fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen Yardım Ne Ekmeliyim....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Lütfen Yardım Ne Ekmeliyim....

Kişisel bazı konularımı açmam gerekirse Oyak-Renaultt'ta çalıştığım yıllarda psikolojik bir depresyon geçirdim.Fabrikada robot bakımcısı olarak çalıştığım dönemlerde bazı arızalar ve işler ağır gelmeye başladı.Ve böyle bir rahatsızlığa yakalandım.3 yıldır aldığım tedavi ile sağlığıma tekrar kavuştum Allaha çok şükür.Tekrar geride yaşadıklarıma dönmemek için benim meşgul ve bir işler ile ilgilenmem gerekiyor.Bu seneple tarla bağ ve bahçe işlerini kendime meşguliyet olarak seçtim.

Bu arada sayın selsaraca beni açık olmam konusunda uyardığı ve ilgilendiği için kendisine çok teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.....

Şimdi gelelim aşağıda yazdığım toprak konularına.....

Valla gerçeği söylemek gerekirse toprak işini Dayılarım sağolsun ancak halledebildim...Tabii insanlar heyacan içersinde kafa dinlemek ve bir şeyler ile uğraşmak isteyince hemen şunu yapayım bunu yapayım diyebilirler Hayvancılık, bağ,bahçe işleriinin kolay olmadığını anlıyorum yavaş yavaş.... İşte bu noktada sizlere ihtiyacım olacak sanırım.Yerimin bulunduğu nokta Bursa Orhaneli Karıncalı Köyü'dür.Bursa'ya 45 km'dir.Bir adet termik santral mevcuttur 1Km mesafe yakınlıkta.Ayrıca Köye yakın 3 (üç) adet baraj bulunmaktadır.Barajları yazmamda ki amaç kırağı ve don olaylarının olmıyacağı yöünde yakınlarımdan bilgi aldım .Bunun doğruluğunu yazarmısınız.Ayrıca benim tarlamın barajdan faydalanacağım mesafe 1 km kadardır.Göz tahmini olarak 15-20 derece meğil olduğunu tahmin ediyorum.Karıncalı köyünde bir sera yapan kişinin seralarını gördüm fakat benim yerin tespiti ile ilgilenmekten ne yetiştirdiklerini soramadım.Kışın çevre köy yollarının kapandığını duyuyoruz.Ama Bursa Orhaneli her zaman açıktır.Yer çakıllı toprak özellikleri taşımaktadır.Sizin forumunuzda toprak analizi olması gerektiğini okudum.

Tabii önce kafamızı sokacak bir yer yapmak diyorum.Bir arkadaşım 30-35 metrekare yer yeterli dir diyor.mutfak banyo tuvalet ve bir salon sıfırdan başlamak bu sanırım..

Neyse dağ köyü olduğundan karasal iklimin özellikleri hakimdir sanıyorum.
    Ağaçlar netten başbahçıvan fikret leylandi ekmemi önerdi. Bu konuyu da bilmeniz açısından yazıyorum.5 sene lik bir süre gerektiğini söyledi.Tabii acemi birisi olarak bana uzun bir süre geldi.
    Bana kısa sürede büyütüp ekebileceğimiz bitkiler tavsiye edermisiniz.Lafı fazla uzatmıyayım .

Selamlar Saygılar. Görüşmek üzere....

Cevap: Lütfen Yardım Ne Ekmeliyim....

BUR.BAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıca Köye yakın 3 (üç) adet baraj bulunmaktadır.Barajları yazmamda ki amaç kırağı ve don olaylarının olmıyacağı yönünde yakınlarımdan bilgi aldım .Bunun doğruluğunu yazarmısınız.
    Bu baraj göllerin büyüklüklerine göre etraflarında oluşturduğu o alana has bir mikroklimaları mevcuttur. Dağ köyü olduğundan bahsetmişsiniz, rakımı bilinse daha isabetli bir tahminde bulunulabilir aslında. Ve büyük bir ihtimalle bulunduğunuz mevki ormanlıktır.

Comment

Sayın biomer doğru düşünüyorsunu.Bulunduğum mevkii ormanlik.Ama rakımı tam olarak bilmiyorum.Kısa zamanda öğrenip size sonucu yazarım...Teşekürler....

