Arkadaşlar merhaba,
Çiflik gübresi nasıl temin edebilirim bilgisi olan varmı acaba.
Çiflik gübresi nasıl temin edebilirim bilgisi olan varmı acaba.
anca o kadar oluyo aslında ben çiftçiliği seviyorum güzel meslek ama ailem bunu geçim için yaptıkları için anca bu kadar oluyo aslında ben burdanda bişiler öğrenyorum sonraki senelerde mükemmel bir çiftçi ola biliriz herhalde gibi sankim gibi geliyo aslında siz mesela sürekli organik ürün diyonuz ya bana bu çok saçma geliyo mesela hiç sanayi gübresi kullanılmasa kimse hiç ürün yetiştiremez pazara ürün götüremez diyer yandan ilaçlarda öle mesela böcek ilacı hiç kullanmasak biz basıra denilen illetin asla önüne geçemeyiz tarlayı yer bitirir aslında çoğu zehirli ilaç basıraya etkili olmuyo bile anca karete zeron diye bir ilaç var o öldürüyo oda kurtları fazla öldürmüyo arıları bile öldürmüyo o yüzden organiksiz çiftçilik daha güzel mesela biz verimi artırmak için genelde yani her zaman 33 lük nitret gübresi ile şeker gübreyi karıştırırız o zaman o ürün mükemmel olur kat kat fazlalaşır belkide % 300 lere varan ürün artışı olur mesela ürün azaldığında bu gübreleri kullandıkmı ürün eski verimine döner gibi yani organik çiftçilik hayal gibi bişi imkansız gibi başarılamaz bence diyom ben biz organik ürün yetiştirsek yetiştirsek anca yer elmasını organik yetiştire biliriz onun köstebekten başka hiç bir zararlısı yok ilaç kullanılmıyo birazda organik gübre kullandıkmıydı organik yer elması başarıla bilir
mesela bu sene şeftalilerimize küçük sinekler girdi kırmızımsı bunlar şeftalilerin içine kurtlarını attılar şeftaliler içinde çürüdü döküldü:S diyer yandan herkez dahil domateslerimize bir kurt dadandı onun ilacı bile yokmuş hala çözüm bulamadılar şu an ise lahanalarımıza sinekler dadandı ama basıra deyil beyaz küçük sinekler her ilanada yüzlerce:S öle bizim ilaç kullanmamızı bekliyorlar ve ben bunlara ilaç kullandığımda millarlarca hayvanı öldüreceğim eyer günahsa hayvan öldürmeek cehendemin dibinde yerim garanti
çiçeklere gelince fazla önemi yok biraz baharda gül satmıştım onların parasına çiçek tohumu almıştım sadece onlar boşa gitti emekler

Comment