fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tanışalım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tanışalım

Merhaba ben Mustafa.Bir kamu sağlık kuruluşunda idareciyim.Ankarada Küçük bir bahçem var ve bütün vaktimi alıyor.Kesinlikle şikayetçi değilim aksine bahçeyle uğraşmaktan çok keyif alıyorum.aslında itiraf edeyim galiba ben bahçeme aşığım (karım duymasın ev işlerinde kendisine yardım etmediğim için bu aralar pek dertli.)
    9-1o tane ağacım ve bolca da çiçeğim var ama deveci armudum bu aralar yaprakları sarı gibi açık yeşil renkte oldu ve hiç meyve tutmadı.(aslında çiçek bile açmadı.)seracıya sordum demir eksikliği dedi.Sizin görüşünüz nedir demir vermeyi düşünüyorum.inşallah yanlış yapmam.Bir de hain manolyam üç yıldır dikeli boyu 2 mt.geçti ama çiçek açmıyor ne yapmalıyım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap: Tanışalım

Sayın Mustafa ÇAĞMAN bey, yakından ve profilden ağaçların resmini çekip bize gösterebilirmisiniz.

Comment

Mustafa bey hoş geldiniz.Yeşili dahası tabiyatı sevmeyen çok nadir çıkar.Siz şanslı olanlardansınız.Zira ugraşacak bir bahceniz var.Armutdaki sararma direkt olarak demir eksikliği demek bence yanlış Çünkü bir bitki 30 neden den dolayı yaprakları sararabilir.Yerine bakmadan ve bitkinizi görmeden bence fikir yürütmek eksik olur.
      Manolyanız her halde yaprak döken çinsinden. 3 yıl henuz erken gibi Bir iki yıl daha sabredin.

Comment

hain manolyaya haince bir plan hazirlayin dibine biraz asitli toprak koyun boylece intikaminizi almis olursunuz

Comment

merhaba ben dinçer armut agacınızın sararmasının en başta olan sebebi toprakdaki kirec eksikligidir.yada agac gelişmiş fakat altında taş yada kya parcaları olabilir çünki yetişkin agacların zaman içerisinde kök gelişimi çok hızlıdır ve topraga bulup kök atamazsa yapraklarında sarılık başlar.eger kurumuş keci yada hayvan gübresi bulabilirsaniz agacın dallarının geişliginin altına gelecek şekilde göbreyi serpin ve bir bel derinliginde belledikden sonra 4 güne bir sulayın agacınız düzelecekdir.manolyaya gelince o tür dış cevre süs bitkileri 6 yaşından sonra ciçek acmaya başlar ege bölgesinde olsaydı seneye acardı.

Comment

dincer1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            merhaba ben dinçer armut agacınızın sararmasının en başta olan sebebi toprakdaki kirec eksikligidir.yada agac gelişmiş fakat altında taş yada kya parcaları olabilir çünki yetişkin agacların zaman içerisinde kök gelişimi çok hızlıdır ve topraga bulup kök atamazsa yapraklarında sarılık başlar.eger kurumuş keci yada hayvan gübresi bulabilirsaniz agacın dallarının geişliginin altına gelecek şekilde göbreyi serpin ve bir bel derinliginde belledikden sonra 4 güne bir sulayın agacınız düzelecekdir.manolyaya gelince o tür dış cevre süs bitkileri 6 yaşından sonra ciçek acmaya başlar ege bölgesinde olsaydı seneye acardı.
            biraz acarmisiniz armutu anlamadim birde manolyayi enteresan cok ilginc gercekten samimi soyluyorum biraz acip derinine inerek detayli bilgi verebilirmisiniz kokun altindaki tas ile gubrenin baglantisini

Comment

Merhaba Ben Can Siteye Yeni üye Oldum Emegı Gecen Herkese Tşk Ediyorum

Comment

hosgeldin suvari arkadas umarim iyi ve bilgi edinici vakit gecirirsin

Comment

İbrahim bey asitli toprağı nerden temin edebilirim.çiçek satan seralarda var mıdır?Geçen gün köküne azot%12,P%12,K%12'lik bir suni gübre attım,yani bu karışımı çimler için almıştım,1-2 avuç da manolyaya attım.Valla mutlu olmuş gibi görünüyor.Herhalde bu sene geçti de senaya açar inşallah.İlginiz için teşekkürler.
                  Bu arada bir arkadaşım izmirdeki (torbalı)tarlası için ekşi nar fidanları arıyor nerden bulabiliriz.

Comment

sayın mustafa çağman stemize hoş geldiniz

Comment

Working...
                    X