Emeklilik birikimimi yer kirazı ile değerlendirmek istiyorum fakat yol gösterecek tecrübelere henüz rastlamadım .Tek umudum bu site.Manisa Muradiyede bu işe uygun 20 dönüm arazim var.Tüm deneyim ve tecrübelere açığım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yer kirazı hakkında
Collapse
X
-
Cevap: yer kirazı hakkında
1963zafer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEmeklilik birikimimi yer kirazı ile değerlendirmek istiyorum fakat yol gösterecek tecrübelere henüz rastlamadım .Tek umudum bu site.Manisa Muradiyede bu işe uygun 20 dönüm arazim var.Tüm deneyim ve tecrübelere açığım.
Buraya bakmanızda fayda görüyorum.
https://gardensel.com/tr/
-
abi millet dalındaki kirazdan para kazanamıyo sen nasıl yerdeki kirazdan para kazanacaksın>1963zafer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEmeklilik birikimimi yer kirazı ile değerlendirmek istiyorum fakat yol gösterecek tecrübelere henüz rastlamadım .Tek umudum bu site.Manisa Muradiyede bu işe uygun 20 dönüm arazim var.Tüm deneyim ve tecrübelere açığım.
>
Comment
-
Peki bu ürünü sadece ülkemizde değilde, yurt dışına satmak için çaba sarf etsek.
Bahçeselin ana sayfasında bir haber vardı.
Çiftçilerimiz dikenli incir yetiştirmiş ve fransada pazarını bulmuşlar. İhracatçı bir firmayla anlaşıp ürünlerini fransaya göndereceklermiş.
Aslında bu güzel haber hepimize yol gösteriyor. Biz neden yapamıyalım..
Bir örnek verecek olursak.
Ben 2 dönümlük bahçemde bu ürünü yetiştireceğim ve müşterimde hazır
Comment
-
Dikenli incir fransada pazar bulmaz ama yerli incirin guzel piyasasi var.Yer kirazina gelince dunyanin her yerinde pahalidir ve uretimi fazladir.Ozel restorantlarda dekor amacli kullanilir.Yani piyasasini bulsanda içine girmek zor.Rizikosuz is organik tarim.Ne yetistirirsen yetistir organik tarimda elinde mal kalmaz gibime geliyor.Ya burda hashas tohumu bile dunya para organik tarimda.Birde turkiyeden geliyor
Comment
-
Günaydın
Yahu ben nereden bileceğim. Bir kaç yıl önce bir firmadan ruşça biliyorum diye tercuman olmamı isteimişlerdi. O zaman demişlerdi Rusya, yaş meyve pazarında bir numara. Hatta bizim bir kiraz bahçesi hikyaemiz vardı .Bulgaristan da bi bahçe var köye aitt ikomunist zamanında, ben onu iki yıl önce kiralayıp işletmeyi düşündüm. Satışını da Plovdivte alıcısını bile bulmuştum. Ama araziyi bir kaç ortak kiralamış, sonra da mahkemelik olmuşlar, hiç bulaşma dediler. Yaklaşık tam bilmiyorum ama 300 ağaç var biraz yaşlılar, 35 senelik falan olabilirler. Ben çok bişey bilmiyorum kiraz hakkında ama orada bilenlerle çalışacaktım işte
Comment
-
Hay allah omrunu uzatsin emi .Yer kirazi kiraz degildir.Tabiri o sekildedir ve kirazlan alakasi yoktur.
Bu kirazlar agacta degil atsu bir bitkinin uzerinde buyumektedir ve aslen bahcelerde sus olarak kullanilmaktadir. Ciçekleri gosterisli ve meyvesinin rengi gosterislidir ve her çesidi olmamak kaidesi ile yenilebilinir.Bazi turleri toksiktir yani oldurucu dahi olabilir.Yenilen cinsini bulmak gerekir.
Comment

Comment