Yakın Tarihimizde yaşamış bir Anadolu beyefendisidir.Kısa boylu,ak sakallı ve güleryüzlü bir insanmış.İlimiz de kendi adı verilen bir mahallede mezarı vardır.Kaybolan mezarı tesadüfen,iş makinalarının bıçaklarının defalarca kırılmasından sonra bulunmuştur.Sabrın nişanesi bir insan olduğunun ve sabrın ne kadar önemli olduğu aşağıdaki kıssadan anlaşılacaktır."Bir mübarek bayram günü ilk günü sabahı,mahalle eşrafı toplanır.Derlerki;Şeyhimiz Osman efendiyle bayramlaşalım,gönlünü alalım demişler ve yola koyulmuşlar.Osman efendi'nin kapısını çalmışlar,Hanımı suratını asarak çıkmış" ne var!!!" demiş,vatandaş kadının huysuzluğunu bildiğinden gayet edepli bir tonla cevap vermişler."şeyhimizi ziyarete geldik" demişler.Kadın aynı hiddetle cevap vermiş"şeyhiniz geberdi" demiş.Bunun üzerine mahalleli oradan uzaklaşırken yarı yolda Osman efendiyle karşılaşmışlar ve bayramlaşmışlar,tam dağılacakları sıra Osman efendi mahalleliye seslenmiş"Komşular nereye gidiyorsunuz,cenazemiz var onu kaldıralım öyle gidin" demiş.Cemaat hayretle sormuş"şeyhim kim öldü,haberimiz yok" demişler.Bunun üzerine osman Efendi " Bizim hanım" demiş.İnanmamışlar" Şeyhim demin biz senin için geldik,gözümüzle gördük,nasıl olur? sen Odundan geliyorsun" deyince Osman efendi "gidip kendi gözünüzle görünüz" demiş.Eve vardıklarında baksalarki;Kapının eşiğinde osman efendinin eşi yatıyor.Hemde tam "şeyhiniz geberdi" dediği yerde.Osman efendiye sormuşlar"şeyhim böyle şirretbir kadınla yıllardır neden evli kaldın,boşamadın? deyince.Osman efendi şu sözü söylemiş"Buna sabretmeseydim ben Osman efendi olmazdım" demiş. Bu itbarla yeri gelmişken bir Osman efendi kıssasıda ben anlatayım dedim.Bir osmandan,Osman efendi kıssasıda böyle.Umarım beğenmişsinizdir.Yüce kitabımız Kuranda sabır ile ilgili ayetler mevcutdur.Yine Peygamber Efendimiz Hadislerinde sabrın önemini vurgulamıştır.Ramazanda tutduğumuz oruçda sabrın bir nişanesi değilmidir? Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul eylesin.Esen kalınız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kaya şeyhi
Collapse
X

Comment