Comment

Oncelikle hosgeldiniz .Sanirim amaciniz vakit oldurmek yada oyalanmak gibi bir ugras ariyorsunuz.Benim size tavsiyem bir yonu ile su olabilirmi?Cok zor ve karmasikta olsa ugur bocegi yetistirmek.Yoo sakina yanlis anlamiyiniz saka yapmiyorum gayet ciddiyim aranan bir kisi yapar bu sizi ozellikle organik tarimda ve iç mekan sus bitkilerinde ilgi cekicidir.Zararlilara karsi yararlilar.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Oncelikle hosgeldiniz .Sanirim amaciniz vakit oldurmek yada oyalanmak gibi bir ugras ariyorsunuz.Benim size tavsiyem bir yonu ile su olabilirmi?Cok zor ve karmasikta olsa ugur bocegi yetistirmek.Yoo sakina yanlis anlamiyiniz saka yapmiyorum gayet ciddiyim aranan bir kisi yapar bu sizi ozellikle organik tarimda ve iç mekan sus bitkilerinde ilgi cekicidir.Zararlilara karsi yararlilar.
          Her insan gibi evime katkı sağlayabilecek ek bir gelir sağlamak ,ekonomik anlamda bir şeyler kazanmak isterim.

Merhabalar,bahsettiğiniz uğur böceği konusun nette inceledim.Fakat ulaşabileciğim kişi ve kuruluşa rastlamadım.Bazı kişiler Amerikadan Amazon .com dan getirtmişler o kişinin linkini yazıyorum alt satıra...
          http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18355

Ülkemizde nereden bulunur kim üretir,üretimi varmı daha bu bilgilere ulaşamadım.Ama bağ ,bahçe ileri ile uğraşanlar bu böceğin çok faydalı olduğunu yazmışlar.Sizede tavsiyeniz için çok teşekkür ederim....Selamlar.

Comment

Böcek deyince aklıma geldi.Birkaç kovan bal arısı bulundurunuz.Hem sizi megul eder,hemde yetiştireceğiniz bitkiler ve çevredeki bitkilere polenizasyon açısından yardımcı olursunuz.Bunun yanında eviniz civarında;Gül,dehlia,karanfil,glayör gibi çiçekleri ekip göz estetiğinize yardımcı olur.Evinizin teras yakınlarına asma çubuğu dikiniz,çabuk yetişir.Ayrıca Hanımeli ve İllaki Ihlamur.sağlıcakla kalınız.

Comment

Günlük, devamlı geliri olan yediveren çilek yetiştirmeyi düşündünüz mü?

Comment

burbal bey öncelikle bişi sormuşun onu cevaplıyayım bildiğim kadarıyla mesela bizim buradan bir çay geçer ama bu çayın etrafındaki yerleri daha önce soğuk vurur kışa girerken son baharda daha erken kırağıyaya sebeb olur ama bahardaki donlara etkisi varmı bilmiyorum birde sıfırdan bahçe kuracaksın herhalde ben senin yerinde osam ya ceviz dikerim yada kiraz ama sizin oralarda yetişirmi bilmem birazda kendim için mesela biraz farklı eriklerden şeftaliden kaysıdan asma çeşitlerinden falan elma falan dikerim kendim için biraz hayvan falan yaparım öle olur gider zaman la hem hoş olur hem meşkuliyeti çok olur mesela sadece tarlayı kirazla dolsursan başka bişi yapmasan o bir ay içinde biter sonra sıkılırsın ama 3-5 ağaç şeftali olsa kiraz bittiğinde yersin onları daha erken meyve ala bilmek içinse birkaç tane badem ve şeker eriği dik erkenden olur sonra ceviz ve elma dik onlarıda enson toplarsın bilmem anladınmı saygılar niyetim sana yardımcı omak ama bu işi maddiat içinde yapacaksan şu an en güzeli ceviz ve kiraz dır başka karlı bi ürün yok mesela elma diksen budaması falan uzun sürer yapamazsın işçi tutsan palıya mal olur ama ceviz ve kirazın fazla budaması yok basit zaten bilmem anladınmı arazin çoksa kavak ağacıda dike bilirsin baraj varmışya zaten en azından bakımı çok basit seni yormaz oda karlı bi iş olması lazımdı ama 8 senede falan yetişiyo ama erkenden verim alabileceğin ürünler arıyorsan şeftali dik ikinci senesinde verim verir ve ziraat 900 kiraz falan

Comment

sayın zengin bende sulama malzemeleri toptancılığı yapıyorum sulamaya ait her çeşit mevcut.
                  müsait olduğunuz bir gün beklerim ziyarete.yerimiz Bora-Su bursa bölge depo küçük sanayi p.t.t. kapısı güveç evinin arka tarafında Nilüfer/Bursa her zaman beklerim burda büyüklerimde sizi daha iyi bilgilendirebilirler uğraşınız hakkında..

