Yakýn Tarihimizde yaþamýþ bir Anadolu beyefendisidir.Kýsa boylu,ak sakallý ve güleryüzlü bir insanmýþ.Ýlimiz de kendi adý verilen bir mahallede mezarý vardýr.Kaybolan mezarý tesadüfen,iþ makinalarýnýn býçaklarýnýn defalarca kýrýlmasýndan sonra bulunmuþtur.Sabrýn niþanesi bir insan olduðunun ve sabrýn ne kadar önemli olduðu aþaðýdaki kýssadan anlaþýlacaktýr."Bir mübarek bayram günü ilk günü sabahý,mahalle eþrafý toplanýr.Derlerki;Þeyhimiz Osman efendiyle bayramlaþalým,gönlünü alalým demiþler ve yola koyulmuþlar.Osman efendi'nin kapýsýný çalmýþlar,Hanýmý suratýný asarak çýkmýþ" ne var!!!" demiþ,vatandaþ kadýnýn huysuzluðunu bildiðinden gayet edepli bir tonla cevap vermiþler."þeyhimizi ziyarete geldik" demiþler.Kadýn ayný hiddetle cevap vermiþ"þeyhiniz geberdi" demiþ.Bunun üzerine mahalleli oradan uzaklaþýrken yarý yolda Osman efendiyle karþýlaþmýþlar ve bayramlaþmýþlar,tam daðýlacaklarý sýra Osman efendi mahalleliye seslenmiþ"Komþular nereye gidiyorsunuz,cenazemiz var onu kaldýralým öyle gidin" demiþ.Cemaat hayretle sormuþ"þeyhim kim öldü,haberimiz yok" demiþler.Bunun üzerine osman Efendi " Bizim haným" demiþ.Ýnanmamýþlar" Þeyhim demin biz senin için geldik,gözümüzle gördük,nasýl olur? sen Odundan geliyorsun" deyince Osman efendi "gidip kendi gözünüzle görünüz" demiþ.Eve vardýklarýnda baksalarki;Kapýnýn eþiðinde osman efendinin eþi yatýyor.Hemde tam "þeyhiniz geberdi" dediði yerde.Osman efendiye sormuþlar"þeyhim böyle þirretbir kadýnla yýllardýr neden evli kaldýn,boþamadýn? deyince.Osman efendi þu sözü söylemiþ"Buna sabretmeseydim ben Osman efendi olmazdým" demiþ. Bu itbarla yeri gelmiþken bir Osman efendi kýssasýda ben anlatayým dedim.Bir osmandan,Osman efendi kýssasýda böyle.Umarým beðenmiþsinizdir.Yüce kitabýmýz Kuranda sabýr ile ilgili ayetler mevcutdur.Yine Peygamber Efendimiz Hadislerinde sabrýn önemini vurgulamýþtýr.Ramazanda tutduðumuz oruçda sabrýn bir niþanesi deðilmidir? Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul eylesin.Esen kalýnýz.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kaya þeyhi
Collapse
X

Comment