fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

NEDEN ALKOL ALMIYORUM

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• NEDEN ALKOL ALMIYORUM

Efendim bu sitede bazı arkadaşlarla site aracılığıyla ufak tefek Chatleşmemiz oldu ve arkadaşlarımız ısrarla ALKOL'den bahsetdiler. Bu nedenle bu yazıyı yazmayı uygun buldum. Öncelikle; Alkol dinimizce haram kılınmıştır. Öte yandan Tıp otoritelerincede sağlığa zararı konusunda tartışmaya mahal vermeyecek şekilde açıklamalar mevcutdur. Çocukluğumun Anadolu'nun küçük bir vilayetinin kenar bir mahallesinde ve köy hayatı gibi geçtiğini daha öncede yazmıştım. Babam bir demirci ustasıydı. Ben yaklaşık 4-5 yaşlarındaydım babam ara sıra arkadaşlarıyla alkol alır ve eve gelirdi. Fakat bize ve anneme bir şey demezdi. Evimizin havlusunun yanında bir kümesimiz vardı vede bu kümeste yaklaşık 8-10 tavuk, 4-5 hindi vardı. Ayrıca evin yanındaki ahırda 2 inek, yanında 2 dana ya da düvesi vardı; Tuvaletimiz dışardaydı ki takriben eve 20-25 mt ilerdeydiki Anadolu tabiriyle buna Hela denir. Bu arada kümesin yanında bir zaar köpeğimiz vardı vede bol bol havlardı. Evimizde su yoktu hem içme suyumuzu hem de kullanma suyumuzu evimize 200 mt ilerdeki mahalle çeşmesinden almak zorundaydık. Üstelik Nisan başlarında her yıl evimize yaklaşık 4 km olan bağ evine göçerdik. Bu bağ evinde meyve ağaçları ve de ayrıca 2 tanede büyük bir kavaklık vardı. Annem evin bütün işlerini yapar, bizi yedirir, giydirirdi. Ayrıca sabah erken kalkar ve İnekleri sağar, onları kavaklığa bağlardı, ağabeyim benden 3 yaş büyüktü o da bende elimizden geldiğince annemize yardım ederdik. Derken ben 6 yaşındayken amcam Kalp ameliyatı oldu yıl: 1966 ve de ameliyatdan bir ay sonra vefat etdi yaşı da 28 idi. Bunun üzerine babam sık, sık alkol almaya başladı. Bazen körkütük olur ve de anneme eziyet eder, döver bazende kapı dışarı atardı. Annem dışarda ağlar ve de yalvarırdı. Tabi ağlar, sızlardık... Fakat düşünün küçücük bir çocuk bu olay karşısında ne yapar?

Bu olaylar yıllar geçmesine rağmen benim içimde derin yaralar açtı. Bazen babam kızarken Annemin eteğine yapışıp, onun arkasına sığınırdım ve şu sözü ağlayarak söylerdim "Ben Babam gibi olayacağım, ben hiç içmeyeceğim!!.." zavallı annem bizim için bütün bu eziyetlere katlandı. Bütün bu olaylardan olacak ki; İlkokulu bitirince devlet parasız yatılı sınavlrına girdim. Zaten başarılı bir öğrenciydim ve de kazandım. Artık ailemden uzak tek başınaydım vede arkaşlarımın hepsi iyi insanlardı. Onlarla birlikte ara sıra camiye gidiyorduk. Derken bu huzur bulduğum yere daha sık sık gitmeye vede gençliğimi şekillendirmeye başladım.

Tatiller de memleketime geliyor hasret gideriyordum. 17 yaşlarındaydım ve genç bir delikanlıydım artık. Boş zamanlarımda inşaat işciliği dahil her bulduğum işi yapıyor, harçlığımı çıkarıyor ve de kimseden para istemiyordum. Yaşadığım olaylar beni onurlı ve azimli kişilik sahibi bir insan yapmıştı. Her şeyden önce kendi ayaklarımın üzerinde dimdik duruyor ve de kendime güveniyordum. Bir yaz günüydü babam arkadaşlarını eve davet etmiş ve de Dut ağacının altında kurulan çayırlıkta iki arkadaş kafa demliyordu. Derken saat akşam 10.00 oldu, babam beni yanına çağırdı.parayı uzatarak"Şu parayı al,bize bakkalden bi ufak rakı alda gel bakimm " dedi.Parasını aynen kendisine uzatıp aynen şöyle dedim"Bak babamsın, atamsın,istiyorsan seni sırtımda KABE'ye götüreyim, ancak; Ben alkol almam ve de alkolun hamalllığınıda yapmam" dedim ve Oradan uzaklaştım. Artık ailem ile bağları iyice koparmıştım. Bazen gece geç saatlere kadar çalışıyor ve geç saatlerde yatıyordum. Evim benim için adeta bir Otelden farkı yoktu. Bazende erken işim bitdiğinde, halamda kalıyordum ki halamın hiç çocuğu yoktu. Halam adeta bana kendi evladı gibi bakıyordu. Neticede Okulumu bitirip işime başladım. Tabiki de bunlar belli sürelerden geçti. Bunları da burada anlatmak istemiyorum. Kadere inancım sonsuz, Rabbim beni hep hayırlı insanlarla buluşturdu, mutlu bir aile hayatım var ve 3 çucuk babasıyım. Hayatım boyunca alkol almadım, sigara kullanmadım.

