fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Takvimde Bugün

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• 4 Ocak 2011

Bugün 4 Ocak 2011 29 Muharrem 1432 K.Evvel: 22 Kasım 58 Sultan Ahmed Camii'nin Temeli'nin Atılışı (1610)

HADİS-İ ŞERİF

Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir: Mala karşı hırs ve hayata karşı hırs.

YEMEK DEDİĞİN BOZULUR

ABD'de beslenme uzmanı olan Joann Bruso, McDonalds'taki ürünlerde bulunan koruyucu maddelerin çocukların sağlıklı beslenmesi üstündeki etkilerini incelemek için enteresan bir deneye imza attı. 8 torunu olan 62 yaşındaki Broso, McDonalds'tan aldığı hamburger ve patates kızartmasından meydana gelen Happy Meal menusunu, bir yıl boyunca mutfağının bir rafında bekletti. Bu hamburger ve patates neredeyse hiç değişim göstermedi bu dönem içinde birçok defa camlan açık bıraktı ama sinekler ve böcekler bile bu menünün üzerine konmadı.
    Uzman diyor ki: Deney, bu gıdaların içinde yer alan koruyucu maddelerin ne kadar güçlü olduğunu ve bu da çocukların sağlığı üzerinde yol açabileceği olumsuz etkileri göstermektedir. Yemek dediğin bozulmalıdır. Hatta beklettiğin zaman kokmalıdır. Eğer bunlar olmuyorsa, o gıda bozulmuyorsa, bu o gıdanın ne kadar sağlıksız olduğunu gösterir."

FIKRA

Dünya çapında bir grup bilim adamı, uzun uğraşlar, çabalar sonunda, randevuyla tanrı katına çıkma izni almışlar. Çıkar çıkmaz da geliş sebeplerini anlatmışlar. “Biz dünyalıların artık size ihtiyacı yok. Biz her hastalığı tedavi ediyor, insanları kopyalıyor, organları yeniliyor, yaşam yaratabiliyoruz... Siz kendinize bir başka dünya bulun, bizi bırakın!..” “Gayet güzel” demiş, tanrı...”... ama bana gerçekten ihtiyacınız kalmadığını kanıtlamak için bir insan yaratın da görelim bakalım... Benim asırlar önce Adem’i yarattığım gibi...” “Tamam” demiş, bilim adamlarının lideri. Eğilmiş yerden bir avuç toprak almış... “Yooo.. Olmaz..” diye itiraz etmiş tanrı.. “Kendi toprağından.. Kendi toprağından alacaksın!..”

GÜNÜN SÖZÜ

Bilgisizlik kolay ve rahat elde edildiği için çoğunluk bilgisizdir. La Bruyere

YEMEK MENÜSÜ
    · Tavuk suyu çorba
    · Barbunya pilaki
    · Pirinç pilavı
    · Yoğurt

ÇOCUĞUNUZA İSİM
    Erkek: ABDURRAHMAN: (Ar.) Er. - Rahman'ın kulu. Rahman; dünyada her canlıya, mü'min-kafir ayırdelmeksizin herkese merhamet eden. Allah'ın isimlerindendir. Abdurrahman İbn Avf:Sahabedendir.
    Kız: AYNDİLGE: (a.t..i.) - Pınar, su, kaynak. - Antakya-Halep arasında, Suriye sınırına çok yakın bir yerde bulunan kaynak su. Tarihte bu kaynak dolayısıyla önemli yerleşim bölgesi olmuştur. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

MANİ

Misafir olmuş konuk,
    Önlüğü aldı onuk,
    Davayı düşürür sav,
    Matların rengi tonuk.

BİLMECE
    Yattım yumuşakUyudum sıcak sıcak
    Cevabı Yarın.
    Dünkü Cevap: (ANNE)

Comment

• 5 Ocak 2011

Bugün 5 Ocak 2011 1 Safer 1432 K.Evvel: 23 Kasım 59 Adana'nın Kurtuluşu (1922) - Medine-i Münevvere'yi sel basması (1918) - Osmanlı-İngiliz Antlaşması imzalandı (1799)

HADİS-İ ŞERİF

Kişi, dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat etsin!

