fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kudret narı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kudret narı

merhaba arkadaşlar ben kudret narı tohumu arıyorum satıldığı yer hakkında malumatı olan veya elinde olan arkadaşlarımızın yardımcı olmalarını istiyorum saygılarımla
    05392482778

Cevap: kudret narı

KUDRET NARI (Momordica chantia) BİTKİSİ TANITIM :

Kudret Narı, tropik iklim bölgelerinde, Amazon havzasında, Doğu Afrika’da, Asya, Karayip Adalarında doğal olarak bulunan, Güney Amerika ve Uzak Doğuda ise özellikle, gıda ve ilaç olarak yetiştirilen bir bitkidir.

Tek yıllık , tırmanıcı, sarmaşık formunda bir bitki olan Kudret Narı, yaz aylarında çiçek açar. Yaprakları, yelpaze şeklinde, loplu, kenarları dişlidir. Sarı renkli küçük çiçekleri, erkek veya dişi olarak, ayrı saplar üzerindedir. Meyveleri önce yeşil, olgunlaşınca turuncu-kırmızı renkte, 10-20 cm uzunluğunda, geniş bir mekik seklinde olup, üzerleri girintili çıkıntılı ve pürtüklüdür. Meyve olgunlaşınca, kabuğu 3 ayrı parça halinde, geriye bükülerek çok sayıda, kırmızı-kahverengi veya beyaz renkli çekirdekleri ortaya çıkar. Tohumları (çekirdekleri) 7-10mm boyunda, yassı ve pütürlüdür. Latince’de momordica ısırmak anlamına gelir, yapraklarının adeta yenik gibi durmasından dolayı bu isim verilmiştir. Bitkinin bütün kısımları ve öz suyu çok acıdır.

KUDRET NARI (Momordica chantia) BİTKİSİ EKİMİ :

Nisan veya Mayıs ayında KUDRET NARI (Momordica chantia) 1 Adet tohum yumuşak torfa ekilir ve su verilerek filizlenmesi için nem ihtiyacı karşılanır 2 hafta sonunda çimlenmeye başlayacaktır biraz boylandıktan sonra bitkiye destek saglamak için ip veya bir çit teline bitkinin sarılması saglanır uzman tohumculuk merkezimizde KUDRET NARI (Momordica chantia) tohumu satışı yapılmaktadır.

HASAT EDİLMİŞ KUDRET NARLARINI HAZIRLAMA :

Hasat edilmiş Kudret narlarını ister meyve olarak isterseniz hazır işlenmiş olarak kullanabilirsiniz. Meyve için sabahları aç karnına bir meyve yiyorsunuz ama meyve işlenmişi kadar etkili değildir.

İşlenmiş kudret narını hazırlama ise:

İyice olgunlaşmış kudret narlarını bir büyük cam kavanoza koyuyorsunuz orada biriken kudret narları iyice olgunlaşıyor ve bir ay kadar zamanda acı suyunu salıyor''bir karıştırıcı ile karıştırırsanız acı suyu daha iyi ayrılacaktır''. Acı su normal oda sıcaklığında kendiliğinden salınıyor zaten. Kavanozda acı suyu salınmış kudret narlarını acı sudan ayırarak başka bir kavanozda (acı suyundan alınmış olan) kudret narlarını mümkün olduğunca kaliteli zeytinyağı ile bire bir karıştırıp olgunlaşmaya bırakıyorsunuz. Yine olgunlaşmaya bıraktıktan bir kaç ay sonra kullanıma hazırdır ancak kaliteli olsun isterseniz en az bir yıl beklemelisiniz, acı suyu aldıktan sonra az miktar koku oluşuyor bu kokuda ortamdaki asidin varlığına binaen.

Kullanırken ise sabahları aç karnına bir çorba kaşığı yiyip (bu yenilen kısmı bal ile karıştırırsanız acı tadı için tatlı şurup imajı verebilirsiniz , yaralarda kullanımı ise direkt açık yaranın üzerine sürmek yoluyladır. Yaralarda başarısı müthiş zira oluşturduğu kabuk bile normalden farklı ve kalın ve iz de bıraktırmıyor.

Comment

tohum için asagıdaki linkleri tıklayınız
      Fidan > KUDRET NARI TOHUMU ** 20 adet** #12215917 - sahibinden.com

kudret narı(tohum bulunur) - nihatdurgut ([email protected] durgut)

Hepsiburada.com : Kudret Narı Tohumu | Bahçe

Comment

allah razı olsun arkadaşım bu iyi oldu bana ilaç gibi yarayacak inşallah ilginizden dolayı teşekkür ederim

Comment

Selamlar.ben torfa değil direk bahçe toprağına ektim 1 aya yakın oldu ama hala filizlenme yok. Neden olabilir.toprağı 2 günde bir suluyorum

Comment

iyi günler arkadaşım bende bu yıl ilk defa ekiyorum henüz bir bilgim yok sadece kabuğu çok sert olduğundan geç çimlenme yapar dediler 3 gün ısllattıktan sonra torf toprağına ektim ve bekliyorum

Comment

GÜZEL SEBZE İLAÇ YEYİŞTİRİP FAKİRE GARİBE DAĞITMAK LAZIM MALÜM MİLLET MİDE HASTALIĞINDAN KIRILIYOR KÖSENLİ İSA TOSYA KASTAMONU

Comment

merhaba arkadaşım evet güzel bir sebze ama çimlenmesi biraz zor 20 gün oldu ekeli hala çimlenme göremiyorum

Comment

çimlenme zor yüzde yüz çimlenmesi olmayan bitki haziran başına kadar beekleneni vermezse fide temin edersiniz....

Comment

Benim tohumlarda 10 gün oldu torfa ektim daha çimlenme başlamadı.

Comment

esener32 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      merhaba arkadaşlar ben kudret narı tohumu arıyorum satıldığı yer hakkında malumatı olan veya elinde olan arkadaşlarımızın yardımcı olmalarını istiyorum saygılarımla
                      05392482778
                      Merhaba arkadaşım kudret narının tohumu çekirdeğidir çiçek pazarlarında satılır biz kudret narını hırellez sabahı yasini şerif okuruz öyle ekeriz sevgiler

Comment

akcabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        çimlenme zor yüzde yüz çimlenmesi olmayan bitki haziran başına kadar beekleneni vermezse fide temin edersiniz....

şimdi ben hazirana kadar beklicem olmadı diyelim ki hala bişey yok. fideyi nerden temin ederim ve haziranda fideyi buldum diyelim haziran da eksem olur mu?

Comment

herkese selamlar sevgiler arkadaslar elimde çok sayıda kudret narı meyvası we tohumu var ilgilenenlere 05416033025

Comment

Tohumları bir çay bardağı sıcak suya ıslatın,Dibe çökene kadar dursun Döbe çökdükten sonra ekin.Selamlar

Comment

Working...
                            X