her yl 5-10 adet cevız fıdanı alıp dıkıyoruz.bır turlu sonuc alamıyoruz.buludugumuz 1600 rakım sert ıklıme sahıp konya cevresıdır.sert ıklıme uygun hangı cevız fıdanını dıkelım yardıcı olusanız memnun olurum.
Merhaba;
Ben de aranıza katıldım.Biga da 15 dönümlük bir arazide çevre uzunluğu 426 metre olmak üzere metresi 13 TL.den çevirttim.4 metre genişliğindeki demir kapıyı 500,00.TL.den yaptırttım.Araziyi 2009 da patlattırdım.Su sorununu çözmek için alternatifleri düşünüyorum.Herhalde ,en az 4-5 tonluk iki tekerlekli tanker alacacağım.Damlama su sistemini buna göre kuracağım.Niyetim 2010 Mayıs ayı içinde Tarım ilçe müdürlüğü tavsiyesi uyarınca Chandler Tüplü ceviz ekmek.Dikim aralığı 8x8 olarak olarak söylendi.Çukur açma bedeli olarak arazinin tamamına 120.TL.,fidan için ise 10,00.TL.fiyatı bugün aldım.Destek almamayı düşünüyorum.Destek alınması halinde ceviz fidanından başka bir fidanın ekilmesine izin verilmiyormuş.Umarım fizibilite bakımından arkadaşlara yardımım dokunmuştur.Herkese kolay gelsin.
17 senedir ceviz fidanı yetiştiriyorum bandırma da.fidan çeşitleri konusunda her yerden fidan almayın yıllarınız boşa gitmesin.yerli fidanları yabancı fidan diye iki katı fiyatına size satarlar.05357788107 bize danışın yardımcı olalım...
İyi günler bu siteye yeni üye oldum oldukça yararlı görüş alışverişleri var teşekkür ediyorum...yaklaşık 20 yıldır ceviz ve badem yetiştiriyoruz, şunu öğenmek istiyorum 20 yaşındaki ağaçlarımıza bu mevsimde hangi gübreden ilaçtan kullanmam gerekiyor bugüne kadar tamamen doğal yollarla üretim yaptık ama ağaçları korumak ve yüksek düzeyde verim için neler yapmamız gerekiyor...Ayrıca 200 e yakın sert kabuklu badem ağaclarına yumuşak kabuk badem aşılamayı düşünüyoruz bu konuda sizlerden bilgiler istiyorum teşekkürler...
iyi günler sitenize yeni katıldım ceviz konusunu ben de merak ediyorum. chandlerde en uygun budama tekniği nedir modifiye lider ne demektir. teşekkür ederim
Comment