Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Karaselviyi Tanýyalým.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Karaselviyi Tanýyalým.

Ýsmim özer.End. meslek elekronik mezunuyum. denizliliyim denizli merkezde oturuyorum. 24 yaþýndayým. þimdiye kadar çok bitki yetiþtirdim yýlandan çekirgeye bildircindan güvercine balýktan muhabbet kuþuna kadar bir çok hayvan besledim Doða sevgisi benim doðamda var. 3-4 yaþýnda bebekken bile bitki ve hayvanlarý incelerdim. Bu yaþýma kadarama bir türlü doða ile ilgili bir meslek seçemedim. maddi sýkýntýya düþmiyeceðimi bilsem neler yaparým Allah bilir. yanýnda takýlabileceðim bir yer bulsam iyi olur Ama önemli olan ilgi ve merak olduðuna inanýyorum. bu aralar bir komþunu kullanmadýðý bahçesinde Küçük çapta fidancýlýk yapmayý deniyeceðim. inþ.

Ýnþallah burda öðrenir ve öðretirim...
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Karaselviyi tanýyalým.

Sn Karaselvi Sitemize hoþ geldiniz.Sizin yaþýnýzdan büyük iki evlat sahibiyim.Bu nedenlede affýnýza sýðýnarak size bir büyük tavsiyesi,býrakýnýz komuþunun bahçesini.Kendiniz ufakta olsa bir yer alýp ekip,dikiniz.Tecrübe konuþuyor.selam ve dua ile,esenlikler saðlýklar dileðimle.

Comment

karaselvi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ýsmim özer.End. meslek elekronik mezunuyum. denizliliyim denizli merkezde oturuyorum. 24 yaþýndayým. þimdiye kadar çok bitki yetiþtirdim yýlandan çekirgeye bildircindan güvercine balýktan muhabbet kuþuna kadar bir çok hayvan besledim Doða sevgisi benim doðamda var. 3-4 yaþýnda bebekken bile bitki ve hayvanlarý incelerdim. Bu yaþýma kadarama bir türlü doða ile ilgili bir meslek seçemedim. maddi sýkýntýya düþmiyeceðimi bilsem neler yaparým Allah bilir. yanýnda takýlabileceðim bir yer bulsam iyi olur Ama önemli olan ilgi ve merak olduðuna inanýyorum. bu aralar bir komþunu kullanmadýðý bahçesinde Küçük çapta fidancýlýk yapmayý deniyeceðim. inþ.

Ýnþallah burda öðrenir ve öðretirim...
      Ne tür bitkiler yetiþtirmeyi düþünüyorsunuz?

Comment

Ne kadar bu iþi sevdiðim içi yapsamda iþin birde kazanç tarafý var. o yüzden pazar payý olan palmiye gibi fidanlar yetiþtirmeyi düþünüyorum. Ama palmiye yatýrým gibi bir þey çünkü çok geç büyüyor. diktikten sonra bu sorunu aþmaya çalýþacaðým

Palmiyeyle en az 3 sene sonra verim alabilirim. günü kurtarmak icin deniyeceðim aðaçlardan birisi de karaselvi (mezarlýk selvisi) bu aðaç aslýnda çok asýl bir aðaç düz bir sütun gibi uzayanlarý var yanlamasýna geliþmiyor. budama gibi dertleri yok dolayýsýyla palmiyeye rakip bir aðaç aslýnda yanyana belli aralýklarla kullanýldýðýnda güzel manzaralar oluþturur. ama bizim peyzajcilarýmýzda kendi türlerimize karþý komplexs olduðu için palmiyeye yönelmekten karaselviyi görmüyolar.

Ýkinciside bazý bitkilere ilginç ilgi çeken uygulamalar yapmak istiyorum. Güzel bir forma sokulmuþ birbirine sarýlmýþ salkým söðüt gibi. Bir metre tek dal normal gül üstüne aþýlanmýþ bodur gül gibi

Birde iklimin yýllar geçtikce yavaþ yavaþ yumuþamasýna güvenerek limon mandalina gibi türleri villa bahçeleri gibi yerlerde kullanmak üzere bodurlarýný yetiþtirmek. en azýndan kuzeye kapalý yerlerde yetiþe bilir örnekleri var.

neyse fikirlerimin hepsini söylemiyeyim. Tabi bunlarýn hepsi hayal þimdilik kesin bir yerim yok

Önerileriniz olursa sevinirim. Konyaya mevlanaya selam...

Comment

TABÝATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn Karaselvi Sitemize hoþ geldiniz.Sizin yaþýnýzdan büyük iki evlat sahibiyim.Bu nedenlede affýnýza sýðýnarak size bir büyük tavsiyesi,býrakýnýz komuþunun bahçesini.Kendiniz ufakta olsa bir yer alýp ekip,dikiniz.Tecrübe konuþuyor.selam ve dua ile,esenlikler saðlýklar dileðimle.
          Sayýn tabiatçý hoþ bulduk. Ufakta olsa ekip dikiniz dediðiniz yer 20 milyardan baþlýyor.birde aldýðýn yerde su olmasý lazým ulaþým kolay olmasý lazým. Bütün paramýzý bahçeye verirsek naparýz. Daha bekarýz Maddiat sorun olmasa çiflik kuracam zaten

Evlatlarýnýza selamlar..

Comment

karaselvi ileriye dönük yatýrým yapmak, tecrübe kazanmak ,para kazanmak ,hemde günü kurtarmak istiyorsan taflan ve pitos yetiþtir çabuk döner kazandýðýn parayla hayal ettiðin uzun vadeli planlarý gerçekleþtirebilirsin, iyi göze hoþ görünen mal yaparsan insanlarýn ilgisini çekersin satamadým diye bie þiey yok sana baþarýlar dilerim.ben yalova da dýþ mekan yetiþtiriyorum yakýn olsaydýn birlikte çalýþabilirdik.

Comment

Teþekkürler ortaklýk teklifiniz için keþke yakýn olsaydýk önerilerinizi araþtýracam inþ. satýþ sorun olduðunu düþünüyorum en azýndan þimdilik nasýl satacaðýmý bilmiyorum.

Comment

Working...
              X