Cevap: yer kirazı hakkında
eskiya sen hangi gözlükle okudun o yazıyı
eskiya sen hangi gözlükle okudun o yazıyı

yani ne masrafı ola bilirki eyer tohumların varsa olsada kazanacağının yanında devede kulak kalırdır herhalde
ama kilosu 10 liradan 10 ton kirazda fena deyil hatta süper şahsen ben cevizleri söker yerine yer kirazı dikerim
mevsimlerin deyişmesi mesela meyveler şubatta çiçek açtı aslında bu meyvelerin çiçek zamanı buralar için mart ayı bile erken sayılır gibi ama senin bildiğin cevizleri soğuktan korumak için bir yöntem varsa söylersen sevinirim şimdilik benim bulduğum tek yöntem kendim buralardaki geç yparaklanan cevizlerden bulup atekrar aşılamak veya yapacaklarıı şimdiden sonrakileri, bunlardan aşılamak mesela geçen gün birtane tarlada ceviz gördüm o cevizi soğuk etkilememiş o cevizi araştırıp bakacağım gerçekten öyle ise verimde normalse ondan aşılayacağım
aslında tabiatcı abinin bu konuda denemeleri varmış ve 3 tane soğuklara dayanıklı ceviz cinsi bulmuş patent alırsa bu cevizleri yaygınlaştıracakmış
maliyet heseplama konusuna gelince senin çiftçilikle bizim çiftçilik farklı ama sen haklısın

Comment