fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben : Cem Aksüt-Mesleğim olmamasına rağmen tarımsal üretime yönelmek istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ben : Cem Aksüt-Mesleğim olmamasına rağmen tarımsal üretime yönelmek istiyorum

Merhabalar,
    Sanıyorum mesleği tarım ve hayvancılık olanların dışında birçok üyesi olan bir foruma katıldım. Yani bu işin profesyuoneli değilim ama merak ediyorum ve öğrenip bir iş geliştirmek arzusundayım.
    Makina Y.Müh.olarak arkamda yaklaşık 28 yılı bıraktım ve geldiğim bu aşamada, ülkemin düştüğü bu acınacak durumunda tarımsal üretimin kaçınılmaz yarar sağlayacağını düşünür hale geldim.
    11 yaşında oğlum ve eşimle birlikte İstanbul, Beykoz 'da oturuyorum ve halen makina imalatı yapan ve çeşitli makina aksamı ithalatı yapan bir firmanın yönetiisiyim.
    Bir ucundan tarımsal bir faaliyete geçmek ve belki gelecekteki 5 yıl plan içinde birşeyler ortaya koymak gerektiğine inanıyorum. Bu benim için 2. bir meslek ve uğraş alanı olmalı diye düşünüyorum.
    Motosikletle geziler yapmayı seviyor ve bu konuya zaman ayırmaya çalışıyorum. Birçok tamirat ve teknik montaj konularını becerdiğimi ve sonuçlandırdıktan sonra da karşısına geçip keyifle anlatmayı severim.
    Herkese merhabalar diyerek, konuyla ilgili yapabileceğim cahillikler için şimdiden
    kusura bakmamanızı rica ederim.
    caksüt

Cevap: Ben : Cem Aksüt-Mesleğim olmamasına rağmen tarımsal üretime yönelmek istiyorum

Merhaba Cem bey,hoş geldiniz.
    İsabetli bir karar vermişsiniz.
    Günlük hayatın stresinden kurtulmak,ticari beklentinin yanı sıra kendi sebze meyvenizi yetiştirmek ve en önemliside ilerleyen yaşlarda uğreşacak bir meşgale olması münasebetiyle zirai uğraş biçilmiş kaftan.

Tekrar hoş geldiniz.

Comment

Cevap: Ben : Cem Aksüt-Mesleğim olmamasına rağmen tarımsal üretime yönelmek istiyorum

Can bey hoşgeldiniz. Bahçesel forum sizin için hem faydalı olur hem de iyi vakit geçirirsiniz. Dün domates fiyatlarına baktım. 6,5 ile 8 tl arasında değişiyordu. Bundan sonra kendi ihtiyaçımız olan ürünlerin bir kısmını üretmeliyiz diye düşünüyorum. Yediğimiz ürünü hangi girdilerle nasıl yetiştirdiğimizi biliriz. Sayın domatesçinin dediği gibi tarım yaparken, stresiz bir ortamda, doğa ile baş başa olmanın keyfini çıkartarak ürün yetiştirmek insana huzur veriyor. Eğer bu duyguları yaşarsanız ve bizlerle paylaşırsanız size teşekkür ederiz. Görüşmek üzere

Comment

Bencede doğru bir karar.gelir açısından fazla beklentiniz yoksa.Bizim yaptıgımız gibi yapmayın,hemen etkilenip bazı bitkiler diktik, ya gelişmedi yada ürünü para etmedi. iyi araştırın. iklim toprak bitki ilişkisini inceleyin. doğru bitki seçimi için acele etmeyin. domates 2 hafta sonra bir liraya iner.formlar çok faydalı olur öğrenme açısından, birde çok gezin. başarılar.

Comment

Sn.caksut
          Sizi seçtiğiniz yeni uğraş alanınızdan dolayı kutlarım.Bitkilerle uğraşmak insanlarla uğraşmaktan daha kolay, hiçyoksa emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Ve bitkiyle uğraşırken ne sitres kalıyor ne vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.Ben forumda İlansel başlığı altında tohum bitki satışı altbaşlığında. amatör hobici rumuzuyla GDO'suz Organik Geleneksel Anadolu Tohumları adı altında satış yapmaktayım. Size bu uğraşınıza başlangıç olarak Seçeceğiniz her sebze türünden iki cins olmak üzere hediye etmek istiyorum. Ekim dikim ve diğer konularda yardım almak isterseniz lütfen arayınız.Uğraşınızın hayırlı olmasını dilerim. Selamlarımla

Comment

Merhabalar,
            Hoş ve yüreklendirici karşılamalarınız için çok teşekkürler.
            Bir ziraat mühendisi arkadaşımla yaptığım sohbetler sonucunda tarımsal faaliyet olarak meyva yetiştiriciliği konusuna odaklanmış bulunuyorum. Ancak son aylarda çokça konuşulan hayvancılık ve
            et besiciliği hususunu da dikkatimden uzak tutmuyorum.
            Aslında yapmak istediğim salt 'hobby' cilik değil. Başta da ifade ettiğim gibi sanki 2. bir meslek gibi geliştirmek istiyorum. Bu uğraş için Balıkesirin, Burhaniye İlçesine çok yakın bir yerde toprak almayı hedefledim. Amacım denize pek çok uzak olmadan, mümbit bir ovaya yerleşmek ve üst Egede yaşamaktı. Ayrıca yaz aylarında aşırı sıcak yerlerde pek yaşayabileceğimi de sanmıyorum.
            Onun için arayışım Kaz Dağları eteklerinde Havran Ovası 'nda filizlendi. Şu an için 20.5 da bir toprak var amacım hemen bitişiğinde veya yakınlarında (taş çatlasın 1-2 km yakını) 20-25 dönümlük bir toprak daha bulabilmek. Böylece toprağa ve oranın iklim koşullarına uygun bir meyva seçebilirim sanırım. Duyduğuma göre kapama meyva ancak 40-50 da olunca fizible oluyormuş.
            Bu yazdıklarım sizce anlamlı şeyler mi acaba? Eklemek istedikleriniz var mıdır?
            Hoşça kalın,
            Caksüt

Comment

En iyi bölgeyi gözünüze kestirmişiniz tebrikler. Yaşamak içinde yetiştiricilik içinde.

Comment

Working...
              X