fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sulama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• sulama

merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar ben aranıza Konyadan katılıyorum değerli fikirlerinizle ışık tutacağınız kanısı ile sizlere bir sorum olacak . benim muhtelif meyvelerden karma baçem var yanından küçük bir çay sadece kış sezonu az miktarda akıyor ama daha yukarıda büyükbaş hayvan kesimhanesi bulunduğu için su % 50 yaklaşık kan bunun meyve ,sebze ye zararı olurmu. Teşekkürler.

Cevap: sulama

konu gerçekten ilginç
    işin içersine sağlık girince laf olsun diye fetva verilmez
    bence tarım ve köy işleri bakanlığından yardım istemelisiniz

Comment

Rıza Bey, aramıza hoş geldiniz. Biz hayvansal atıkların işlenmişlerini organik tarımda kullanıyoruz. Fakat %50 gibi bir miktar toprağa fazla gelebilir mi? diye düşünmek lazım. Yinede besleyici yönden faydalı olacağını düşünüyorum.
      http://www.cicekansiklopedisi.com/

Comment

www.cicekansiklopedisi.com

bu site seninmi?

Comment

Acizane fikirlerin toplandığı bir yer. Dostlara faydalı olabilmek için bir teşebbüsümüz. Saygılarımla.

Comment

ben siteyi araştırdım ama yani ben önümüzdeki sene için biraz sümbül ve bazı kolay çiçekler var ve güzel onardan yetiştirmek istiyorum marul çiçeği onbiray çiçeği ve sümbül pazardaki adları ama mesela bi sümbül pazarda 1.5 lira veya 2 lira açmış halde küçük saksıda ama nette araştırdım bir sümbül soğanı 3 lira falan civarı neden böye diye meak ettim işin aslı daha ucuz ve uygun sümbül soğanı bula bilirmiyiz son baharda ben aradım bulamadım onu aradım sizin sitede birde bu yetiştireceğim sümbülleri ve çiçekleri hangi gübreleri ve ilaçları kulanırsam daha güzel olur gibi yani bu bilgiler sizin sitede varmı?

Comment

Sayın Eşkiya, Bazı çiçek soğanları ve fideleri memleketimizde de yetiştirilmektedir. Sizin açmış vaziyetteki çiçeklerin soğanları Türkiyede üretildiği için ucuz oluyor. Pahalı olanlar; ithal bitkilerin soğanlarıdır. Size daha sonra çiçek yetişmek için gerekli şartları detaylı olarak göndermeye çalışacağım. saygılarımla.

Comment

tamam abi çok sağol bana sadece sümbül ve lale soğanı lazım diyer tohumlar ziraatçılarda var baya çok var hem ucuzda paketi 2.5 lira ama lale soğanı yokmuş onlarda olsa bile çok pahalı diyolar 90 kuruş falandı zaten açmış haldeki 1.5 2 lira yani lale soğanı ve sümbül soğanlarının fiyatı işime gelirse öle bu işe geçerim yoksa çok fazla para yatıramam olmassa 2.5 liraya bir paket menekşe tohumu alsam yeter bana birde marul çiçeği tohumu falan benim işimi görür 2 liraya lale satacağıma 1 liraya menekşe satmak daha mantıklı gibi

ilgin alakan içinde çok teşekkür ederim

peki sen sümbül soğanı satan bir yer biliyormusun? ama ital olmayandan ucuz ama güzel olması lazım pazarda açmış halde satılanlardan olsa çok bile onbları bile millet kapışıyo

Comment

Sayın Eşkiya, Şimdi istesenizde Lale, sümbül gibi soğanlı bitkileri yetiştiremezsiniz. Zamanı geçti. Fakat; Kasım-Aralık aylarında baha hatırlatırsanız; nereden ve nasıl temin edeceğinizi, nasıl yetiştireceğinizi, hatta pazarlamanın püf notları hakkında size detaylı bilgi verebilirim. Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.

Comment

<A onclick="pageTracker._trackPageview ('/outgoing/http_www_cicekansiklopedisi_com');" href="http://www.cicekansiklopedisi.com/" target=_blank rel=nofollow>www.cicekansiklopedisi.com size bu sitedenmi ulaşa bilirim?

zaten bende önümüzdeki sene için bilgi toplayacaktım ve nerde nasıl bula bileceğimi öğrenecektim neyse ben size önümüzdeki eylül gibi ulaşmaya çalışırım çok sağol yardımların için umarım beni hatırlarsın

Comment

Sayın Eşkiya; Eylül ayında hatırlanacağız diyerekten irtibatı koparmayalım. Arasıra yazın ki, Dostluğumuz pekişsin. Size ne işle iştişare ettiğinizi sormadım. Affınıza sığınırım.

Comment

aslında sonbaharda derken beni ekmeye çalıştığını sandım

ben ileşberim normal bi çiftçi ama farklı buralarda herkezin bilmediği şeyler yapmak istiyorum aşılı fidan yetiştiriciliği çelikten gül ve asma çoğaltımı asma aşılama ve çiçekçilik ama hepsini yapamayacağım için bazılarını yapıyorum bu sene mesela biraz gül ve asma çelikten gömdüm kökleştireceğim 8000 kadar birazda fidan aldım aşılayacğım ama bu sene kiler denemelik gibi biraz tecrübe etmem lazım birazda seneye çiçek yapacağım sümbül lale marul çiçeği gibi öle ama bu işleri yaparkende benim diyer çiftçiliğimi engellemeyecek şekilde yapıyorum bunları mesela bu işler benim extralar kendim yapıyorum fazla zamanlarda yani senin anlayacağın ailemle birlikte yaşıyorum ama onlar yapmıyola böle şeyleri o yüzden kendim ve eşim yapıyorum onuda artakalan zamanlarda öle işte yani kendi başıma bişiler başarmaya çalışıyom yani mesela tarlaya pazara ürünü hazırlamaya gidiyoruz bizimkiler eve geliyo biz eşimle orda kalıp gülleri ve asmaları gömüyoruz gibi şimdi mesela ilk boş kaldıım günde güllerin otları atlanacak öle sürünüp gidiyoruz
                        aslında ben senden bu sümbül soğanlarını nerden en uygun bula bileceğimi soracaktım o yüzden yazmıştım nette aradım bulamadım bulunanlarda pazarda açmış halindekinden pahalı

peki abi sen ne işle meşgulsün mesela aslında bu sitede kimse asıl mesleğini söylemiyo

Comment

Merhabalar Eşkiya; Ben Emekliyim. Bahçivanlık yapıyorum. Bahçe düzenleme, çim, çiçek, ağaç dikme. v.s. gibi daha doğrusu Peyzaj işleri ile uğraşıyorum. Organik tarım üzerinde çalışıyorum. Bende boş vakitlerimi böyle değerlendiriyorum. Paylaşacak çok şeylerimiz olduğuna inanıyorum. Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.

Comment

abi organik tarım yapacaksan ilk olarak organik yer elması yap çünkü ona hiç ilaç verilmiyo yaprak gübreside verilmiyo biz sadece tabana gübre atıyoruz o sorunuda sen organik taban gübrelerinden alır çözersin basitce elinde organik yerelması olmuş olur

herhalde peyzaj işlerini ücret karşılığı başkası için yapıyo olsan gerek?

Comment

Ücretten ziyade sevdiğim bir işi hobi ve araştırma olarak yapıyorum.

Comment

Working...
                              X