alıcısı vardır.Pazarlama bir sanatdır.Fakat,şu an ülkemizde ceviz konusunda pazarlama konusunda problem yoktur.bulunduğunuz vilayetde bu sitenin Uzmansel danışmanı Sn Mehmet Sütyemez gibi bu konunun Hocası var.İrtibat kurarak ona göre hareket ediniz.Koolay gelsin,başarılar dileğimle....

Comment

ben 15 senedir aşılı sertifikalı ceviz fidanı yetiştiricisiyim.05357788107 bence en verimli ceviz cinsleri yüksek kesimlerde şebin,bilecik tir.rakım alçak bölgelerde yalova dır.

Comment

İYİ GÜNLER;
            Ben aranıza yeni katıldım.Aranızda bulunan hocalarımızdan yardım istiyorum.Ben kocaeli/karamürselde ceviz bahçesi kurmak istiyorum.Almak istediğim tarla karamürselin üst taraflarında,ama bileceğiniz gibi bizin buraların yüksekleri diğer bölglere benzemez,yani ılıman bi havası vardır.Kısları kar ın yolları kapadığıda olur yanlız.Kaliforniya cevizi varmıoş chanderler diye yanılmıyorsam.Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz,Eksem verim alıp,iyi getirisi olurmu.Bana masrafı nekadar olur?Cevaplarınızı bekliyorum,iyi günler.....

Comment

arkadaşlar. yalova altınovada 30 dönüm denize yakın, 4-5 yil sonra büyük bir ihtimal satılacağı için bu süre içinde bu araziyi en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirim. beni yönlendirirseniz sevinirim...

Comment

altınova da bahçe kurduk en düşük maliyetle 3 yıl içerisinde meyve verecek şekilde fidanları büyütüp arazinin değerini ikiye katlayabilirsiniz.öncelikle ekeceğiniz ceviz fidanları kaliteli olmalı kısa sürede büyümeli 05357788107 numaradan o bölgeye uygun ceviz fidanlarını temin edebilirsiniz.fidan boyları 2 metre dir.tozlayıcısıyla beraber gönderiyor.05357788107 herzaman arayabilirsiniz

Comment

Cevap: Ceviz Üretimi Hakkında Bilgi

Slm dostlar,
                  Eskişehir , Alpu da 10 -15 dönüm arazide ceviz yetiştirmeyi düşünüyorum. Toprak analizini yaptıracağım. Ama beni en çok düşündüren bölgede don olayının fazlaca olması. Buna nasıl önlem alabileceğimiz. Ve de bölgeye en uygun türün hangisi olduğu
                  hakkında bilgi talep etmekteyim.
                  Topraklar verimli, arazi düz , bölge ova, rakım olarak 800 m. civarı sulama imkanımız var.
                  Rüzgar bilgiisde aşağıdaki gibi.
                  Eskişehir'de rüzgarlar, kışın doğudan batıya eser. Baharın ilk aylarında kuzeybatı rüzgarları hakimdir. Baharın sonunda güneybatı, batı ve kuzeybatıdan gelen rüzgarlar görülür.
                  Yaz mevsiminde bazen geçici olarak günlük şiddetli doğu rüzgarları da görülebilir. Sonbaharda ise, eylül sonundan itibaren doğu, kuzeydoğu ve güneydoğu rüzgarları ortaya çıkar.

Comment

bende portakal ağacına çok özeniyorum varmı öyle 20- 30 iraya uşakta yetişecek portakal ben şahsen 100 ira yine weririm

Comment

arazi benim değil, kiralık. 3-4 yıl sonra satılacak. bu süre içerisinde ancak sebze dikebilirim. sizce en mantıklısı getirisi yüksek ne ekebilirim.

Comment

Efendim;Yörenizde pazarlayabileceğiniz bir ürün deneyin.Ben olsam Patates yada soğan ekerdim.Bu yıl iyi para etdi.kolay gelsin

Comment

arkadaşlar 11 dönüm ceviz bahcem için toprak altına sulama havuzu yapıcam damlama için 20 ton bi havuz ölçülerini verebilirmisiniz yada 2 metre genişlik 3 metre uzunluk 1.80 derinlik kaç ton alır bi de nasıl yapmam gerek tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim saygılar

Comment

valla patateside danaburun böcekleri yiyiyo bizim tarlada çok war bu sene ektik artı bizim tarla kırmızı toprak birazda sert çok uraştırır hem patates ve soğan getirisi az diyer sebzeleri zaten ekyoruz içinde en iyisi getiri iyi olan marul

Comment

şahsen ben şu an 10 dölüm tarlam olsa ceviz dikecek olsam basarım parayı sertifikalı ürün alırım gidipte aşısız ceviz alan kerizdir biz çok denedik aşılı ile aşısız arasında dağlar kadar fark var artı benim bildiğim en iyi ceviz şebindir

Comment

en x boy x yükseklik çarparsan kaç ton su alabileceğini hesaplarsın. mesela :
                                2 x 3 x 1.80= 10.8 ton yapar. ona göre en, boy, yüksekliği sen hesaplarsın.

Comment

Working...
                                X