Kişisel bazı konularımı açmam gerekirse Oyak-Renaultt'ta çalıştığım yıllarda psikolojik bir depresyon geçirdim.Fabrikada robot bakımcısı olarak çalıştığım dönemlerde bazı arızalar ve işler ağır gelmeye başladı.Ve böyle bir rahatsızlığa yakalandım.3 yıldır aldığım tedavi ile sağlığıma tekrar kavuştum Allaha çok şükür.Tekrar geride yaşadıklarıma dönmemek için benim meşgul ve bir işler ile ilgilenmem gerekiyor.Bu seneple tarla bağ ve bahçe işlerini kendime meşguliyet olarak seçtim.
Bu arada sayın selsaraca beni açık olmam konusunda uyardığı ve ilgilendiği için kendisine çok teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.....
Şimdi gelelim aşağıda yazdığım toprak konularına.....
Valla gerçeği söylemek gerekirse toprak işini Dayılarım sağolsun ancak halledebildim...
Tabii insanlar heyacan içersinde kafa dinlemek ve bir şeyler ile uğraşmak isteyince hemen şunu yapayım bunu yapayım diyebilirler Hayvancılık, bağ,bahçe işleriinin kolay olmadığını anlıyorum yavaş yavaş.... İşte bu noktada sizlere ihtiyacım olacak sanırım.Yerimin bulunduğu nokta Bursa Orhaneli Karıncalı Köyü'dür.Bursa'ya 45 km'dir.Bir adet termik santral mevcuttur 1Km mesafe yakınlıkta.Ayrıca Köye yakın 3 (üç) adet baraj bulunmaktadır.Barajları yazmamda ki amaç kırağı ve don olaylarının olmıyacağı yöünde yakınlarımdan bilgi aldım .Bunun doğruluğunu yazarmısınız.Ayrıca benim tarlamın barajdan faydalanacağım mesafe 1 km kadardır.Göz tahmini olarak 15-20 derece meğil olduğunu tahmin ediyorum.Karıncalı köyünde bir sera yapan kişinin seralarını gördüm fakat benim yerin tespiti ile ilgilenmekten ne yetiştirdiklerini soramadım.Kışın çevre köy yollarının kapandığını duyuyoruz.Ama Bursa Orhaneli her zaman açıktır.Yer çakıllı toprak özellikleri taşımaktadır.Sizin forumunuzda toprak analizi olması gerektiğini okudum.
Tabii önce kafamızı sokacak bir yer yapmak diyorum.Bir arkadaşım 30-35 metrekare yer yeterli dir diyor.mutfak banyo tuvalet ve bir salon sıfırdan başlamak bu sanırım..
Neyse dağ köyü olduğundan karasal iklimin özellikleri hakimdir sanıyorum.
Ağaçlar netten başbahçıvan fikret leylandi ekmemi önerdi. Bu konuyu da bilmeniz açısından yazıyorum.5 sene lik bir süre gerektiğini söyledi.Tabii acemi birisi olarak bana uzun bir süre geldi.
Bana kısa sürede büyütüp ekebileceğimiz bitkiler tavsiye edermisiniz.Lafı fazla uzatmıyayım .
Selamlar Saygılar. Görüşmek üzere....
Bu arada sayın selsaraca beni açık olmam konusunda uyardığı ve ilgilendiği için kendisine çok teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.....
Şimdi gelelim aşağıda yazdığım toprak konularına.....

Valla gerçeği söylemek gerekirse toprak işini Dayılarım sağolsun ancak halledebildim...
Tabii insanlar heyacan içersinde kafa dinlemek ve bir şeyler ile uğraşmak isteyince hemen şunu yapayım bunu yapayım diyebilirler Hayvancılık, bağ,bahçe işleriinin kolay olmadığını anlıyorum yavaş yavaş.... İşte bu noktada sizlere ihtiyacım olacak sanırım.Yerimin bulunduğu nokta Bursa Orhaneli Karıncalı Köyü'dür.Bursa'ya 45 km'dir.Bir adet termik santral mevcuttur 1Km mesafe yakınlıkta.Ayrıca Köye yakın 3 (üç) adet baraj bulunmaktadır.Barajları yazmamda ki amaç kırağı ve don olaylarının olmıyacağı yöünde yakınlarımdan bilgi aldım .Bunun doğruluğunu yazarmısınız.Ayrıca benim tarlamın barajdan faydalanacağım mesafe 1 km kadardır.Göz tahmini olarak 15-20 derece meğil olduğunu tahmin ediyorum.Karıncalı köyünde bir sera yapan kişinin seralarını gördüm fakat benim yerin tespiti ile ilgilenmekten ne yetiştirdiklerini soramadım.Kışın çevre köy yollarının kapandığını duyuyoruz.Ama Bursa Orhaneli her zaman açıktır.Yer çakıllı toprak özellikleri taşımaktadır.Sizin forumunuzda toprak analizi olması gerektiğini okudum.Tabii önce kafamızı sokacak bir yer yapmak diyorum.Bir arkadaşım 30-35 metrekare yer yeterli dir diyor.mutfak banyo tuvalet ve bir salon sıfırdan başlamak bu sanırım..
Neyse dağ köyü olduğundan karasal iklimin özellikleri hakimdir sanıyorum.
Ağaçlar netten başbahçıvan fikret leylandi ekmemi önerdi. Bu konuyu da bilmeniz açısından yazıyorum.5 sene lik bir süre gerektiğini söyledi.Tabii acemi birisi olarak bana uzun bir süre geldi.
Bana kısa sürede büyütüp ekebileceğimiz bitkiler tavsiye edermisiniz.Lafı fazla uzatmıyayım .
Selamlar Saygılar. Görüşmek üzere....

Comment