şimdi ben birtane sitede üzüm dallarını kalem aşısı yapıp köksüz gömdüklerini gördüm benim merak ettiğim bu işi bende yapmak istiyorum ama orda ayrıntılı anltılmıyor sadece site reklamı bu işi bilen varsa açıklayıcı bi şekilde anlata bilirmi bide gövdelerini iple bağlmmışlar aşı yerlerine boya çlmışlar bunun hakkında ben 1000 kadar üzüm çeliği gömdüm bunlar ziraattan alma süper üzümler bizim buralarda omayan bizim buralrda yetişenlere göre çok lüks ve güzeller bunları önümüzdeki sene satacağım ama isterimki iyi olsun ki kaliteli satayım ben sadece dallardan budayıp gömdüm aşısız o aşı şekli çok zormu basitmi bilen vrmı weya masrflımı
şimdi bide merak ettiğim benim internetteki sitelerden öğrendiğim aşı ve çelikten üretilen ğaçlar aslının aynısı oluyomuş sadece tohumdan alınanlar bozuluyormuş şimdi üzümde çelikten üretme olduğuna göre neden aşılanıyo?
birde bu çeliklerin kolay kökleşmesi için ilaç varmış bu doğrumu suyla karıştırılıp kökleri suda bekletiliyomuş?
yani üzüm aşısı hakkında bilgi vere bilecek biri varmı veya benim çelikten ürettiklerim kaliteli olurmu veya ben bunları satınca insanlra haksızlık etmiş olurmuyum
şimdi bide merak ettiğim benim internetteki sitelerden öğrendiğim aşı ve çelikten üretilen ğaçlar aslının aynısı oluyomuş sadece tohumdan alınanlar bozuluyormuş şimdi üzümde çelikten üretme olduğuna göre neden aşılanıyo?
birde bu çeliklerin kolay kökleşmesi için ilaç varmış bu doğrumu suyla karıştırılıp kökleri suda bekletiliyomuş?
yani üzüm aşısı hakkında bilgi vere bilecek biri varmı veya benim çelikten ürettiklerim kaliteli olurmu veya ben bunları satınca insanlra haksızlık etmiş olurmuyum

Comment