fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Herkese Merhabalar;

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Herkese Merhabalar;

BUR.BAL bey sizde hep tanışma mesajı yazmışınız selan kelam falan hani sizin organik tarım işi noldu hiç sorunuz yok bi ilerleme yok

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      BUR.BAL bey sizde hep tanışma mesajı yazmışınız selan kelam falan hani sizin organik tarım işi noldu hiç sorunuz yok bi ilerleme yok
      Sayın Eşkiya (Forumdan isminizi bulamadım) Valla gerçeği söylemek gerekirse toprak işini Dayılarım sağolsun ancak halledebildim...Tabii insanlar heyacan içersinde kafa dinlemek ve bir şeyler ile uğraşmak isteyince hemen şunu yapayım bunu yapayım diyebilirler kusura bakma bağ,bahçe işleriinin kolay olmadığını anlıyorum yavaş yavaş.... İşte bu noktada sizlere ihtiyacım olacak sanırım.Yerimin bulunduğu nokta Bursa Orhaneli Karıncalı Köyü'dür.Bir adet termik santral mevcuttur 1Km mesafe yakınlıkta.Ayrıca Köye yakın 3 (üç) adet baraj bulunmaktadır.Göz tahmini olarak 15-20 derEce meğil olduğunu tahmin ediyorum.Kışın çevre köy yollarının kapandığını duyuyoruz.Ama Bursa Orhaneli her zaman açıktır.Yer çakıllı toprak özellikleri taşımaktadır.Ne yapılacağı konusunda toprak analizi tavsiye edeceğinizi sanıyorum.Yapacağım işler ile ilgili saf bir yürekle beni izlediğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim.Sizin uyarınız ile selam kelam faslını geçtim.....)ŞAKA ŞAKA

Neyse dağ köyü olduğundan sanırım karasal iklimin özellikleri hakimdir sanıyorum.Tabii önce kafamızı sokacak bir yer yapmak diyorum.Bir arkadaşım 30-35 metrekare yer yeterli dir diyor.mutfak banyo tuvalet ve bir salon sıfırdan başlamak bu sanırım..

Ağaçlar netten başbahçıvan fikret leylandi ekmemi önerdi. Bu konuyu da bilmeniz açısından yazıyorum.5 sene lik bir süre gerektiğini söyledi.Tabii acemi birisi olarak bana uzun bir süre geldi.Bana kısa sürede büyütüp ekebileceğimiz bitkiler tavsiye edermisiniz.Lafı fazla uzatmıyayım .Samimiyetle yazdığınız yazı üzerine bu kadar bilgiyi yazma ihtiyacı duydum...)Selamlar Saygılar. Görüşmek üzere....

Comment

BUR.BAL bey öncelikle bilmelisinizki ben zirat mühendisi deilim bende bu siteyi aşı konusunda bilgi edinmek için nette ararken rast gele buldum sonra baktımki siteyi kuranlar baya samimiler bayada yardımcı oluyolar herhalde 5 kişiler delimisin kardeş var tabiatcı bey selo var bitanede ayçiçek resimli olan var bide bir tanede var neyse bunların hepsi ziraat mühendisi bense çiftçiyim sadece sıradan bi çiftçi bu arkadaşlar bana fidan dikip aşılamayı öğretecekler o yüzden arkadaş olduk ben bunlara soru soruyodum bu konuda onlarda cevap veriyodu neyse aslında ben hala bu işi nasıl yapacağımı öğrenemedim ama delimisin kardeşle karnabat fidan kardeş bana öğretecekler neyse işin aslı ben sıradan bi çiftçiyim sadece onların cevaplamaya yetişemediği gereksiz konulara ben cevap veriyorum onlara yardımcı olmaya çalışıyorum şimdi onlar hepsinin başka işleri var fırsat bulduklarında giriyola siteye bende ortalık boş kalmasın diye yardımcı olmaya çalışıyorum bilmem anlata bildimmi onlar 5 kişilik ekipler bahçesel kurucuları bende beş buçukuncu eleman yani benim kendime faydam yok gibi bişi yani kelin melemi olsa başına çalar gibi yani benden size fayda gelmez ama diyerleri çok tecrübeli ve yardım severdirler daha kimse bu siteden eli boş dönmemiştir bilgi alış verişinde saygılar umarım beni anlamışsınızdır

Comment

Sayın Eşkiya konulara yazdığın cevapları okudum gülmekten kırıldım.Valla abicim dicem adamlara basmışsın fırçayı yok öle yok böle inan gözlerimden yaşlar geldi ilahi arkadaş gerçekten seni tanımak isterim....Sana selamlar sunuyorum Kal Sağlıcakla.....

Comment

abi asında ben burda biraz recep ivedik konumundayım gibi odu ama aslında asıl amacım konu olsun muhabbet olsun aslında ben fidan yetiştiriciliğini öğrenmek sitiyom ondan burdayım ama biz biraz muhabbeti bozduk hatta sitenin sayibi bile bana bozuk ama olsun ben dier arkadaşların samimiyetini gördüm ondan burdayım nietimiz yardımcı omak ama onlar bana fidan yetiştiriciiğini öğretecekler karnabatfidan arkadaşla deimisin arkadaş yardımcı olacaklar asında ben zaten biraz biliyom kendi başımada yapa biirim ama burda amacım onların profesyonellikerinden bişiler kapmak gibi bide yapacağım işi iyi yapmaıyımki benden fidan alanlarda zarar görmesin gibi ama sende bigi edinmek istiyorsan bişiler hakkında saraç beye kardelene bulaşma ters adamlar ama tabiatçı bey ve dierleri daha anlayışlı özelikle tabiatcı bey çok efendi ve insana karşı yakaşımı abi gibi bimem anladınmı saygılar

Comment

Working...
            X