NÜKTE DOĞRU SÖZE NE DENİR

· Sen doğdun herkes güldü, bir tek sen ağladın. Öyle yaşa ki, sen öldüğünde herkes ağlasın, yalnız sen gül!
      · Niceleri geldiler, neler istediler, sosunda dünyayı bırakıp gittiler. Sen hiç gitmeyecekmiş gibisin değil mi? 0 gidenler de aynen senin gibi düşünüyorlardı...
      · Olgun insan güzel söz söylen değil, söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyen insandır.
      · Evlenirken sadece birlikte yasayabileceğin birisiyle değil, onsuz yaşayamayacağın birisini seç!
      · Geldiği zaman sadece boşluk doldurmuş olmasın, gittiğinde yeri doldurulanlasın.
      · Sükût; yorulmadan yapılan ibadet, masrafsız takılan bir ziynet, hükümdarlığa muhtaç olmadan ele geçen bir devlet, duvara ihtiyaç duyulmadan yapılan kale, çalışmadan kazanılan zenginlik ve ayıpların kapatılmasıdır.
      · İnsanın bir üzüntüden sonra saçını başını yolması kadar saçma bir şey yoktur. Kellik üzüntüyü gidermiyor ki...

YEMEK FASULYE PİYAZI

MALZEME: 2 bardak ayıklanmış kuru fasulye, 2 orta boy soğan, 1.5 fincan zeytinyağı, 2 yumurta, 1 limon veya sirke, 10 kadar zeytin, 1 küçük demet maydanoz, yeterince tuz.
      YAPILIŞI: Fasulyeler bir gün evvelden ayıklanır, yıkanır, bol su ile ıslatılır. Ertesi gün ıslanan fasulyeler yıkanır, bolca suya konur, ateşte pişmeye bırakılır. İlk kaynamada üzerindeki köpükler delikli bir kepçe ile alınıp atılır. Sonra kapağı kapatılarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişen fasulyelerin suyu süzülür. (Bu su çorbalarda kullanılır.) Soğuk su ile yıkanıp tabaklara bölünür. Üzerine halkalar hâlinde ince doğranmış soğan döşenir, tuz serpilir, zeytinyağı dökülür. Halkalar hâlinde pişmiş yumurtalar ile süslenir, zeytinler serpiştirilir. Limon sıkılır. Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

FIKRA

Cep telefonlarının yeni çıktığı zamanlar, iki eleman cuma namazında... Birisi telefonu o gün almış, namazın ortasında acemi abinin telefonu başlıyor zitdirii zitdiriii... Bütün millet küfür ederken abinin çabalarını gören arkadaşı aynen söyle diyor: “Kuleuzu bi rabbinnas -yes’e bas- melikin nas -yes’e bas- ilahin nas - yese bas...

GÜNÜN SÖZÜ

Bir dert atlatıldıktan sonra,insana bir kazanç olur. Goethe

YEMEK MENÜSÜ
      · Biber dolma
      · Tarhana çorba
      · Yoğurt
      · Börek

ÇOCUĞUNUZA İSİM

Erkek: ABDULLAH: (Ar.) Er.- Allah'ın ku­lu. Peygamber (s.a.s)'in en sevdiği isimlerden aynı zamanda babasının adıdır.
      Kız: AYNAMELEK: (t.a.i.) Ka. - Melek gibi, melek görünüşlü kadın.

MANİ

Hayale denmiş imge,
      İşaret olmuş simge,
      Ahlâkımız sağtöre,
      Perspektifler görünge.

BİLMECE

Ham iken tatlıOlmuşu acı
      Cevabı Yarın.
      Dünkü Cevap: (YATAK)

Comment

• 6 Ocak 2011

Bugün 6 Ocak 2011 2 Safer 1432 K.Evvel: 24 Kasım 60 Abdülkadir Udeh'in Şehadeti (1954) - Sultan Dördüncü Mehmet Han'ın vefatı (1693) - Ceyhan'ın Kurtuluşu (1922) - Veremle Savaş eğitimi Haftası (7-13 Ocak)

HADİS-İ ŞERİF

Sizden biriniz mescide girdiği zaman iki rek'at namaz kılıncaya kadar yani kılmadıkça oturmasın.

CİLT İÇİN ŞİFALI BİTKİLER
        Cilt bakımı için biraz şifalı bitki, biraz da su yeter. Yıllardan beri süregelen şifalı bitkiler ile tedavi sistemi günümüze kadar geçerliliğini korumuştur.
        ■ Cildi normal olanlar için, yarım kilo üzüm suyu yüze sürülüp 10 dakika beklenir ve içine 1 kahve kaşığı karbonat karıştırılmış suyla yıkanır. Ciltteki siyah noktalar; kil, badem yağı, bal karışımı ile kolayca giderilebilir. Karışım yüze sürülür ve yarım saat sonra yıkayıp bir nemlendirici sürülür.
        Cildi ferahlatacak reçete: 1 litre suya veya maden suyuna 1 tutam lavanta çiçeği, bir tutam ısırgan yaprağı ve yarım tutam kırlangıç otu atılır. 1 gece dinlendirilip yüze sürülür. Kısa bir süre sonra, ılık su ile yıkanır,
        ■ Cildi büyük gözenekli olanlar için, killi toprak ve havuç suyu yüze sürülüp 1 saat sonra yıkanır.
        ■ Cildi canlandıran diğer bir reçete: Aynı miktarlarda avokado yağı, buğday yağı, saf zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı bal karıştırılıp cilde sürülür. Kısa bir süre bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.
        ■ Cilde parlaklık vermek için:; 1 kaşık bal ve 1 yumurta akı iyice çırpılır ve yüze sürülür. 5 dakika bekletildikten sonra avuç içi ile yüze bastırıp çekilir Bu işlem 4-5 defa tekrarlandıktan sonra, soğuk suyla yıkanır.

