fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Karaselviyi Tanıyalım.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Karaselviyi Tanıyalım.

İsmim özer.End. meslek elekronik mezunuyum. denizliliyim denizli merkezde oturuyorum. 24 yaşındayım. şimdiye kadar çok bitki yetiştirdim yılandan çekirgeye bildircindan güvercine balıktan muhabbet kuşuna kadar bir çok hayvan besledim Doğa sevgisi benim doğamda var. 3-4 yaşında bebekken bile bitki ve hayvanları incelerdim. Bu yaşıma kadarama bir türlü doğa ile ilgili bir meslek seçemedim. maddi sıkıntıya düşmiyeceğimi bilsem neler yaparım Allah bilir. yanında takılabileceğim bir yer bulsam iyi olur Ama önemli olan ilgi ve merak olduğuna inanıyorum. bu aralar bir komşunu kullanmadığı bahçesinde Küçük çapta fidancılık yapmayı deniyeceğim. inş.

İnşallah burda öğrenir ve öğretirim...

Cevap: Karaselviyi tanıyalım.

Sn Karaselvi Sitemize hoş geldiniz.Sizin yaşınızdan büyük iki evlat sahibiyim.Bu nedenlede affınıza sığınarak size bir büyük tavsiyesi,bırakınız komuşunun bahçesini.Kendiniz ufakta olsa bir yer alıp ekip,dikiniz.Tecrübe konuşuyor.selam ve dua ile,esenlikler sağlıklar dileğimle.

Comment

karaselvi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      İsmim özer.End. meslek elekronik mezunuyum. denizliliyim denizli merkezde oturuyorum. 24 yaşındayım. şimdiye kadar çok bitki yetiştirdim yılandan çekirgeye bildircindan güvercine balıktan muhabbet kuşuna kadar bir çok hayvan besledim Doğa sevgisi benim doğamda var. 3-4 yaşında bebekken bile bitki ve hayvanları incelerdim. Bu yaşıma kadarama bir türlü doğa ile ilgili bir meslek seçemedim. maddi sıkıntıya düşmiyeceğimi bilsem neler yaparım Allah bilir. yanında takılabileceğim bir yer bulsam iyi olur Ama önemli olan ilgi ve merak olduğuna inanıyorum. bu aralar bir komşunu kullanmadığı bahçesinde Küçük çapta fidancılık yapmayı deniyeceğim. inş.

İnşallah burda öğrenir ve öğretirim...
      Ne tür bitkiler yetiştirmeyi düşünüyorsunuz?

Comment

Ne kadar bu işi sevdiğim içi yapsamda işin birde kazanç tarafı var. o yüzden pazar payı olan palmiye gibi fidanlar yetiştirmeyi düşünüyorum. Ama palmiye yatırım gibi bir şey çünkü çok geç büyüyor. diktikten sonra bu sorunu aşmaya çalışacağım

Palmiyeyle en az 3 sene sonra verim alabilirim. günü kurtarmak icin deniyeceğim ağaçlardan birisi de karaselvi (mezarlık selvisi) bu ağaç aslında çok asıl bir ağaç düz bir sütun gibi uzayanları var yanlamasına gelişmiyor. budama gibi dertleri yok dolayısıyla palmiyeye rakip bir ağaç aslında yanyana belli aralıklarla kullanıldığında güzel manzaralar oluşturur. ama bizim peyzajcilarımızda kendi türlerimize karşı komplexs olduğu için palmiyeye yönelmekten karaselviyi görmüyolar.

İkinciside bazı bitkilere ilginç ilgi çeken uygulamalar yapmak istiyorum. Güzel bir forma sokulmuş birbirine sarılmış salkım söğüt gibi. Bir metre tek dal normal gül üstüne aşılanmış bodur gül gibi

Birde iklimin yıllar geçtikce yavaş yavaş yumuşamasına güvenerek limon mandalina gibi türleri villa bahçeleri gibi yerlerde kullanmak üzere bodurlarını yetiştirmek. en azından kuzeye kapalı yerlerde yetişe bilir örnekleri var.

neyse fikirlerimin hepsini söylemiyeyim. Tabi bunların hepsi hayal şimdilik kesin bir yerim yok

Önerileriniz olursa sevinirim. Konyaya mevlanaya selam...

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn Karaselvi Sitemize hoş geldiniz.Sizin yaşınızdan büyük iki evlat sahibiyim.Bu nedenlede affınıza sığınarak size bir büyük tavsiyesi,bırakınız komuşunun bahçesini.Kendiniz ufakta olsa bir yer alıp ekip,dikiniz.Tecrübe konuşuyor.selam ve dua ile,esenlikler sağlıklar dileğimle.
          Sayın tabiatçı hoş bulduk. Ufakta olsa ekip dikiniz dediğiniz yer 20 milyardan başlıyor.birde aldığın yerde su olması lazım ulaşım kolay olması lazım. Bütün paramızı bahçeye verirsek naparız. Daha bekarız Maddiat sorun olmasa çiflik kuracam zaten

Evlatlarınıza selamlar..

Comment

karaselvi ileriye dönük yatırım yapmak, tecrübe kazanmak ,para kazanmak ,hemde günü kurtarmak istiyorsan taflan ve pitos yetiştir çabuk döner kazandığın parayla hayal ettiğin uzun vadeli planları gerçekleştirebilirsin, iyi göze hoş görünen mal yaparsan insanların ilgisini çekersin satamadım diye bie şiey yok sana başarılar dilerim.ben yalova da dış mekan yetiştiriyorum yakın olsaydın birlikte çalışabilirdik.

Comment

Teşekkürler ortaklık teklifiniz için keşke yakın olsaydık önerilerinizi araştıracam inş. satış sorun olduğunu düşünüyorum en azından şimdilik nasıl satacağımı bilmiyorum.

Comment

Working...
              X