fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yer kirazı hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: yer kirazı hakkında

eskiya sen hangi gözlükle okudun o yazıyı

Comment

dedemin gözlükleri ile işi kıvırdım kimseanlamaz ama o adam 60 binliradan daha fazla para kazanır herhalde belkim sanırım

Comment

İnşallah. Ali bey kazansında örnek olsun herkese

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          İnşallah. Ali bey kazansında örnek olsun herkese
          aslında bende merak ediyorum bu kirazı aslında deneyip görmek lazım nasıl bi ürün kazancı nasıl diye ama benim kendime ait tarlam yok ama bula bilirm ama tohumum yok olsa bile önce denemek lazım oldumuydu köşe

Comment

Tavsiye ederim. Bu işe ilk başlayanlar çok güzel para kazanıyorlar.

Comment

Arkadaşlar ben de bu ürünü daha önce denemedim ama şu anda bir riske girerek ekim yapmak için çalışıyorum. İnşallah girdiğim riske değer ve sonuç alabilirim. Ama Eşkiya'nın dediği gibi kilosu 170 TL gibi hayaller peşinde de değilim. Ortalıkta çokça konuşulan kilosunun 10 TL den alıcı bulabileceği. Bu durumda bile herkes sadece elde edilecek gelire odaklanmış durumda. Hiç kimse merak edip ne kadar masraf gider diye hesap ediyor mu? Tabi masraf ederken gider kalemlerini de çok iyi bilmek gerekiyor. Kilosu 10 TL den alıcı bulması durumunda elde avuçta çok fazla birşey kalacağını zannetmiyorum ama öğrenmeninde bir bedeli olduğunu düşünmek gerekir.

Comment

abi 170 lira yı trt de gördüm mersinde adamlar seraya yapmış şu an satıyola ama o nun ne masrafı olabilirki mesela biz bundan 10 sene hatta 11 sene önce ceviz diktik büyük hayallerle ama 11 seneden beri 11 senelik masrafımızı bile çıkaramadık:S son 3 senedir soğuk öldürüyor baharda cevizleri ve hatta bu gün bile öldürdü:S ve muhtemelen bu senede hayaller seneye kalacak yani ne masrafı ola bilirki eyer tohumların varsa olsada kazanacağının yanında devede kulak kalırdır herhalde ama kilosu 10 liradan 10 ton kirazda fena deyil hatta süper şahsen ben cevizleri söker yerine yer kirazı dikerim

Comment

Sevgili Eşkiya,
                  170 TL gibi sıra dışı fiyatlar sezon açılışı için yapılan sembolik ödemelerde verilen fiyatlardır. ceviz diktim diyorsun, sezonun ilk cevizini sembolik rakamlarla çok yüksek fiyatlarla satılması gibi düşün. Bu satışa konu olan miktar çok cüzi olur ve fiyatı sembolik olarak çok yüksek verilir. Üstelik bu fiyat 2009 yılında Mersin'de yapılan ilk üretim çalışması sonrasında elde edilen ürüne verilmiş bir fiyat. Yer Kirazının bu yılki olası fiyat aralığı 10-20 TL arasında gezinebileceğini tahmin ediyorum. Masraf hesaplamasına gelince bu konuda nasıl hesaplama yapılacağı konusunda uzun bir yazı yazmam gerekiyor ama onun için buradaki alan buna yetmez.
                  Ceviz konusuna gelince eğer soğuktan ürünler zarar görüyorsa demek ki dikim öncesi yeterli ön çalışma yapılmamış. Dikim yapacağın alana uygun olan fidanı seçmiş olsaydın don sorun olmazdı diye düşünüyorum. Çevremde ceviz dikimi yapan çok kişi bu konuda memnun görünüyorlar. Eskiye göre gelir azalması oldu diyorsan haklısın ama hala dikim yapanlar çok şikayetçi değil. ben de dikim yapabileceğim arazi araştırmaı yapacağım. 50 dönümden az olmamak kaydı ile arazi bulursam dikim yapmak istiyorum.
                  Cevizleri nerede hangi bölge (hangi şehir) de diktin? dikim yaptığın arzinin rakımı nedir? Arazi eğimli mi? eğim hangi yöne bakıyor? Hangi tür cevizi diktin? Toprak analizi sonucunda toprak özelliğin ne çıktı? Dikim yaptığın cevizlerin sertifikaları varmıydı?
                  Bu soruların cevaplarına göre senin cevizlerle ilgili sıkıntının cevabını bulabileceğini zannediyorum.