FIKRA

Kasabanın papazı bütün dişlerini çektirmiş, komple yeni diş yaptırıyormuş. Bu arada her pazar kilisede vaaz vermeye devam etmesi gerektiğinden, ilk hafta sadece 10 dakika konuşabilmiş. İkinci hafta sadece 20 dakika konuşabilmiş ama üçüncü hafta konuşması tam 2 saat 40 dakika sürmüş. Bunun üzerine konuşması bittikten sonra kilisedekiler papaza bunun nedenini sormuşlar. Papaz da şöyle cevap vermiş: “İlk hafta diş etlerim öyle ağrıyordu ki konuşurken çok zorlandım. İkinci hafta ağzım takma dişlere alışamadığı için yine çok zorlandım. Bu hafta ise kendi takma dişlerim diye karıminkileri takmışım, o yüzden susmam mümkün olmadı!..” (Müge Serdar)

GÜNÜN SÖZÜ

Bilgiyle dirilenler ölmez. Hz. Ali (r.a.)

YEMEK MENÜSÜ
        · İzmir köfte
        · Pey.Makarna
        · M.salata
        · Meyve

ÇOCUĞUNUZA İSİM
        Erkek: ABDİ: (Ar.) Er. - Kulluk ve itaat eden.
        Kız: AYLİN: (Tür.) Ka. - Ay'a ait.

MANİ

Arapça itelendi,
        Tehirler ötelendi,
        Tespiti saptadılar,
        Vasfımız nitelendi.

BİLMECE
        Ben giderim,O giderGüneşte beni izler
        Cevabı Yarın.
        Dünkü Cevap: (BEBEK)

Comment

• 7 Ocak 2011

Bugün 7 Ocak 2011 3 Safer 1432 K.Evvel: 25 Kasım 61 Osmaniye'nin Kurtuluşu (1922) - Beyaz Baston Körler (Amalar) Haftası (7-14 Ocak)

HADİS-İ ŞERİF

Allah'ın rahmet ve inayet eli cemaat ile beraberdir.

SOHBET

İmanın temeli ve en mühim alâmeti olan, 6 esas şarttan başka bir şart daha vardır ki o da, hubb-i fillah ve buğd-ı fillah'tır. Yani Allah ü tealanın sevdiklerini sevmek ve Allah ü tealanın sevmediklerini sevmemektir. Çünkü hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: "Dünyada birbirini sevenler, ahirette de beraber olacaktır."
          Allahü teâlânın sevgili kullarını sevenler, son nefeste imanla ölürler. Ve mahşer yerinde de sevdiklerinin yanında haşrolup, ahiret hayatında da beraber bulunurla. Bunun için de, kimin sevilip kimin sevilmeyeceğini iyi öğrenmek lâzımdır.
          Bir kimse, ibadetlerini yapmakla beraber, Allah ü tealanın sevmediklerini de severse, mesela Ebû Cehil'i severse, bu kişi Cehenneme gider. Demek ki insan, dünyada sevdiklerine dikkat etmelidir. Bu sevmek ve sevmemek, şahsî menfaati için değil, Allah ü teâlânın rızası için olmalıdır. Sevmek ve sevmemek kalb ile olur, beden ile olmaz. Seviyorum diyen bir kimse sevgilisinin düşmanlarından kesilmedikçe, buna münafık, yani yalancı denir.
          Allahü teâlâ İsa aleyhisselâma buyurdu ki: eğer yerlerde ve göklerde bulunan bütün mahlûkların ibadetlerini yapsan, dostlarımı sevmedikçe ve dost olmayanlardan uzaklaşmadıkça, hiç faydası olmaz."