Comment

Sayın Tabiatçı ağbime ilgisinden dolayı teşekkür ederim sizlerden gelen tüm örnek ve yazıları bir dosya altında toplamaya başladım.Selamlar....

Comment

aykutertoksöz ilginize ve hassasiyetinize çok teşekkürler.Tarlamız zaten Orhaneli yolu üzerinde geçerken uğramayı düşünüyorum.Selamlar.

Comment

BUR.BAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Her insan gibi evime katkı sağlayabilecek ek bir gelir sağlamak ,ekonomik anlamda bir şeyler kazanmak isterim.

Merhabalar,bahsettiğiniz uğur böceği konusun nette inceledim.Fakat ulaşabileciğim kişi ve kuruluşa rastlamadım.Bazı kişiler Amerikadan Amazon .com dan getirtmişler o kişinin linkini yazıyorum alt satıra...
                        http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18355

Ülkemizde nereden bulunur kim üretir,üretimi varmı daha bu bilgilere ulaşamadım.Ama bağ ,bahçe ileri ile uğraşanlar bu böceğin çok faydalı olduğunu yazmışlar.Sizede tavsiyeniz için çok teşekkür ederim....Selamlar.
                        Iste bu yuzden sizi aranan yapar sonucta ugur boceklerlrini satin lacak kisiler bunu salacaktir bahceye ve ucacaklardir ugur bocekleri ve unutmayinizki tul kafeslerde dogadan toplayacaginiz ugur boceklerini yetistire bilirsiniz sonucta bahcenize bolca gul turleri ekiniz puceronu bol olsunki yiyecek ciksin ugur boceklerine bu sayede isimde yaparsiniz yeminlen .

Comment

abi ben seni anladım senin canın sıkılıyo o yüzden tarımla uarşmak istiyon herhalde ama tarımla ilgili hiç bilgin yok ama bu işe baya masraf edecek gibi görünüyosun bu yüzdende kazançlı bir iş yapmak istiyosun ama ne ekmen gerktiğini bilmiyosun bence abi sende ceviz dik zaten iyi ceviz oldumu 3 senede verim veriyo hem ceviz diyer ağaçlardan farklı mesela 100 yıl bile yaşıyo düşünsene 100 yıl sonra şuan hayatta olan hiç kimse olmayacak ama senin diktiğin ağaçlar sonradan gelenlere nefes olacak ve sana sevap olarak dönecek anladınmı bilmem birde senin adını yaşatacak gibi mesela abi senin arazi kaç dönümlük hiç onu yazmamışın birde abi kendin için birşeylerdik başka meyveler ama az dik ama sen çoğunluk cevizdik zaten herkez çıldırmış gibi ceviz dikiyo bakalım sonu ne olacak devletimiz şu an ceviz dikene destek veriyo ama sonrada bu cevizleri satmakta destek verilirmi bilinmez bu konularda zayıfız (yüce allahım cevizlerinde sonunu vişneler gibi etmesin )

Comment

BU YAZIM GENELDIR VE KIMSENIN SAHSIYETINE YADA HAL VE HARAKETLERINE KARSI DEGILDIR.