Bizim düğünlerimizde, bu yörede bol alkol tüketilir. Küçük kardeşim benden evvel evlendi. Böyle sofralar kuruldu kii, başka zaman bir fakire ekmek almayan insanlar, mükellef sofralar kurmuşlar su gibi alkol tüketilmekte, bende bunlara bir kenara çekilip ibretle bakıyorum. Derken beni yanlarına çağırdılar vede sohbet başladı. Bana bir laf,söz,lakırdı.... dedimki bunu niye içiyonuz? baktım ısrar ediyorlar. Gençliğin verdiği toylukla şöylee bir yudum ağzıma aldım, ancak yutmadım. Zehir gibi acıydı vede hemen tükürdüm. Bundan dolayı da yıllarca kendimden hayıflanırım. Neden bu milletin lafına bakıpta bir yudum ağzıma aldım diye. İnsanlar böyle berbat bir şeyi niye içerler şaşarım. Neticede benim iki biladerim bol bol alkol alırlar. Aile hayatları düzgün değil, Birisi sağlığını iyice kaybetdi, ötekide birkaç kez ayağını, kolunu kırdı evlerinde çocuklarıyla hiçmi hiiçç haysiyetleri yok. Maddi durumları bitik üstelik babamla aralarıda iyi değil. Ona da bir sürü zarar açtılar. Büyük biladerimle babam hiç konuşmazlar. Haaa babam mı? Alkolu bıraktı, aslıda alkolmu babamı bıraktı babam mı alkolü bıraktı o da tartışılır. Babam şu an 82 yaşında artık iyice yaşlandı ve annemde 80 yaşında vede ona saygım sonsuz. Sıksık yanlarına çıkar hayır dualarını alırım. Aynı apartmanda, altlı-üstlü oturmaktayız. Annemin ellerine sarılır, öper sever vede sarılırım. Benim için her şeye değer. Şu an Mutlu ve huzurlu bir yaşantım var. İman ve izan sahibiyim. Babam ise yaptıklarından pişman. Ancak ;işte pişmanlıkta bazen işe yaramıyor. Size tavsiyem pişman olacağınız işi yapmayınız.

Herkese sağlıklı ve mutlu yaşam dileğimle.

Cevap: NEDEN ALKOL ALMIYORUM

Herkese ders olması duası ile
    Paylaştığınız için çok teşekürler. Bizim sonsuz bir rabbimiz var
    hayırlı cumalar

Comment

Çok ibretfeşan bir yazı.Allah razı olsun.İçki aklı tenvim ettiği için muvakkaten gam ve üzüntü hisini ortadan kaldırıyor(!).Oysa ki hakiki iman bütün üzüntülerin sıkıntıların gerçek şifa kaynağı.
      Hem dünya hem ahiret için hiç bir faydası olmayan içkiyi içenlerede ikaz ve dua etmek bir müslüman olarak boynumuzun borcu...

Comment

Güzel bir Anadolu hikayesi. Allah sağlıklı sıhhatli ve de imandan ayırmadan uzun ömürler versin.

Comment

Bilimsel olarak zararini kim ispatlamis abi? Iki kadeh sarap sagliga yararlidir ve bunu dunya saglik orgutu kabul etmistir.Dikkat edersende eger trafik kontrolundeki olkol muayene aletleri iki kadehin disindaki dozlarda otmektedir.Yani bilimsel olarak alkolun zararli oldugu yanlis bir bilgidir.Diyorsak eger fazlasi zarardir.Kusura bakma abi ama ibadetinde fazlasi sagliga zararli .Ornek verelim bir sise raki adami mahveder hergun bir sise içersen yasamin onun cevresinde kilitlenir.Gunun yirmi dort saati ibadet edersen ne zaman uyuyacan ne zaman çalisacan ve ne zaman insan oglunun ihtiyaclari olan banyo gibi,tuvalet gibi ihtiyaclarini giderecen vesselam.Herseyin fazlasi zarar

Comment

Yararı olduğunu kim ıspatlamış peki?
            Sağlık örgütleri herşeyin doğrusunu mu söylüyor sanki .

Comment

Simdi biraz daha genisletelim istersen,çalismak bir ibadettir ve bu bildigimiz yada inandigimiz bir olusumdur.Benim meslegim agaç budama ve kis ayinda agaclarin govdesi don tutuyor ve kaygan.20 metrelik agaca cikip budamam gerek ancak dinende bildigim kadari ile bile bile lades demek yani olume gitmek haram ancak bunu demez isem çocuklarim riski olmayacak simdi dinen bu nasil açiklanabilir? Gerçekci olmak gerekir ve o agaca çikmak gerekir .Cikilmadigi taktirde somun yok bebelere ne etcez? Obur taraftanda gok tanri yasak etmis bilerek lades demeyi .Oturda ayikla princin tasini nereye ayikliyon abi .Olmaz imkansiz.Gok tanri bilerek ladesi yasaklamista somunu çocuklara vermiyor o agaca çikinca nasil olcek bu is.Alkole gelince eger sagligim açisindan yararli ise domuz etini bile kimse haram edemez ki eger eder ise ya goktanrinin dini din degildir yada gok tanri dine tabi degildir vesselam.