FIKRA

Çok iyi giyimli bir iş adamı Vatikan’a gelir, Papa’yla görüşmek istediğini söyler. Kendisini bir kardinale götürürler. Adam ısrar eder. “Sizinle değil, doğrudan Papa ile yalnız görüşmek istiyorum.” Sonunda adamı Papa’nın huzuruna çıkarırlar. Ama adamın ne istediğini merak eden kardinaller kapının dışında kulak kesilmiş içeriyi dinlemektedirler. İçeride sesler yükselmiştir. Adam: “1 milyar dolar.” Papa: “Olmaz!” Adam: “2 milyar dolar.” Papa: “Hayır!” Adam: “5 milyar dolar.” Papa: “Hayır.!..” Adam kapıyı çarpar, hışımla uzaklaşırken kardinaller içeri koşuşur. “Sayın papa hazretleri, 5 milyar dolar muazzam bir para. Düşünün bu para ile kaç katedral, kaç kilise yapılır, dünya üzerine kaç misyoner gönderilirdi. Parayı niçin kabul etmediniz?” Papa: “Ne yani? Her duadan sonra amin yerine ‘Coca Cola’ mı deseydik?..”

GÜNÜN SÖZÜ

Bu dünyada insanlar bir kere aldatılınca gerçekten bile şüphe duyarlar. Hitopadesa

YEMEK MENÜSÜ
          · Barbunya pilaki
          · Pilav
          · Yoğurt
          · Meyve

ÇOCUĞUNUZA İSİM
          Erkek: AYMAN: (Tür.) Er. - Ay gibi güzel, ışıklı kimse.
          Kız: ÂBDAR: (Fars.) Ka. - 1. Sulu, taze. 2. Parlak. 3. Sağlam vücutlu. 4. Nük­teli. 5. Zarif, güzel, hoş. 6. Su veren hizmetçi.

MANİ

Dilimiz azman oldu,
          Kâtibim yazman oldu.
          Mütehassıs kalmadı,
          Hepsi bir uzman oldu.

BİLMECE
          Askerden küçükPaşadan büyük
          Cevabı Yarın.
          Dünkü Cevap: (GÖLGE)

Comment

• 8 Ocak 2011

Bugün 8 Ocak 2011 4 Safer 1432 K.Evvel: 26 Kasım 62 Hirfanlı Barajı'nın Hizmete Girişi (1960) - Zemherir Fırtınası - Erzin'in Kurtuluşu (1922)

HADİS-İ ŞERİF

Bir sefere üç kişi beraber çıkınca birini emîr (başkan) yapsınlar.

SOHBET --- NİÇİN MÜSLÜMAN OLDU

18 aydır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Gabriele Schieke (43), Manavgat Müftülüğünde kelime-i şehâdet getirerek Müslüman oldu. Schieke'yi mutlu gününde Türk eşi Mustafa Kemal Bindiren yalnız bırakmadı. İslâm dinini seçen Schieke'ye, Kur'ân-ı kerîm ile İslâm ilmihâli hediye edildi.
            Bir yıl önce Side'de kuaförlük yapan Mustafa Kemal Bindiren ile evlendikten sonra, Bindiren soyadını aldı. Bir yıl içinde Almanca olarak Kur'ân-ı kerîmi 2 defa okuyan Schieke, Müslüman olmadan önce ateist olduğundan, ölüm korkusuyla içinde bir boşluğun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
            "Müslüman olduğum için kendimi bir tüy gibi hafif hissediyorum. Yeni dinimi araştırdım ve bütün benliğimle kabul ettim. Müslüman olmamda İsra Suresi'nin 23. ayeti çok etkili oldu.

YAŞAR DOĞUNUN VEFATI

Türk güreşinin en büyük şampiyonlarından Yaşar Doğu, 8 Ocak 1961 'de kalp krizi sonunda Ankara'da vefat etmişti. 1915' yılında Samsun'un Kavak ilçesine bağlı Karlı köyünde doğan Yaşar Doğu, güreşe 16 yaşında başlayıp, 1940'da Balkan, 1946,1947,1949'da Avrupa, 1948'de Olimpiyat ve 1951'de de dünya şampiyonluklarını kazanmıştı. Yaptığı 47 millî maçın. 33'ünü tuşla olmak üzere 46'sını kazandı. Sâdece 1939'da sayı ile bir yenilgisi yardır. Yaşar Doğu'nun ne yurt içinde ne de yurt dışında yaptığı güreşlerde, sırtı hiç yere gelmemişti. Hatta, yatarken bile sırtüstü yatmazdı. Namazlarını devamlı kıldığı gjbi, her güreşten evvel de 2 rekât nafile namaz kılardı.

