fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

4 ADET ARI KOVANI TEMİN ETTİM NE YAPMALIYIM.....:)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• 4 ADET ARI KOVANI TEMİN ETTİM NE YAPMALIYIM.....:)

Arkadaşlar Bursa'nın Çalı beldesinde bir arkadaşımın babasından kalan 4 adet arı kovanlarını konuştuk ve bana verceğini söyledi.Kovanın içinde ki tüm malzemelerin tam olduğunu söyledi.

24 OCAK 2010 yarın kovanları görmeye gideceğim.Ne durumdalar,patlağı çatlağı varmı tespit gerekli sanırım.
    Birde ocak ayında neler yapmam gerekir?Arı temin etmelimiyim,ne zaman temin edilmeli,araziye yerleşim için kovanlar nasıl yerleştirilmeli, yön olarak ne tarafa bakmalı,biliyorsunuz bu konularda hiç bir bilgim yok.

Bahçesel'de Arı Yetiştiriciliği konusunda başlıkları okudum yukarıda yazdığım konular hakkında bilgiye ulaşamadım.Bu konuda sanırım Tabiatçı ağbim ve biomer'in ilgili olduğunu fark ettim.
    Aşağıda bakılan konu başlıklarını resimledim...

Bu konuda sanırım Tabiatçı ağbim ve biomer'in ilgili olduğunu fark ettim.
    Yardımcı olursanız sevinirim.....

Selamlar.....

Cevap: 4 ADET ARI KOVANI TEMİN ETTİM NE YAPMALIYIM.....

abi ballarından bizede yollarmısın

Comment

4 ADET ARI KOVANI TEMİN ETTİM NE YAPMALIYIM.....

abi sana kimse yardımcı olmamış bari ben olayım eskiden bizim komşunun vardı o kış aylarında şekeri eritir kovanların önüne kordu arılar çiçek bulamayacağı için aç kalmasın diye veya kovanları koyduğun yere bolca kardelen çiçeği dik arılar kışında aç kalmasınlar hem tabiattan mahrum olmasınlar ve arılarını yüksek bi yere koy çünküarılar her yeri göre bilsinler birde evlerini geri bula bilsinler benim bildiklerim bunlar

abi fark ettinmi bunlar bize taraf olmuşlar bizim yazdığımız konulara cevap vermiyola gibi, sankim, herhalde, şey şüy, kem küm, falan feşman hadi bama yapmaları normalde sana yardımcı olmaları lazım aslında zaten benim yardıma ihtiyacım yok merak ettiğim bişiyi soruyorum aslında beklediğim cevabı alamıyorum veya zaten bildiğim veya tahmin ettiğim cevabı alıyorum yani olay bu

Comment

Hayda abi sen ne ettin ya.Ya abi sen bahçeçilik yapmiycakmiydin ?Hatta bizim eskiyayla tarlada çay içicektiniz.Ben soyluyum abi arilar varsa eskiya gelmez

Comment

Yalçın Bey;

Yukarıdaki soruların en tatminkâr cevabının ancak uygulamalı olarak alınabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla da Arıcılık işiyle meşgul kişilerle daha sıkı irtibat halinde olmanız, bu konuda sizin leyhinize olacaktır.

Ayrıca Toprak Tv' yi de takip ediniz.

Comment

ben eşkiyayım zaten nicki deyiştir dedinizya birde sorduğum sorulara cevap alamayınca nicki deyiştirip soruları tekrar sordum aslında bu ismide sevmediler biomer sen git önce türkçenin muhafızlığını yap der gibi bişi dedi ama bunuda deyiştireceğim (barbar) yapacağım adımı sende gelsene çay içme

arıları ben severim aslında bir zamanlar bizimde vardı aslında ama ballarını daha çok severim aslında birkeresinde bizim buraya arıcılar gelmişti ama biz çok küçüktük kuş avlar iken adamlar yabancı acıkmışlkardır diye armut toplayıp verdik adamda bize bal verdi yedik ama çok güzel baldı o zaman lar çocukken hayalim arılarımın olamasıydı çünkü bal çok tatlıydı aslında burbal abinin uğur böceği yapması lazımdı en azından senin bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanırdı aslında sen ona anaç böcekleri temin edecektin oda yetiştirip üretip sata caktı ve ortak olacaktınız fifti fifti sonra bakardık karlı bir işse benide ortak olarak alırdınız çünkü arı işi tehlikeli
            ABİ BEN İDDAYA GİRERİM BURBAL ABİ BU ARICILIĞIN ALTINDAN KALKAMAZ:

Comment

teşekkürler

Comment

biomer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Yalçın Bey;

Yukarıdaki soruların en tatminkâr cevabının ancak uygulamalı olarak alınabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla da Arıcılık işiyle meşgul kişilerle daha sıkı irtibat halinde olmanız, bu konuda sizin leyhinize olacaktır.

Ayrıca Toprak Tv' yi de takip ediniz.
                teşekkürler

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Hayda abi sen ne ettin ya.Ya abi sen bahçeçilik yapmiycakmiydin ?Hatta bizim eskiyayla tarlada çay içicektiniz.Ben soyluyum abi arilar varsa eskiya gelmez

Slm bahçe yapacaz da Arı da koyalım gözüm bahçeye fena mı olur toplanma yerlerimize 1er kavanoz balla gelirim işte tatlı tatlı konuşuruz...Selamlar.......

Comment

Aman abi arilarlan gelmede ne olur ne olmaz sokarlar falan . Birde hastanelik olmayak

Comment

uğur böceği ile gelsin

Comment

merhaba dostlar. arıcılık benim de hayallerimi süsler ama gazetede okuduğuma göre bu yıl arıcılar balını satamamış. Allah işlerini rast getirsin.

Comment

lawyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          merhaba dostlar. arıcılık benim de hayallerimi süsler ama gazetede okuduğuma göre bu yıl arıcılar balını satamamış. Allah işlerini rast getirsin.
                          abi balda satılmayan bişise geride kalan sebzeciler meyveciler ne yapsın onlar hiç satamıyo hiç memnun olmuyo

gazetede okuduğuma göre bu yıl arıcılar balını satamamış
                          satamamışlar ama kaça satamamışlar?

Comment

Working...
                          X