Merhaba arkadaslar ceviz bahcesi kurup hem bi mesgale hem de gelecege onemli bir yatirim yapalim dedik.Kafamda ceviz bahcesi kurmadan once sorulcak bir suru soru var umarim butun sorularin cevabini buradaki deneyimli cevizcilerden alabilirim
Bende yeni üye oldum, benimde ilgi alaným Ceviz yetiþtiriciliði, uzun zamandýr elimden geldiðince internetten bilgi topluyorum, amacým 50-100 dönüm arasý Ceviz bahçesi kurmak, bende de yýðýnla soru var tek tek cevaplarýný arýyorum.
Bende Manisa ve çevresinde düþünüyorum yatýrýmý, ilk amacým araziyi kiralamak, fakat anladýðým kadarýyla devletten arazi kiralamak hiçte kolay olmuyor, bakalým artýk ileriki günler ne gösterecek
Bende yeni üye oldum, benimde ilgi alaným Ceviz yetiþtiriciliði, uzun zamandýr düþünüyorum saksýda cevizin kendýsini diksem yetiþtirebilirmiyim acaba diye düþünüyorum bilgilendirirseniz sevinirim
Sn Cevizci:Cevizin çimlenmesi için belli býr soðuklamaya ihtiyacý vardýr.Bunun yanýnda,saksýda çýksa bile ceviz saksý bitkisi deðildir.geliþecek ve büyüyecektir ve mutlaka topraða dikmeniz gerekecektir.Ayrýca;hiç bir ceviz kendini vermez ve mutlaka aþýlatmanýz gerekir.Saðlýcakla kalýnýz.
Öz kan bey kardeþim:Ehh..herkes gerçeði görmek, yada göstermek zorunda deðil?.Veya herkes herþeyi bilmiyor,veya bana ne? nasýlsa para benim deðil.Bizim burada bir söz var"Yýkýlan yaka nasýlsa Mehmet aðanýn".Haaa.. bana kalýrsa ben kiralama iþine karþýyým.Þimdi ben ekeceðim,dikeceðim imar edeceðim vede devlete geri vereceðim... Öyle yaðma yok.
merhaba tabiatcý acaba aðustos ayýnda chadler pedro fernette fernor cinsi aþý kalemi temin edebileceðim birileri varmý bu konuda bana yardýmcý olabilirmisiniz.acaba beni kendi aþý kalemlerim yetersiz bana
Sn Göksel bey:bahsetdiðiniz çeþitdeki ceviz aþý kalemleri bende az,Sitemiz üyerinden Dere1974 'de Pedro ve Chandler olduðunu bir kaç kez yazmýþtý.fernor ve Fernetde buralara bu yýl dikildi.Þayet kalem olursa sizle irtibata geçerim bende telefonunuz mevcut.Saðlýcakla kalýnýz.
Muhterem :Ben pedro ve Chandler aþýsý yapmýyorum.Zira burada puroblem çýkýyor.Nasip olursa,erken ilkbaharda yapacaðým fernor,fernetde ve kendimce kaliteli bulduðum ve temin edebileceðim kadar kalem gönderebilirim herhalde.
Comment