FIKRA

Tanrı önce yerküreyi yaratır. Bakar ve “güzel” der. Sonra atmosferi yaratır. Bakar ve yine: “güzel” der. Daha sonra toprakları, dağları ve denizleri yaratır. Bakar ve: “güzel” der. Erkeği yaratır, baştan sona seyreder: “güzel” der. Sonra kadını yaratır ve bir hayli baktıktan sonra: “Önemli değil, boyanır...“

GÜNÜN SÖZÜ

Bir devlet adamının kalbi kafasında olmalıdır. Napoleon

YEMEK MENÜSÜ
            · Izgara köfte
            · Bulgur pilavı
            · Piyaz
            · Yayla çorba

ÇOCUĞUNUZA İSİM
            Erkek: AYKUTALP: (Tür.) Er. - Mükafat veren kahraman, iyi karşılık veren ba­hadır.
            Kız: ABD: (Ar.) Ka. - Köle, hizmetçi, itaat edici. Kul. Sonuna Allah'ın isimleri getirilince bazı isimler meydana gelir. Abdullah, Abdurrahim, Abdulmelik gibi.

MANİ

Bitkine denmiş aygın,
            Muteber olmuş saygın,
            Moderne denmiş çağcıl,
            Dönekler olmuş caygın.

BİLMECE
            Gece içindeyizGündüz dışındaPencereli, kapılıŞirin bir yuva
            Cevabı Yarın.
            Dünkü Cevap: (ÇOCUK)

Comment

• 9 Ocak 2011

Bugün 9 Ocak 2011 5 Safer 1432 K.Evvel: 27 Kasım 63 Düşman Canakkale'den çekildi (1916) - Dörtyol'un Kurtuluşu (1922)

HADİS-İ ŞERİF

Benim hakkımda yalan söylemeyin. Zira benim üzerime yalan uyduran cehenneme girer.

BEN SANA NE DEDİM

Sana mert ol dedim, atıl mı dedim?
              Bir çürük sicimle asıl mı dedim?
              Herkes yaptığını çeker dedimse,
              Bir kalbur samana satıl mı dedim?

Namert olan kimse övmesin seni,
              Fazla güvenmiştim yanılttın beni,
              Biraz alçaktan uc dedimse yani,
              Kucaktan kucağa atıl mı dedim?

Bir gidip gelmekle, ortamı gerdin,
              Davranışlarında çok taviz verdin,
              Konuşmana hani dikkat ederdin,
              Sözün hak olmalı, bâtıl mı dedim?

Kendine denk insan bulursa kimse,
              İyi huya uygun olursa kimse,
              Biraz temiz giyin, dedimse git de,
              Modaya bu kadar kapıl mı dedim?

Kalplerden kalplere, ak gönül gibi,
              Etrafa neşe sac, sen bülbül gibi,
              Kıymet kazan dedim, gonca gül gibi,
              Kabak çiçeği ol, acil mı dedim?

Halis insanlara bulursun kusur,
              Hâlini görüyor, yirminci asır,
              Vicdanın kararmış, hislerin nasır,
              Sana bir pul gibi, satıl mı dedim?

FIKRA

40 yaşlarındaki kadın kalp krizi nedeniyle hastaneye yatırılmıştı. Kendinden geçmiş durumdaydı. Doktorlar kurtarmak için çılgınlar gibi uğraşıyordu. Tam bu sırada tanrı kadına göründü. “Yanına geliyorum tanrım...” diye inledi kadın. ”Hayır,” diye cevap geldi yücelerden, “... daha önünde 35 yıl, 2 ay, 8 gün var...” Kadın nihayet kendine gelmişti. Doktorlar mutluydu. Kadın daha da mutluydu. Biraz iyileşince kesenin ağzını açtı. Yüzünü gerdirdi. Liposuction yaptırdı. Memeleri silikonla dikleştirildi. Kadının ısrarlarına dayanamayan hastane yönetimi bir kuaförün gelip saçlarını platine boyamasına izin vermisti. Artık bomba gibiydi kadın. Kendini çok iyi hissediyordu. Hayatının kalan bölümünü mutlu bir biçimde geçirmeye hazırdı. Nihayet taburcu oldu. Dışarıya çıkıp temiz havayı içine çekti. Taksiye binmek üzere caddenin karşısına geçerken bir ambulans çarptı kadına. Vahimdi durumu. Derin karanlığa doğru kayarken sordu: “Ulu tanrım, sen her şeyi daha iyi bilirsin, ama hani önümde daha 35 yıl vardı?” Tanrının cevabı şöyle oldu: “Kusura bakma... Tanıyamadım!..”

