fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çiflik gübresi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• çiflik gübresi

Arkadaşlar merhaba,

Çiflik gübresi nasıl temin edebilirim bilgisi olan varmı acaba.

Cevap: çiflik gübresi

Sayın Sarıoğlu
    Çiftlik gübresini Türkiye'nin neresinde kullanacaksın.
    Remzi Sarıoğlu

Comment

Düzce Akçakoca ilçesinde fındık üretiminde.

Comment

Çiftlik gübresinde yabancı ot ile mücadeleye hazır olmalısın. Bir çok hastalığı da arazine davet etmiş olursun. Aslında leonarditi bir incelesen ona göre karar versen daha iyi olmaz mı? Ben kesinlikle leonarditi öneririm. Leonardit aynı zaman da toprak düzenyeci olarak geçmektedir.
        L E O N A R D İ T
        • Verimi arttırır.
        • Ürünlerde erkencilik sağlar.
        • Ürün kalitesini arttırır.
        • Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar.
        • Toprağın su geçirgenliğini arttırır.
        • Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır.
        • Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler.
        • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur.
        • Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar.
        • Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar.
        • Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.
        • Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.
        • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir.
        • Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar.
        • Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır.
        • Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar.
        • Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır. Nitrat yıkanmasını minimuma indirir.
        • Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar.
        • Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar.
        • Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler.
        • Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir.
        • Bitki bünyesindeki vitamin miktarının artmasını sağlar.
        • Organik ürün yetiştirmenizi sağlar.
        • Ürünü kullananlar sertifikasyon firmalarından organik belgesi almışlardır.
        • Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

Comment

Şimdii...Sn Behramkale:Hiç kimse ayranım ekşi demez ammaa!!! Leonardit ile,çiftlik gübresi aynı değil.Uygun şekilde hazırlanmış doğal çitlik gübresi her zaman terchimdir.Üstüne basa,basa" Usulünce hazırlanmış çiftlik gübresi".Bununla ilgili olarak sitede yeterli bilgi mevcut araştıralım.Bu değil ki Leonardit işe yaramaz aslaa... Bu taneyle samanı karıştırmak gibi bir şey! Birde işin ekonomik yönünü de düşünmek zorundayız.Sağlıcakla kalınız.

Comment

abi ben kasaların içine çiçek ektim içine 4 senelik toprağını hazırlarken yanmış çiftlik gübresi kullandım bazı çiçekler çok üstün oldu güzeller ama bazı çiçeklerim tohumdan çıkıyo sonra ölüyolar

Comment

SN Özkan bey kardeşim bu sitede gerçek manada hazırlanmış çiftlik gübresi tanımı var.Ayrıca internetdede mevcut.Şimdi sizin aldığınız gübre değil... yani benim tabirimle atık madde gibi bir nesne.Bu nesnenin içinded böcek vs olması çok kuvvetli olması muhtemel.

Comment

Sayın tabiatcı bizde ne kadar köfte o kadar ekmek diye bir deyim vardır. Çiftlik gübresi kullandıktan sonra çok pişman olan insan gördüm. Sayın Balböceği de bu açıkca söylüyor. Tabiiki çok iyi hazırlanmış bir çiftlik gübresi de çok iyidir. Örneğin içindeki zararlıları ve yaban otlarını yok ettikten sonra piyasaya süren işletmeler var. Hatta çok iyi hazırlanmış içinde azot, fosfat, potasyum bulunan organik maddeside yüksek ürünler ile leonarditi beraber kullanmanın yararları daha da fazladır. Ben organik tarım ve organik ürünler taraftarı bir fanatiğim. İnsanları kimyasal girdilerden uzak tutmaya çalışıyorum. Bu sene daf alıp sulandırdım ve pet şişelerin içinde zeytin ağaçlarımın üstüne astım. Konuyu bilmeyenler bu her yerde görüyoruz nedir diye sordular. Zararlı zeytin sineği ile organik mücadele olduğunu anlattım. Onlarda yapmaya başladılar.

