fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

HİNT GİNSENGİ (Ashwagandha)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• HİNT GİNSENGİ (Ashwagandha)

Yukarıda ismini dahi telefuz edemediğim bitkinin tohumu var.Nedir ne değildir bilmiyorum.Ançak Güney Kore Gisenginin Bizim attarlarda hemde Kgr 6-7 bin TL ye satıldığını biliyorum.Bu bitkiler bizim memleketimizde olmaz demek yanlış.Yer kirazı Kapari Brokoli Pepino v.s. bu söylemlerin aksini yapan insanların yetişdirdiği üründür.
    Onun için bu ürünü ben yetişdirmiye karar verdim.Bilğisi olan veya olmayıpda yetişdirmek istiyenlere yardımcı olurum.Gaye yanıma arkadaş olsun Türkiyeye yeni bir bitki daha kazandıralım.
  • Fidanligi.com

Cevap: HİNT GİNSENGİ (Ashwagandha)

Nedir bu tohumlar? Meyve tohumları mı? Yoksa tek yıllık bir bitki mi?

Birde iklim isteği buralara uyuyor ise fazla sorun olmaz sanırım. Ülkemiz pekçok bitkinin anavatanı ve şu an bile bütün dünya ya fidan ihraç ediyoruz.

Bununla beraber dışarıdan da güzel çalışmalar ülkemize kazandırıldı. Hemen aklıma gelen; Kivi, hurma, bazı yem bitkileri, hatta hayvan ırkları.....En basit örnek devekuşu çiftlikleri her yerde var.

Umarım başarılı olursun.

Comment

Bu arada HİNT GİNSENGİ bitkisi tek yıllık tıbbi bir bitkiymiş, bir de fotoğraf buldum paylaşmak uygun olacak...

Tohumların bir pakrtinde 10 adet varmış ve bir paket 10 lira...Fakat iyi tarafı tohumlar hibrit değil yani elde edilen tohumlar tekrar ekilebiliyor.

Comment

Paket de 25 Adet var.3,24TL KDV dahil.Tohumlar.Net'te
        Almak istersen.

Comment

hk50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Yukarıda ismini dahi telefuz edemediğim bitkinin tohumu var.Nedir ne değildir bilmiyorum.Ançak Güney Kore Gisenginin Bizim attarlarda hemde Kgr 6-7 bin TL ye satıldığını biliyorum.Bu bitkiler bizim memleketimizde olmaz demek yanlış.Yer kirazı Kapari Brokoli Pepino v.s. bu söylemlerin aksini yapan insanların yetişdirdiği üründür.
          Onun için bu ürünü ben yetişdirmiye karar verdim.Bilğisi olan veya olmayıpda yetişdirmek istiyenlere yardımcı olurum.Gaye yanıma arkadaş olsun Türkiyeye yeni bir bitki daha kazandıralım.
          merhaba
          ginseng ile ben de ilgileniyorum.Bu konuda tanıdık bir ziraat mühendisi ile görüşüyorum. O yardımcı oluyor sağolsun. Bu yıl üreteceğim inşallah.
          telefon numaranızı yazarsanız ararım. selamlar benim telefon 05354732579

Comment

ilginc bir bitkiye benziyor ben yetiştirmek isterdim ama daha öğrenci oldugumdan dolayi tekniker yardimi istersen o konuda ancak yardimci olurum

Comment

faruk335 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ilginc bir bitkiye benziyor ben yetiştirmek isterdim ama daha öğrenci oldugumdan dolayi tekniker yardimi istersen o konuda ancak yardimci olurum
              Sn faruk335 İklim Toprak Su isteklerini bilimsel olarak yazarsan.makbule geçer.Şu anda boyları iki üç cm oldu.yapılması gerekenler.

Comment

Merhaba arkadaşlar, bu siteye yeni üye oldum.Ben de hint ginsengi yetiştirmeye başladım, hatta tohumunu şubatta ektiğim için şu an ginsengimin üzerinde çiçekler ve meye oluşumu başladı.

Comment

Bu da yakından çektiğim resim.

Comment

kadi4233 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Bu da yakından çektiğim resim.
                    Resimdeki fidan ın yaprakları benimkilere benziyor Benim fideler çiçek açmadı.
                    Teşekkür ederim.

Comment

Bu resimdeki de doğada kendiliğinden yetişen bitkinin resmi.İnşallah Sayın Mahmut Demirbaş ve ziraat mühendisi arkadaşının yardımları sonucunda tahlilleri yapılacak, öyle heycanlandım ki inşallah ülkemiz için iyi bir gelişme olur.

Comment

mdemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Resimdeki fidan ın yaprakları benimkilere benziyor Benim fideler çiçek açmadı.
                        Teşekkür ederim.
                        Asıl ben size ve arkadaşınıza teşekkür ederim, sizin vesilenizle bu doğada kendiliğinden yetişen bitkinin gerçek ginseng olup olmadığını öğrenebileceğiz.Sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz.

Comment

kadi4233 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bu resimdeki de doğada kendiliğinden yetişen bitkinin resmi.İnşallah Sayın Mahmut Demirbaş ve ziraat mühendisi arkadaşının yardımları sonucunda tahlilleri yapılacak, öyle heycanlandım ki inşallah ülkemiz için iyi bir gelişme olur.
                          merhaba kadriye hanım
                          Numuneyi bugün gönderdim.10-15 gün içerisinde sonucu çıkarmış.Kökler kurutulup övütüldükten sonra içerisindeki aktif madde ayrıştırılacakmış.Ankadaşım bu tahlilin meşakatli ve zaman alıcı olduğunu ifade etti.Tahmini iki haftada sonuç alınabileceğini bildirdi.
                          Resimler çok güzel teşekkür ederim.

Comment

merhaba arkadaşlar, nazar mı değdi bilmiyorum ama bugün birde baktım yetişmiş ve üzeri meyveli hint ginsenglerimi keseğen böceği kesmiş, birde öyle birşey ki toprağın yüzeyinden kesmiş ve kalanını yemiş çünkü toprağı o kadar karıştırdım kökün kalanı yok. İşte böceğin ve yenmiş hint ginsengimin resimleri, sizlerin bahçesinde böyle böcek varsa şimdiden önleminizi alın zira daha yeni 10-15 cm olan üç hint ginsenginde hiç birşey yok (herhalde biraz köklenmelerini bekliyorlar)ama yanındaki iki yetişmiş ginsengler telef oldu.

Comment

Buda oluşmaya başlayıp yakında kızaracak meyvesi.

Comment

Working...
                              X