Comment

ali abi bu ceviz konusu baya karmaşık bi konu ben nereye sorsam kimse içinden çıkamıyo ceviz seçimi önemli deyil geçen gün hava sıcaklığı 0 dereceye düştü cevizleri aşağı yukarı 4te 1 kadar soğuk öldürdü filizleri yani ve ilk filizler verim filizi oldoğu için o dallar filiz verirler ama neyve vermezler yani tarla karışık ceviz çeşitleri var ama hepsini soğuk öldürüyo ama bir kısmını ve sadece alt dalları yere yakın yerleri yani aslında bu olay daha önce yoktu bu küresel ısınma ayakları çıktı çıkalı böle oluyo mesela biz 4 senedir kaysılardan verim alamıyoruz ama ondan önceki senelerde verimden kaysıların dalları kırılırdı ama 4 senedir o verim var cevizlerde öyle birtek geçen sene biraz aldık ama son 4 senedir onlarıda soğuk öldürüyo ben uşaklıyım bizim burlara önerilen ceviz şebin ve bilecik ama tarlada yalova cinsleride var ama bu yalova cevizler geç yapraklandığı için onlarda hasar daha az ama o sadece şan aslında daha tehlikli zaman geçmedi aslında buralarda hıdır elleze kadar ilk bahar geç donları olur ve zara verir yani karmaşık bişi aslında senin dediğin gibi bu olayın ne cinsle ne rakımla nede toprak analizi ile bir ilgisi yok tek sorun küresel ısınma mevsimlerin deyişmesi mesela meyveler şubatta çiçek açtı aslında bu meyvelerin çiçek zamanı buralar için mart ayı bile erken sayılır gibi ama senin bildiğin cevizleri soğuktan korumak için bir yöntem varsa söylersen sevinirim şimdilik benim bulduğum tek yöntem kendim buralardaki geç yparaklanan cevizlerden bulup atekrar aşılamak veya yapacaklarıı şimdiden sonrakileri, bunlardan aşılamak mesela geçen gün birtane tarlada ceviz gördüm o cevizi soğuk etkilememiş o cevizi araştırıp bakacağım gerçekten öyle ise verimde normalse ondan aşılayacağım aslında tabiatcı abinin bu konuda denemeleri varmış ve 3 tane soğuklara dayanıklı ceviz cinsi bulmuş patent alırsa bu cevizleri yaygınlaştıracakmış

Comment

abi birde masraf hesaplaması bence tarlayı sürdüğün bakım yaptığın işçi tuttuğun suladığın gelip gitme masrafları bakım masrafları böyle masraflar masraf sayılmaz biz bunları domates bübere bile yapıyoz masraftan kasıt extira masraflar sera masrafı fidanları çok pahalıysa öle masrflar falan

Comment

Sevgili Eşkiya,

Beni uzun uzun bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Benim düşünceme göre bir iş için harcadığım her kuruş masraf sayılacağı için seninle hesaplama yöntemimiz biraz farklılaşmış. Ben sonucunda net elime ne kalıyor diye bakıyorum ve bu hesabı her türlü ürün için ayrı ayrı yapıyorum.
                        Ceviz konusunda ise Amerikan Chaddler fidanı konusunda hiç araştırma yaptın mı? Ben deneme yapmadım ama okuduğuma göre Mayıs sonuna kadar uyanmadan durabiliyor muş. Geç donların hepsini atlatabilen bir fidan. Fiyatı da oldukça pahalı. Belki bu senin ilşine yarayabilir. Bu fidandan aşılama yaparak bir sonuç alabilirsin.
                        Kolaylıklar dilerim, Allah yardımcınız olsun.

Comment

ali abi cevabın için çok saol benimde pilanım böyle zaten 2 tane bu cevizden aldım ve sadece bu iki cevizi ceviz için deyilde damızlık için kullanacağım eyer seneyede tarlaya diktiğimde eyer geç yapraklanıyosa mayıs civarı benim için süper olur çünkü bizim şu anki cevizler çoktan sürgün verdiler ve hatta bu sürgünlerin birazını soğuk öldürdü bile:S chandler cevizi araştiriyorum ama fazla net bilgi yok sadece tek bir sitede resimleri var ama onlarda bilgi vermemişler sadece satışını yapıyolar öle yani deneyip görmem lazım sonra uygun ağaçları olmazzsa tekrar aşılamam lazım falan yıllar sürer maliyet heseplama konusuna gelince senin çiftçilikle bizim çiftçilik farklı ama sen haklısın

Comment

yaşasın yer kirazlarım çimlendi henüz bir cm ler

Comment

sevgi onur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              yaşasın yer kirazlarım çimlendi henüz bir cm ler
                              Tebrikler...
                              İnşallah yer kirazlarınız sağlıklı bir şekilde büyür ve trabzonda bir ilk olma özelliği taşır.

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Tebrikler...
                                İnşallah yer kirazlarınız sağlıklı bir şekilde büyür ve trabzonda bir ilk olma özelliği taşır.

çok teşekkür ediyorum

Comment

Working...
                                X