Comment

Eyvallah!!!..Malesef bizim insanımız çalışmayı,araştırmayı pek sevmiyor.Tabiki istisnalar mevcut.Hayvancılık yapanlar,tesis yanına basit bir biyogaz tesisi kurarak,hem ısınmalarını,hem pişirmelerini,hemde organik gübrelerini temin edebilirler.Yetiştirilecek ürünlere göre içerisine,leonardit yada diğer gübreler ilave edilebilir.Diğer yandan;mandıra,yada ahır yanlarına yere beton atılarak,etrafıda bent gibi çevrilerek gübreler olgunlaştırılabilir.Bu gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Öte yandan;Özellikle kömür ocaklarında işe yarayan Doğal leonarditler atılıp heba oluyor.Bunlar ayırıştırılabilir.Dere yatakları,bataklıklar ve kum ocakları civarındaki Torf ve diğer besin elemenleride heba olmakta.Ben mümkün mertebe zirai ilaç yada kimyasal maddeler olmadan üretim yapmayı tercih etmekteyim.Ama;bazen Kimyasal madde ve ilaçlarıda kullanmak zorunda olduğumuz durumlarda söz konusu.En basit önlemlerle bu zirai ilaç ve kimyasal maddeleri azaltabiliriz.selamlarımla,esen kalınız.

Comment

Sayın tabiatcı sizde benimle aynı düşünüyoruz. Mümkün mertebe kimyasal ürünlerden uzak durup, organik ürünler tüketmek için organik tedbirleri arttırmak gerekiyor. Organik ürünler üreten, piyasaya süren bir çok firma var. Demek ki başarılabiliyormuş. Organik ürünler de tamak tadının yerine geldiğini ve raf ömrünün çok uzadığını çok iyi biliyorum.
                    Bu sene eylül başında egede yazlığımdan dönerken zeytinlerimi topladım. Zeytin üretimi ve satışı yapan bir zeytinciye gösterdim. Çok erken geliştiğini ve çok kaliteli olduğunu söyledi. Ürününüz hem kaliteli olacak, hemde erken toplayacaksınız, hem de daha fazla ürün alıp piyasaya süreceksiniz. Çiftçimiz bundan daha güzel ne isteyebilir ki. Bizim derdimiz üreticideki korkuyu yenebilmek. Üretici geçen sene kullandığım gübrelerden farklı bir ürün kullanırsam ürünümün miktarına azalma olursa ne yaparım diye korkuyor. Kimyasal girdilerle yetiştirilen ürünleri tüketirsem benim sağlığım ne olacak diye korkuyorum. Sağlıcakla kalın.

Comment

benim çiçekler gübreden kurudu ama suç bende çok fazla hayvan gübresi kullandım işi bilmediğimden ama tecrübe edindim diyer yandan çiftlik gübresini iyi hale getirmek uzun ve masraflı sayılır o yüzden bizim çiftçilik kuralımız organik çiftçilikten ziyade masrafsız çiftçilik olması lazım çünkü kazandığımızın yarısından fazlası geri gidiyo gibi bişi zaten benim kullandığum gübre 4 senedir bekliyo o bile çok aslında çünkü biz hayvanların altından gübreyi aldığımız gibi tarlaya atıyoruz gibi

Comment

Sayın Balböceği
                        Çiftçilikten ziyade masrafsız çiftçilik olması lazım, çünkü kazandığımızın yarısından fazlası geri gidiyor diyorsunuz. Şimdi ben size soruyorum nelere gidiyor yarısından fazlası. Ben bir çok çiftçi ile görüşüyorum. Bana daf attık, üre attık, 20*20 attık, 3*15 daha neler neler attıklarını söylüyorlar. Ot öldürücü ilaç attık, böcek ilaçı attık, salyangozla mücadele ettik, çekirgeyle mücadele ettik, susuzluk oldu diyorlar. Bu mücadele ilaçları bedava mı? Sonra sizin gibi herkez yarısından fazlası geri gitti diyor. Bitki canlıdır. Kuvvetli olduğu zaman birçok zararlılara karşı dirençli olur. Yeterki tarımla uğraşanlar doğru girdileri kullansınlar. Beni Ayvalık Altınova'dan bir zeytin üreticisi aradı. Kullanmadığımız zirai ilaç ve gübre kalmadı dedi ve ilaveten bu sene ziraat danışmanı leonardit kullanalım demiş. Bu sene kullanıyorlar. Toprak analizi yaptırmadan kullanmalarının doğru olmadığını anlattım. Bitkinin ihtiyacı olan besin elementleri toprakta var ise, kaliteli bir leonardit mükemmel bir ürün. Her keze tavsiye ediyor ve kendim de yanlız leonardit kullanıyorum.
                        Çiceklerim çiftlik gübresi yüzünden kurudu diyorsunuz. Tam manası ile kurumadıysa kaliteli bir leonardit ile onlara kavuşabilirsiniz.
                        Bu arada hayvanın altından dışkısını alıp tarlanıza atıyorsanız çok yanlış bir işlem yapıyorsunuz demektir. Hayvan gübresini salamura gibi kat kat yakarak yanmış ve işlemlerden geçirerek yaban otlarını, zararlı hastalıkları hatta kokusunu yok etmeniz gerekir. Etmezseniz istediğniz neticeyi alamazsınız. Saygılarımla iyi hasatlar, iyi peyjazlar