Comment

uveyik kusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Yararı olduğunu kim ıspatlamış peki?
                Sağlık örgütleri herşeyin doğrusunu mu söylüyor sanki .
                Bilgisayarin duzelmis ustad.

Comment

bu dünyada herşey nötr dür.
                  nereye kullanırsan öyle olur. Ateş mesela Ev yakmak için de kullanabilirsin hayat yakarsın, ısınmak için kullanırsın iyi yaparsın. Alkol de sağlık için kullanılır mikrop alkolle dezenfekte olur. Ama İçip içip döver kırarsın o olmuyo işte
                  alkol alırsınız almazssınız bu kimsenin söyleme harcı değil. ama alkolle de o kadar kötülükler yaşanıyor ki bir tane alımazssan oluyor ama bir tane alınca bitta olmuyor gerisi geliyor. ( söz meclisten dışarı)

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Bilgisayarin duzelmis ustad.
                    yok düzelmedi
                    hala çubuğım yok (acaba kraker niyetine mi yedim onu da )

Comment

uveyik kusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      bu dünyada herşey nötr dür.
                      nereye kullanırsan öyle olur. Ateş mesela Ev yakmak için de kullanabilirsin hayat yakarsın, ısınmak için kullanırsın iyi yaparsın. Alok de sağlık için kullanılır mikrop alolle dezenfekte olur. Ama İçip içip döver kırarsın o olmuyo işte
                      alkol alırsınız almazssınız bu kimsenin söyleme harcı değil. ama alkolle de o kadar kötülükler yaşanıyor ki bir tane alımazssan oluyor ama bir tane alınca bitta olmuyor gerisi geliyor. ( söz meclisten dışarı)
                      Iste budur onemli olan notre de kalmak yani seviyesini bilmek.Su var iki kadeh esinle içersin aksam uzeri aparetif ile sonrada esini çocuklarini alir bir yuruyuse cikarsin çayirda çocuklarinla oynarsin yuvarlanirsin .Yada evde çocuklarinla oynarsin .Mangal basinda cocuklarina mangal yaparken iki kadeh atarsin ne varki bunda ve neden haram.Diger yonlu içkiyi içer gelir eve tanri olursun iste bu salak adamin kralligidir .Cunku her ailede kraldan çok kralicenin sozu gecer

Comment

Sn İBOCAN:Ülkemizdeki kanunların temeli malesef Batıdan alınmıştır.Bunlardan birisi de Karayolları trafik kanunudur.Yani Fransadaki Trafik kanunuyla,bizdeki trafik kanunu arasında pekde fark yok gibidir.Hukuk aynı hukuk yani.Burada 0,50 promil alkol'lü araç kullanmak suç değildir.Buda 1 adet biraya tekabül eder.Siz Avrupadasınız,bana alkol'ün zararlı olmadığına dair,bir tek doktor yazısı getiremezsiniz.Kafayı çekipde,nice trafik kazaları yapıp,hem kendine ve hemde karşısındaki insanların hederine,maddi ve manevi kayıplara yol açan binlerce bedbaht vardır.Şimdi;bunları görmemek için kör almak lazım.Senle bu sitede dini ve siyasi tartışmaya girmem.Bunların yeri ve zamanı vardır.Nasipse;İnşallah buluşuruzda o zaman olur.Hiç bir kimse bana alkol'un faydalı olduğuna inandıramaz.Ben alkolü affedersiniz Tuvalate bile dökmem...zira ordakilere bile yazık olur ???.Ne diyelim,sağlıcakla kalınız.

Comment

http://www.doctissimo.fr/html/sante/.../sa_81_vin.htm
                          Sayfa acildiginda altinda su yaziya tikladiginda saglik arastirmacisi yeni zellandali doctorun imzasini goreceksin.Yazi sarabin kalp sagligina ne kadar iyi geldiginin altini çizmekte ve bu kuruslus hastaliklara karsi ilaç arastirmasi yapmakta.Internetten arama yaparsan bir çok doktor imzasi bulabilirsin .

Comment

Buda strasburg hastanesinin web sitesi. Boire du vin, c’est bon pour la santé : voici pourquoi CFTC Santé-Sociaux Hôpitaux de Strasbourg Blog Archive

Comment

İBOCAN:Benim o ecnebi doktorlarla işim olmaz,ALLAH'ın kitabında yazılı,ben sana başımdan geçenleri anlatdım.Günümüzde de binlerce örneği var.Adam sen de..meraklısı buyursun,dedim ya.. tuvalate dökmem.Bu işi başka boyuta dökmeyelim ve burada noktayalım.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
                              X