merhaba arkadaşlar ben kudret narı tohumu arıyorum satıldığı yer hakkında malumatı olan veya elinde olan arkadaşlarımızın yardımcı olmalarını istiyorum saygılarımla
05392482778
Kudret Narı, tropik iklim bölgelerinde, Amazon havzasında, Doğu Afrika’da, Asya, Karayip Adalarında doğal olarak bulunan, Güney Amerika ve Uzak Doğuda ise özellikle, gıda ve ilaç olarak yetiştirilen bir bitkidir.
Tek yıllık , tırmanıcı, sarmaşık formunda bir bitki olan Kudret Narı, yaz aylarında çiçek açar. Yaprakları, yelpaze şeklinde, loplu, kenarları dişlidir. Sarı renkli küçük çiçekleri, erkek veya dişi olarak, ayrı saplar üzerindedir. Meyveleri önce yeşil, olgunlaşınca turuncu-kırmızı renkte, 10-20 cm uzunluğunda, geniş bir mekik seklinde olup, üzerleri girintili çıkıntılı ve pürtüklüdür. Meyve olgunlaşınca, kabuğu 3 ayrı parça halinde, geriye bükülerek çok sayıda, kırmızı-kahverengi veya beyaz renkli çekirdekleri ortaya çıkar. Tohumları (çekirdekleri) 7-10mm boyunda, yassı ve pütürlüdür. Latince’de momordica ısırmak anlamına gelir, yapraklarının adeta yenik gibi durmasından dolayı bu isim verilmiştir. Bitkinin bütün kısımları ve öz suyu çok acıdır.
KUDRET NARI (Momordica chantia) BİTKİSİ EKİMİ :
Nisan veya Mayıs ayında KUDRET NARI (Momordica chantia) 1 Adet tohum yumuşak torfa ekilir ve su verilerek filizlenmesi için nem ihtiyacı karşılanır 2 hafta sonunda çimlenmeye başlayacaktır biraz boylandıktan sonra bitkiye destek saglamak için ip veya bir çit teline bitkinin sarılması saglanır uzman tohumculuk merkezimizde KUDRET NARI (Momordica chantia) tohumu satışı yapılmaktadır.
HASAT EDİLMİŞ KUDRET NARLARINI HAZIRLAMA :
Hasat edilmiş Kudret narlarını ister meyve olarak isterseniz hazır işlenmiş olarak kullanabilirsiniz. Meyve için sabahları aç karnına bir meyve yiyorsunuz ama meyve işlenmişi kadar etkili değildir.
İşlenmiş kudret narını hazırlama ise:
İyice olgunlaşmış kudret narlarını bir büyük cam kavanoza koyuyorsunuz orada biriken kudret narları iyice olgunlaşıyor ve bir ay kadar zamanda acı suyunu salıyor''bir karıştırıcı ile karıştırırsanız acı suyu daha iyi ayrılacaktır''. Acı su normal oda sıcaklığında kendiliğinden salınıyor zaten. Kavanozda acı suyu salınmış kudret narlarını acı sudan ayırarak başka bir kavanozda (acı suyundan alınmış olan) kudret narlarını mümkün olduğunca kaliteli zeytinyağı ile bire bir karıştırıp olgunlaşmaya bırakıyorsunuz. Yine olgunlaşmaya bıraktıktan bir kaç ay sonra kullanıma hazırdır ancak kaliteli olsun isterseniz en az bir yıl beklemelisiniz, acı suyu aldıktan sonra az miktar koku oluşuyor bu kokuda ortamdaki asidin varlığına binaen.
Kullanırken ise sabahları aç karnına bir çorba kaşığı yiyip (bu yenilen kısmı bal ile karıştırırsanız acı tadı için tatlı şurup imajı verebilirsiniz , yaralarda kullanımı ise direkt açık yaranın üzerine sürmek yoluyladır. Yaralarda başarısı müthiş zira oluşturduğu kabuk bile normalden farklı ve kalın ve iz de bıraktırmıyor.
iyi günler arkadaşım bende bu yıl ilk defa ekiyorum henüz bir bilgim yok sadece kabuğu çok sert olduğundan geç çimlenme yapar dediler 3 gün ısllattıktan sonra torf toprağına ektim ve bekliyorum
merhaba arkadaşlar ben kudret narı tohumu arıyorum satıldığı yer hakkında malumatı olan veya elinde olan arkadaşlarımızın yardımcı olmalarını istiyorum saygılarımla
05392482778
Merhaba arkadaşım kudret narının tohumu çekirdeğidir çiçek pazarlarında satılır biz kudret narını hırellez sabahı yasini şerif okuruz öyle ekeriz sevgiler
çimlenme zor yüzde yüz çimlenmesi olmayan bitki haziran başına kadar beekleneni vermezse fide temin edersiniz....
şimdi ben hazirana kadar beklicem olmadı diyelim ki hala bişey yok. fideyi nerden temin ederim ve haziranda fideyi buldum diyelim haziran da eksem olur mu?
Comment