Oncelikle her isin bir baslangici vardir ve acemice baslayan yer mesleki konum gelecekte istah kabartici bir uzmanlikisteyen meslek haline gelmektedir.Tabiat ananin bizlere ogretmis oldugu yeni dersler hayat içerisinde aslinda ne kadarda cahil oldugumuzu gostermektedir.Dusununuz organik tarim ile ugrasan bir çiftci uygun fiyata buldugu ugur boceklerini neden satin almasin.Birincisi kullanacagi sivi yada kati turu ilaçlardan fazla kaçirdigi anda vermis oldugu emek kayip olmaktadir.Ilaca verecegi fiyati ugur boceklerine yada ona benzer tuketici bocek turlerine harcamasi hem ekolojik sistemin devamina hemde urunlere saglanacak bir kazanç degilmidir? X beyefendi ugur bocegi yetistirip salar ise durum su olmazmi? Bocekler araziye salinir ve diyelimki1000 adet ugur bocegi gorevlerini yapmaya basladi.Sonucta 1000 adet ugur bocegi 500 adet lavra cikardi ve oldumu size 1500 adet ve tabiki arazide kalmayacak uçacaklar ve dogada gorevlerini yerine getirecekler.Sonuçta her sene siz arazi sahibine boceklerinizi satmis olacaksiniz.Burada x beyefendinin zarari mevcut degildir.Senelik satisi devam edecektir.Sonucta bu ugur bocekleri insanlarin bahçelerine girecek ve evlerinede girecektir.Insanlar hem mutlu hemde sevineceklerdir.Ama asla bu sevincin sahibinin aslinda doga sever bir x beyefendi oldugunu dusunmeyeceklerdir.Benim tabirimce x beyefendiler gercek doga severlerdir çunku ne istediklerini bilmekte ve ne yaptiklarinin farkindadirlar.X beyefendileri desteklemek zorundayiz çocuklarimiza guzel yarinlar birakabilmek için.

SAYGILARIMLA

Comment

abi peki şimdi ben tarlama uğur böceyi saldım dielim bu uğur böcekleride diyer zararlı böcekleri yiyecekler ama başka çiftçilerde bu uğur böceklerini önemsemiyecekler bile onlar tarlalarına zehir kullanacaklar ve binim uğur böcekleride ölecek ve emekler boşa gidecek veya başka yönden bakarsak dielimki tarlaya zararlılarla mücadele için uğur böceği saldık ama bu uğur böceklerinin oluşan hastalıklara karşı bi faydası olmaz ozamanda tarlaya hastalık ilacı atacağız muhtemelen uğur böcekleri yine ölecek başka bi yöndende bakarsak uğur böceklerini diyer böcekleri öldürmek için kullanacağız dielim peki uğur böceklerininki canda dier böceklerinki patlıcanmı veya kendinizi o uğur böceklerinin yediği zararlı böcekler yerine koyalım sen hiç o böceklerin yerinde olmak istermisin allahımızın o zararlı böcekleride yaratmasının mutlaka bi sebebi vardır mesela konuya şöyle bakalım mesela allahımız gerçekten bolluk bereket istesetdi dağda basitce çam ağaçları yetişiyo bu ağaçları çam ağacı yerine meyve ağaçları yapardı ve her mevsim meyve vermelkerini sağlardı ama o zaman insanlar bu ağaçların kıymatini bilmezdi umursamazdı şimdi düşünelim ormanlar bir sürü verimsiz ağaçla dolu meyve vermeyen ama bütün ormanlar meyve ağaçları ile dolu olsa olurmuydu bence olmazdı insanlar şımarırdı mesela biz hep ilk bahar geç donlarından şikayetçiyiz ama bu donlkar olmasa bile şuanki meyve sebzeler ülkenin tüketebileceğinden çok fazla olur ve kimse kıymetini bilmez mesela bir sene bizim buralarda elmelar ful verim verdi ve biz buzhanelere koyduğumuz elmaların parasını bile karşılamakta zorlandık diyer yandan bazı üreticiler elmalarını kış sonunda buzaneden almadılar rehin bıraktılar ve parasını bile veremediler bilmem anladınmı aslında ben senin yazını anladım ama sana muhalefet olsun diye konuyu daha gerçekçi yönleri ile ele aldım bilmem anladınmı ama diyer yöndende ele alırsak konuyu bu zaralı böcekleri öldürmek günah ise benim ve babamın cehendemin dibinde yerimiz şimdiden hazırdır çünkü bir seferde belkide tirlyonlarca böceğin ölmesine sebeb oluyoruz ve onlardan doğacak olan onların çocuklarınada ha burasını neden yazdın dediysen ben hayatta bütün canlıların eşit olduğuna inanırım çünkü bi hayvanla bi insanın hiç bi farkı yok oda basitce doğuyo duyuyo karnını doyururyo büyüyo onunda yavruları oluyo oda bu dünyadaki görevini yapıyo çünkü herkez topraktan geliyo toprağa gidiyo biz insanlar ne kadar kendimizi üstün görsekte (bana göre bu sadece bir bencillik) bizde bu kurulu düzenin bi oyuncularıyız aslında bizim elimizde olan bişi yok herşey kurulu düzen

Comment

Working...
                              X