GÜNÜN SÖZÜ

Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz... Aristo

YEMEK MENÜSÜ
              · Piliç şiş
              · Pilav
              · Ezo çorba
              · Fırın sütlaç

ÇOCUĞUNUZA İSİM
              Erkek: ABBAZ: (Fars.) Er.- Yüzgeç, yüzü­cü.
              Kız: AYLA: (Tür.) Ka. - Ay'ın ve güneşin etrafında bazı zamanlarda görülen halka, ayla. Beyaz ışık. (bkz. Hale).

MANİ

Çarşılı olmuş esnaf,
              Acı yapılmış insaf,
              Savurganlık çıkalı,
              Bilinmez oldu israf.

BİLMECE
              Pazardan aldımBir taneEve geldimBin tane
              Cevabı Yarın.
              Dünkü Cevap: (EV)

Comment

• 10 Ocak 2011

Bugün 10 Ocak 2011 6 Safer 1432 K.Evvel: 28 Kasım 64 Allame Teftazani'nin (rh.) vefatı (1390) - Osmanlı-Rus "Yaş" Antlaşması (1792)

HADİS-İ ŞERİF

Bereket, büyüklerinizle birlikteliktir.

BEBEK ODALARİ

Bir bebek doğduğu andan itibaren ayn odada uyumalıdır. Her çocuğun ayrı bir odası olması en ideâldir. Çocuğu ayn odaya alıştırmak için, birçok yola başvurulur.
                Uyku yeri mümkün olduğu kadar sessiz olmalı, odasına bir gece lâmbası koyup, devamlı aydınlık sağlanmalıdır.
                Yatmadan evvel odasında babası ile oynaması, yattıktan son-ra annenin masal anlatması, uyuyana kadar yanında kalması; ona güven verecektir. Çocuöun ayn odada yatması psikolojik olarak büyümesini ve olgunlaşmasını sağlar. Kendine güveni artan çocuğun çevreye uyum sağlaması kolaylaşır.

FIKRA

Bill Gates’in aklına bir gün bir soru takılıyor. Microsoft’taki tüm bilgisayarları birbirine bağlayıp bilgisayarın karşısına geçiyor ve soru giriyor “Tanrı var mı?” Bilgisayardan cevap “Hafıza yetersiz.” Merakını yenemeyen Gates şehirdeki bütün bilgisayarları birbirine bağlatıyor ve aynı soruyu soruyor “Tanrı var mı?” Bilgisayardan aynı cevap “Hafıza yetersiz.” Merakı iyice kabaran Gates, Amerika’daki bütün bilgisayarları birbirine bağlatıyor ve bilgisayarın karşısına geçip soruyor “Tanrı var mı?” Bilgisayardan cevap “Hafıza yetersiz.” Buna iyice sinirlenen Bill Gates dünyadaki tüm bilgisayarları birbirine bağlatıyor ve bilgisayarın karşısına geçip soruyor “Tanrı var mı?” Bilgisayar cevap veriyor “Artık var!..”

GÜNÜN SÖZÜ

Bu dünyaya istediğimiz gibi gelmedik,Bu Dünya'dan istediğimiz gibi gidemeyiz Ömer Hayyam

YEMEK MENÜSÜ
                · Biber dolma
                · Düğün çorba
                · Yoğurt
                · Börek

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                Erkek: ABBAD: (Ar.) Er. -Allaha itaat ve ibadet eden, kulluğunu hakkıyla yeri­ne getiren. Yasaklarından kaçınan. -Abbad b. Bişr. Ashab'dan.
                Kız: AYKE: (Ar.) Ka. - Sık koruluk.

MANİ

Haram zehirdir tatma!
                Sözü fazla uzatma!
                Hoca, hesabı zordur,
                Kul hakkını unutma!

BİLMECE
                Eve bitişik odadaYemek pişer orada
                Cevabı Yarın.
                Dünkü Cevap: (NAR)

Comment

• 11 Ocak 2011

Bugün 11 Ocak 2011 7 Safer 1432 K.Evvel: 29 Kasım 65 Fuzuli'nin Vefatı (1556) - Haliç'in donması (1755) - Şiddetli Soğuklar - Enerji Tasarrufu Haftası

HADİS-İ ŞERİF

Şurası muhakkak ki, Allah her nefsi yaratmış, onun hayatını, ölümünü, rızkını ve uğrayacağı musibetlerini yazmıştır.

SOHBET --- BEŞ ŞEY

Abdullah bin Amr bin As hazretleri buyurdu ki:
                  Şu beş şeye kim devam ederse, dünya ve ahirette mesut olur:
                  1. "Lâ İlahe illallah Muhammedün Rasûlullah" kelimesini dilden düşürmemek.
                  2. Bir belâya duçar olduğunda; "İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn" ve "Lâ havie velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil azîm" demek.
                  3. Bir nîmet verildiğinde, nîmete şükür için; "Elhamdülillahi Rabbil âlemin" demek.
                  4. Bir şeye başlarken; "Bismillâhirrahmanirrahim " demek.
                  5. Bir günah işlediğinde; "Estağlirullahel azîm ve etû-bü ileyh” demek.

