Gözüm Fidan lazım elinde bulunan fidan bilgilerini yazarmısın .tarlayaı sürdürcemde senden taktik almam lazım selamlar.......
gibi

çocukluğumuzda hiç ceviz ağacımız yoktu ve ben ceviz meyvesini ve ceviz ağacını çok severdim o yüzden çocukça tarlalardan küçük cevizler bulup dikerdim olmazdı sonra 3 dölüm tarla aldık burayı nasıl deyerlendirelim dedik ceviz dikmeyi düşündük 75 tane ceviz diktik ve sanıyodukki 10 sene sonra bu cevizlik bizi zengin eder sanıyoduk ama öle deyil bu cevizliğe yaptığımız masrafı bile hala çıkaramadık 11 sene oldu:S aslında cevize karşı fazla ilgim var işte bu nedenlerden çocukken başkalarının cevizlerinden çalardık ve hep kendimin cevizi olsun isterdim:
ve şimdi bu cevizleri her bahar olduğunda ilkbahar geç donları öldürüyo garip cevizler bu sene yine 2 defa ayrı ayrı don gördü geçen günde tolu yağdı ve muhtemelen cevizlerin yarısndan çoğu yok oldu onun arayışı içindeyim nasıl cevizleri dondan koruya biliriz die aklıma hep takılıyo ama tek çözüm olarak geç yapraklanan cinsleri yetiştirmek ve yabancı cevizler çok geç yapraklanıyo mesela bizim şu anki cevizler yabancı cevizlerden olsaydı soğuk hiç öldürmemiş olacaktı

yani o zamanlar bir cevizin getirisini hesapladık ve 75 cevizin getirisi süper olurdu gibi geldi

Comment