fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yer kirazı hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• yer kirazı hakkında

Emeklilik birikimimi yer kirazı ile değerlendirmek istiyorum fakat yol gösterecek tecrübelere henüz rastlamadım .Tek umudum bu site.Manisa Muradiyede bu işe uygun 20 dönüm arazim var.Tüm deneyim ve tecrübelere açığım.

Cevap: yer kirazı hakkında

1963zafer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeklilik birikimimi yer kirazı ile değerlendirmek istiyorum fakat yol gösterecek tecrübelere henüz rastlamadım .Tek umudum bu site.Manisa Muradiyede bu işe uygun 20 dönüm arazim var.Tüm deneyim ve tecrübelere açığım.

Buraya bakmanızda fayda görüyorum.

https://gardensel.com/tr/

Comment

1963zafer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      abi millet dalındaki kirazdan para kazanamıyo sen nasıl yerdeki kirazdan para kazanacaksın>>

Comment

Yer kirazı para kazandırır. Yeterki müşteriyi bul...

Comment

İşte Eşkiya da size onu diyor.Yani yetiştirmek kolay da kime satacaksın diyor.Henüz ülkemizde tüketim alışkanlıgı yok.Önce satacağınız yeri bulun sonra yetiştirme işine girin.

Comment

Peki bu ürünü sadece ülkemizde değilde, yurt dışına satmak için çaba sarf etsek.

Bahçeselin ana sayfasında bir haber vardı.

Çiftçilerimiz dikenli incir yetiştirmiş ve fransada pazarını bulmuşlar. İhracatçı bir firmayla anlaşıp ürünlerini fransaya göndereceklermiş.

Aslında bu güzel haber hepimize yol gösteriyor. Biz neden yapamıyalım..

Bir örnek verecek olursak.

Ben 2 dönümlük bahçemde bu ürünü yetiştireceğim ve müşterimde hazır

Comment

o zaman güzel.Hem de yeni girişimçilere iş olur.

Comment

Dikenli incir fransada pazar bulmaz ama yerli incirin guzel piyasasi var.Yer kirazina gelince dunyanin her yerinde pahalidir ve uretimi fazladir.Ozel restorantlarda dekor amacli kullanilir.Yani piyasasini bulsanda içine girmek zor.Rizikosuz is organik tarim.Ne yetistirirsen yetistir organik tarimda elinde mal kalmaz gibime geliyor.Ya burda hashas tohumu bile dunya para organik tarimda.Birde turkiyeden geliyor

Comment

Rusya yaş meyve alımında bir numara diye biliyorum. İrtibat kurulabilirse aslında iş yapa diye düşünüyorum

Comment

Yok be ustad dunya ulkelerinin bir standardi mevcut .Organik tarim yada ona çok yakin boyutlarda olan uretimdir istedikleri.Hatirlasana gecen seneki domates faciasini.Bu arada gunaydin.

Comment

Günaydın
                      Yahu ben nereden bileceğim. Bir kaç yıl önce bir firmadan ruşça biliyorum diye tercuman olmamı isteimişlerdi. O zaman demişlerdi Rusya, yaş meyve pazarında bir numara. Hatta bizim bir kiraz bahçesi hikyaemiz vardı .Bulgaristan da bi bahçe var köye aitt ikomunist zamanında, ben onu iki yıl önce kiralayıp işletmeyi düşündüm. Satışını da Plovdivte alıcısını bile bulmuştum. Ama araziyi bir kaç ortak kiralamış, sonra da mahkemelik olmuşlar, hiç bulaşma dediler. Yaklaşık tam bilmiyorum ama 300 ağaç var biraz yaşlılar, 35 senelik falan olabilirler. Ben çok bişey bilmiyorum kiraz hakkında ama orada bilenlerle çalışacaktım işte

Comment

Hay allah omrunu uzatsin emi .Yer kirazi kiraz degildir.Tabiri o sekildedir ve kirazlan alakasi yoktur. Bu kirazlar agacta degil atsu bir bitkinin uzerinde buyumektedir ve aslen bahcelerde sus olarak kullanilmaktadir. Ciçekleri gosterisli ve meyvesinin rengi gosterislidir ve her çesidi olmamak kaidesi ile yenilebilinir.Bazi turleri toksiktir yani oldurucu dahi olabilir.Yenilen cinsini bulmak gerekir.

Comment

yav biliyorum bu yer kirazı değil
                          inka eriği
                          o da alternatif tıpta kullanılıyor. Burada kurusunun kilosu 70 lira
                          bg de tıbbi tedavilerde kullanılıyor. Rusya da bitki tedavisinde ileri gelen ülkeler arasındadır.

Comment

Kurusu 70 lira ise iyi para .70 lira ne kadar yapiyor milyona gore

Comment

Gazeteci arkadaşım var Bulgaristan da du bi haber salayım bakalım ne ediyormuş 70 lira orada

Comment

Working...
                              X