MEYVELERİN ÖNEMİ

Meyveler; yüksek miktarda posa (lif) ihtiva etmesi sebebiyle bağırsakların düzenli çalışmasında ve kolesterol seviyesinin kontrolünde büyük rol oynar. Meyvelerde yüksek oranda an-tioksidan olduğundan kansere karşı koruyucudur. Portakal, greyfurt, çilek, mandalina, limon, kuşburnu, böğürtlen, elma, armut, ayva, erik, üzüm, incir, yenidünya, hurma, nar, dut, kiraz, vişne, kavun, karpuz gibi meyveler kanser yapıcı ve ilerletici maddelerin meydana gelmesini engeller.
                  Meyveler aynı zamanda, iyi birer vitamin, mineral ve enerji kaynağıdır. Büyüme ve gelişmeye yardım eder, hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlar, deri ve göz sağlığı için temel maddeler ihtiva eder. Diş ve diş eti sağlığını korur, dengesiz-beslenmeye bağlı şişmanlık ve kronik hastalıklara (kalp damar, hastalıkları, hipertansiyon gibi) yakalanma riskini azaltır.
                  Çantada da taşınabilir. Kuru meyveler ile elma, muz, armut, mandalina gibi meyvelerin hem taşınması kolaydır, hem de, tüketmek için hazırlık gerektirmezler.
                  Gün içerisinde tüketilemezse, akşam yemeğinden 1,5-2 saat sonra bir meyve öğünü yapılabilir. Sabah kahvaltısına bir miktar da taze/kuru meyve de katılabilir. Çocuklara ara öğünlerinde çikolata, gofret, cips gibi sağlık açısından uygun olmayan besinler yerine, taze veya kuru meyveler vermelidir.

FIKRA

Papaz ,iki metre ilerisinde duran zangoça sormus .
                  - ''Gizli gizli sen mi içiyorsun kutsal sarabi?''
                  Zangoçta derin bir sessizlik...
                  Iyice köpürmüs
                  - Papaz:
                  ''Sana soruyorum be adam!Duymuyormusun beni?
                  -''Hayir burdan hiçbir sey duyulmuyor efendim''
                  - "Olacak sey mi! Iki adim öteden beni duymuyorsun ..
                  '' Zangoç biyik altindan gülmüs,
                  - '' Isterseniz yer degistirelim anlarsiniz...
                  '' Yer degistirmisler.Bu kez zangoç seslenmis
                  -''Kilise için toplanan bagislari kim zimmetine geçiriyor?
                  ' Papaz kendi kendine söylenmis.
                  -''Hakikaten yahu! Buradan hiç bir sey duyulmuyor.''

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insan parmağını başkasına uzatınca, üç parmağın da kendisine uzatıldığını unutmamalıdır. Louis Nizer

YEMEK MENÜSÜ
                  · Arnavut ciğeri
                  · Şefin çorba
                  · Çoban salata
                  · Revani

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                  Erkek: ABAY (Tür.) Er. - Beceri. Sezgi, an­layış, dikkat. Abay Kunanbayoğlu. Kazak Türk şiirinin kurucusu.
                  Kız: AYİLKİN: (Tür.) Ka. - İlk çocuklara takılan isim.

MANİ

Dünya elbette fani,
                  Nerde ölenler hani?
                  Günahı tevbeyle sil!
                  Kalmasın hiç bir mani!

BİLMECE
                  Uzun yoldan kuş gelirNe söylese hoş gelir
                  Cevabı Yarın.
                  Dünkü Cevap: (MUTFAK)

Comment

• 12 Ocak 2011

Bugün 12 Ocak 2011 8 Safer 1432 K.Evvel: 30 Kasım 66 Son Osmanlı Mebuslar Meclisi'nin Toplanması (1920)

HADİS-İ ŞERİF

Cum'a günü kim cemaatin omuzlarını yararak ilerlerse cehenneme bir köprü ittihaz olunur.