Comment

sağol behram abi güzel anlatmışsın ama bizim çiftçilik dedemden kalma çiftçilik anca o kadar oluyo aslında ben çiftçiliği seviyorum güzel meslek ama ailem bunu geçim için yaptıkları için anca bu kadar oluyo aslında ben burdanda bişiler öğrenyorum sonraki senelerde mükemmel bir çiftçi ola biliriz herhalde gibi sankim gibi geliyo aslında siz mesela sürekli organik ürün diyonuz ya bana bu çok saçma geliyo mesela hiç sanayi gübresi kullanılmasa kimse hiç ürün yetiştiremez pazara ürün götüremez diyer yandan ilaçlarda öle mesela böcek ilacı hiç kullanmasak biz basıra denilen illetin asla önüne geçemeyiz tarlayı yer bitirir aslında çoğu zehirli ilaç basıraya etkili olmuyo bile anca karete zeron diye bir ilaç var o öldürüyo oda kurtları fazla öldürmüyo arıları bile öldürmüyo o yüzden organiksiz çiftçilik daha güzel mesela biz verimi artırmak için genelde yani her zaman 33 lük nitret gübresi ile şeker gübreyi karıştırırız o zaman o ürün mükemmel olur kat kat fazlalaşır belkide % 300 lere varan ürün artışı olur mesela ürün azaldığında bu gübreleri kullandıkmı ürün eski verimine döner gibi yani organik çiftçilik hayal gibi bişi imkansız gibi başarılamaz bence diyom ben biz organik ürün yetiştirsek yetiştirsek anca yer elmasını organik yetiştire biliriz onun köstebekten başka hiç bir zararlısı yok ilaç kullanılmıyo birazda organik gübre kullandıkmıydı organik yer elması başarıla bilir mesela bu sene şeftalilerimize küçük sinekler girdi kırmızımsı bunlar şeftalilerin içine kurtlarını attılar şeftaliler içinde çürüdü döküldü:S diyer yandan herkez dahil domateslerimize bir kurt dadandı onun ilacı bile yokmuş hala çözüm bulamadılar şu an ise lahanalarımıza sinekler dadandı ama basıra deyil beyaz küçük sinekler her ilanada yüzlerce:S öle bizim ilaç kullanmamızı bekliyorlar ve ben bunlara ilaç kullandığımda millarlarca hayvanı öldüreceğim eyer günahsa hayvan öldürmeek cehendemin dibinde yerim garanti

ama çftlik gübresini kaliteleştirme yöntemini öğrenip deneyeceğim çiçeklere gelince fazla önemi yok biraz baharda gül satmıştım onların parasına çiçek tohumu almıştım sadece onlar boşa gitti emekler

