fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eşkiya Kardeşim slm.....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Eşkiya Kardeşim slm.....

Gözüm Fidan lazım elinde bulunan fidan bilgilerini yazarmısın .tarlayaı sürdürcemde senden taktik almam lazım selamlar.......

Cevap: Eşkiya Kardeşim slm.....

Ne tür fidan dikmek istiyorsunuz.Sizin oralarda zeytin güzel olur.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ne tür fidan dikmek istiyorsunuz.Sizin oralarda zeytin güzel olur.
      SAYIN UBEYD , Benimbulunduğum yerde denize çok uzak Orhaneli /Karıncalı köyü Zeytinin olmadığını söylediler.Uludağın etekleri.....

KİRAZ,ERİK,ELMA,CEVİZ,ARMUT,ÇİLEK,VİŞNE,V.B Meyvelerin olabileceği ni öğrendim.Cevap için teşekkür ederim....

Comment

aleyküm selam abi nerelerdesin sen bizde siteyi terk ettin sandık bizi sevmediğini düşünmüştüm:S abi dikeceksen ceviz dik yabancı cevizlerden chandler pedro gibi şimdi onlar moda veya çok kaliteli kirazlar var kısa dönemde verim veren ve çok güzel ve çok iri artı yurt dışına satılıyo pazarıda var hazır hemde deyerli satılıyo alırsan onlardan al hem kiraz ve ceviz bakımı kolaydır sana en uygun iki meyve hemde bunların satışı kolay peynir ekmek gibi ssatarsın kapışırlar yok satarsın gibi

Comment

BUR.BAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Gözüm Fidan lazım elinde bulunan fidan bilgilerini yazarmısın .tarlayaı sürdürcemde senden taktik almam lazım selamlar.......
          abi taktik konusuna gelince kelin melemi olsa başına çalarmış

Comment

Eskiya gece gündüz cevizi düşünüyon

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Eskiya gece gündüz cevizi düşünüyon
              heya rüyama bile giriyo çocukluğumuzda hiç ceviz ağacımız yoktu ve ben ceviz meyvesini ve ceviz ağacını çok severdim o yüzden çocukça tarlalardan küçük cevizler bulup dikerdim olmazdı sonra 3 dölüm tarla aldık burayı nasıl deyerlendirelim dedik ceviz dikmeyi düşündük 75 tane ceviz diktik ve sanıyodukki 10 sene sonra bu cevizlik bizi zengin eder sanıyoduk ama öle deyil bu cevizliğe yaptığımız masrafı bile hala çıkaramadık 11 sene oldu:S aslında cevize karşı fazla ilgim var işte bu nedenlerden çocukken başkalarının cevizlerinden çalardık ve hep kendimin cevizi olsun isterdim: ve şimdi bu cevizleri her bahar olduğunda ilkbahar geç donları öldürüyo garip cevizler bu sene yine 2 defa ayrı ayrı don gördü geçen günde tolu yağdı ve muhtemelen cevizlerin yarısndan çoğu yok oldu onun arayışı içindeyim nasıl cevizleri dondan koruya biliriz die aklıma hep takılıyo ama tek çözüm olarak geç yapraklanan cinsleri yetiştirmek ve yabancı cevizler çok geç yapraklanıyo mesela bizim şu anki cevizler yabancı cevizlerden olsaydı soğuk hiç öldürmemiş olacaktı

Comment

Peki bu işi yapmadan önce bir araştırma yapmışmıydınız? ceviz değilde başka bir çeşit üzerinde çalışsaydınız.
                Mesela ben geçen sene 5 adet yerkirazı fidesi aldım, diktim, yetiştirdim, olumlu sonuç alıncada 2 dönüm yere dikme kararı aldım...
                Bir işe başlamadan önce araştıracaksın, deneyeceksin sonra başarılı sonuç alındığı takdirde bahçenin tamamını ne yetiştireceksen onu dikeceksin bu şekilde olmalı bence

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Peki bu işi yapmadan önce bir araştırma yapmışmıydınız? ceviz değilde başka bir çeşit üzerinde çalışsaydınız.
                  Mesela ben geçen sene 5 adet yerkirazı fidesi aldım, diktim, yetiştirdim, olumlu sonuç alıncada 2 dönüm yere dikme kararı aldım...
                  Bir işe başlamadan önce araştıracaksın, deneyeceksin sonra başarılı sonuç alındığı takdirde bahçenin tamamını ne yetiştireceksen onu dikeceksin bu şekilde olmalı bence
                  eskiden araştırmamı vardı hangi ürün para etti onu dikerdik hatta biz cevizleri bile aşısız ceviz almıştık sonradan aşıladık ve işte böle yani aslında bundan 4 sene öncesine kadar cevizleri soğuk vurma olayı yoktu bu küresel ısınma yakları çıkalı oldu dünya bozuluyo gerçi insanlar bozuluyo yanlarında dünyayıda bozuyo: yani o zamanlar bir cevizin getirisini hesapladık ve 75 cevizin getirisi süper olurdu gibi geldi

Comment

Working...
                  X