Ginsengeleri yetiştirmişsin maşallah.Benim ginsenler saksıda fazla gelişmediler.kışın donmamaları için içeri aldım.baklım seneye neyapacaklar.Her yıl bunları yeniden mi ekeceğiz yoksa.?
Ginsengeleri yetiştirmişsin maşallah.Benim ginsenler saksıda fazla gelişmediler.kışın donmamaları için içeri aldım.baklım seneye neyapacaklar.Her yıl bunları yeniden mi ekeceğiz yoksa.?
Sn mdemirbas,Teşekkür ederim.
Ginseng saksıda gelişmiyor.Açık alan serin yer istiyor.Benikileri soguk aldı.Yenisini yine şubat ve martta ekerim.
Anlaşılıyorki bizim yöremizde tek yıllık.
Saygılar
Ashwagandha vucutta 361 adet aktiviteyi yerine getiriyormuş, bu özelliği ile çörek otundan (387 aktivite) 26 aktivite daha az ancak vucutta yaptıkları aktiviteler bakımından farkılıklar olabilir.
Ashwagandhanın vucutta yaptığı aktivitelerin listesi aşağıdadır sonlarındaki sayılar o aktiviteyi yerine getiren Ashwagandhada bulunan kimyasal sayısını belirtmektedir; örneğin 15. sırada bulunan "Antiaging (1) " yaşlanmayı geciktiren bir adet kimyasal madde ile bu etkiyi sağladığı anlamındadır:
Diğerleri koruyucu olmakla birlikte parantez içindeki rakam sayısı fazla olanlar daha etkili olabilmekte az yukarıda mesela çörekotunda "vasodilatör" aktivitesi yani damar sertliğini gideren madde sayısı 6 taneymiş, bu çörek otu içen kişinin damar sertliği yaşamayacağı anlamınada geliyor yüksek tansiyon hastası olmayacağı anlamına da, diğer rakamı yüksek olanları siz değerlendirin.
Yukarıda ismini dahi telefuz edemediğim bitkinin tohumu var.Nedir ne değildir bilmiyorum.Ançak Güney Kore Gisenginin Bizim attarlarda hemde Kgr 6-7 bin TL ye satıldığını biliyorum.Bu bitkiler bizim memleketimizde olmaz demek yanlış.Yer kirazı Kapari Brokoli Pepino v.s. bu söylemlerin aksini yapan insanların yetişdirdiği üründür.
Onun için bu ürünü ben yetişdirmiye karar verdim.Bilğisi olan veya olmayıpda yetişdirmek istiyenlere yardımcı olurum.Gaye yanıma arkadaş olsun Türkiyeye yeni bir bitki daha kazandıralım.
Comment