Comment

Sayın Balböceği yazınızı okudum. Sizin yazdıklarınıza göre zararlılara karşı kimyasal girdiler kullanmadan tarım yapmanın imkansız olduğu anlaşılıyor. Halbuki insanlar organik ürünleri yetiştirmeye ve kullanmaya başladılar. Sizin dedikleriniz doğru olsa organik tarım yapılamaz. Ama bir çok çiftçi çoktan yapıyor ve pazarda ürünlerini daha kolay satıyor hatta ihraçat yapıyor. Siz yetiştirdiklerinizi satmaya çalışıyorken zirai ilaç üretenler de ilaçlarını satmaya çalışyorlar. O zararlı için bunu atacaksın, bu zararlı için bunu atacaksın, ürün artışı için bunu atacaksın diyerek ürünlerini satıyorlar. Örneğin bu sizin üzerinizde başarıyla uygulamışlar. Hasattan elde ettiğiniz paraların büyük kısmını zirai ilaçları size satarak almayı başarmışlar. Organik tarıma döndüğünüz zaman zirai ilaçlara verdiğiniz para cebinizde kalacak. Organik gübrelere verdiğiniz para abartılı bir para olmayacak. Kullandığınız kimyasal gübrelerin bir kısmı toprakta çözülmüş, bir kısmı halen toprağınızda duruyor. Biz leonardit kullanın diyoruz. Çünkü leonarditin içindeki hümik ve fülvik asit toprakta kalan kimyasal gübreleri çözerek bitkiye kazandırırken, kimyasal gübreler yüzünden verimsizleşen toprağınızın kalitesini arttıracak. Kalitesi artan toprakda size daha fazla ürün verecektir. Leonardit kullanılan topraklarda yetiştirilen organik ürünlerde verimin arttığını, damak tadının yerine geldiğini ve raf ömrünün uzadığını biliyoruz. Kimyasal girdi kullanmadan leonardit kullanarak üç yılda topraklarınızı temizleyip organik tarım yapar hale gelebilirsiniz. Çernobil kazasından sonra hala karadeniz topraklarında radrasyon çıkarken çernobil toprakları temizlenmiş durumda. Bunun sebebi havadan hümik asit atarak temizlemişler. Yıllar sonra inşallah bizimkilerde yapacaklarmış diye bir duyum aldık. Tüm çiftçilerde olduğu gibi ben bu yıla kadar zirai ilaçları kullandım şu kadar verim aldım şimdi bunu değiştirirsem aldığım verim düşerse, halim ne olur diye bir korku mevcuttur. Nedense ben gene bildiğimi yapayım ama arazimin bir bölümünde de leonarditi denemeliyim demez. Hemde daha fazla para cebinizde kalacak. Kaliteli bol hasatlar

Comment

Şimdiii.. benim Lafım ortaya.Ademoğlu'nun gözünü hırs bürümüş. Azcık ürün fazla alayım diye basmış ilacı.Nemi Olmuş? durum ortada.Her atdğınız kimyasal ilaç ve bilinçsiz gübre kullanımı Tabi dengeyi bozdu.Atdığınız Kimyasal ilaçlar kuşları öldürdü.Bu böceklerle beslenen kuşlar ve diğer canlılar ölünce,ehhh!! böcekler çoğaldı.Tilkileri,kartalları şahinleri yok etdiler fareler çoğaldı.sülünü,kekliği yok etdiler keneler çoğaldı.Haydi bakalım!.Verdiler kimyasal gübreleri;içme sularında başta fosfor olmak üzere diğer kumyasal maddeler çoğaldı.Derken; misalleri çoğaltmak mümkün...Halbuki çok basit yöntemlerle bu işler asgariye indirgenebilir.Burada şunu her zaman ifade ediyorum.Ben kimyasal gübre yada zirai ilaç düşmanı değilim.Bu sitedeki değerli kardeşlerimiz gibi zamanında ve dengeli kullanılarak usulunce verilmesi taraftarıyım.Amma;önce biyolojik vede pek çok akılcı mücadele.En asıl olanı yeşil gübreleme ve çiftlik gübresi diyorum.Sn Özkan kardeşim;sizin bahsetdiğiniz ilaçlar çok ağır ve sistemik ilaçlar.Bu ilaçlarla beslenen insan yada hayvana bu ilaçların etkisini hiç düşündünüzmü?Yıllarca bu ülkede DDT kullanıldı ne oldu? durum ortada:sivrisineklerin vücudunda ilaç kalıntılarına rastlanıldı ve ileriki nesil sivrisineklerin bu ilaca karşı direnç kazandığı ortaya çıktı.Ançak biz yıllarda bu ilacı kullandık.Şimdi ise;tarım bakanlığı 70 adet etken maddelerini burada sayamıyacağımız ilacı yasakladı.Bunlardan biriside AMİTRAZ ki biz yıllarca bu etken maddeli ilaçları hayvanlarımızda,bitkilerimizde kullandık.Ürünlerini yedik vede ne oldu? Hastanelerimiz başta kanser olmak üzere,pek çok hastayla doldu.Sakat doğan bebekler,düşük yapan anneler.Hatda dahada ileri gidelim: Sperma sayısı düşen vede kısırlaşan insanlarımız.İşin maddi boyutunudanda hiç bahsetmiyeceğim.Sizin bahçedeki böceklere gelince o iş kolay,yardımcı oluruz.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
                              X