SOHBET VÜCUDUMUZ BİR HARİKADIR

İnsan, kendi vücudunun ne muazzam bir fabrika ve laboratuvar olduğunun farkında değildir. Halbuki, yalnız nefes alıp vermek bile muazzam bir kimya hadisesidir. Havadan alınan oksijen, vücutta gıda maddelerini yaktıktan sonra, karbon dioksit halinde dışarı çıkarılır. Sindirim sistemi ise, sanki bir fabrikadır, Ağızla alınan gıda maddeleri ve içecekler, mide ve bağırsaklarda parçalanıp öğütüldükten
                    sonra, vücuda faydalı kısmı, ince bağırsaklarda süzülerek kana karışmakta ve posası dışarı atılmaktadır. Bu muazzam hâdise, devamlı ve otomatik olarak ve büyük bir intizam ile yapılmakta, vücut bir fabrika gibi işlemektedir.
                    İnsanın vücudunda türlü türlü ve çok karışık formüllü maddeler imal eden, türlü türlü kimya reaksiyonları meydana getiren, analiz yapan, tedavi eden tasfiye eden ve zehirleri yok eden, yaraları tedavi eden, türlü maddeleri süzen, enerji veren tertibat olduğu gibi, mükemmel bir elektrik şebekesi, manivela tertibatı, elektronik bilgisayar, haber verme tesisatı, ziya, ses alma, basınç yapma ve ayarlama tertibatı, mikroplarla mücadele ve onları yok etme sistemi mevcuttur. Kalp ise, hiç durmadan işleyen muazzam bir pompadır, düşünme insanda bütün bu maddî mükemmeliyet yanında, anlama, , ezberleme, hatırlama, hüküm ve karar verme, sevişmek gibi çok muazzam, manevî kudretler de bulunmaktadır. Bu kudretlerin kıymetini ölçmek, insanlar için imkânsızdır. Demek ki, insanın bedeni yanında bir de ruhu mevcuttur. Beden ölür, ruh ölmez.

FIKRA

Yolcular uçagin yaninda otobüsten inmisler..
                    Bavullarini gösteriyorlar. Bir bakmislar uçak sirketinin minibüsü yanlarinda durmus.
                    Içinden kaptan pilotla, yardimci pilot inmisler..
                    Yolcular fena halde sasirmislar..
                    Nasil sasirmasinlar..
                    Kaptan pilotun elinde bir beyaz baston. Kolunda üç noktali bant..
                    yardimci pilotun elinde bir köpek tasmasi..
                    Tasmanin ucunda bir Köpek..
                    Saga sola çarparak öyle ilerliyorlar uçaga..
                    Günlerden bir nisan degil ama, "Saka herhalde" demis yolcular, dolusmuslar uçaga..
                    Uçak pistte hizla ilerlemeye baslamis. Yolcularin gözleri camda, uçak hizlanmis..
                    Yolcular endiselenmeye baslamislar..
                    Uçak daha hizlanmis. Pistin sonu hizla yaklasmaya baslamis..
                    uçak iyice hizlanmis..
                    Bazi yolcular paniklemis dua etmeye baslamislar. Uçak son hiza ulasmis. Bu arada pistin sonuna da ulasmis. 10 metre sonra betonun bitip cimlerin basladigi gören yolcular dehset içinde çigligi basmislar..
                    Tam o anda da kaptan pilot levyeyi sonuna kadar çekmis..
                    Uçak tam pist biterken tekerleklerini yerden kesmis, havalanmis. Kaptan pilot arkasina yaslanmis. Derin bir nefes almis ve yardimci pilota dönmüs:
                    -"Biliyor musun?" demis,
                    "Bir gün çiglik atmayacaklar ve hepimiz ölecegiz!

GÜNÜN SÖZÜ

Bir şeye ait her şeyi öğrenin; her şeye dair bir şeyler bilin. Var Dyke

YEMEK MENÜSÜ
                    · Sebzeli piliç
                    · Fırın makarna
                    · Meyve
                    · Şehriye çorbası

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                    Erkek: AYHAN: (Tür.) Er. - Ay sahibi, ay hakimi. Oğuz Kağan Destanı'na göre, Oğuz'un altı oğlundan biri. Efsanede bahsedilen, Oğuz'un ışıktan doğan ka­rısından olan 3 oğlundan biri. Ay­han'ın 4 oğlu 24 Oğuz boyunun 4'ünü oluşturur. Bunlar Bozoklu soyudur.
                    Kız: ABBASE: (Ar.) Ka. - (bkz. Abbas). Ahmed b. Hanbel'in hanımının ismi. Hz. Abbas'a mensup olan.

MANİ

Gel yakala huzuru!
                    Görme suçu kusuru!
                    Adam olmak istersen,
                    Çöplüğe at gururu!

BİLMECE
                    Bir ağacı oymuşlarİçine dünyayı koymuşlar
                    Cevabı Yarın.
                    Dünkü Cevap: (MEKTUP)

Comment

• 13 Ocak 2011

Bugün 13 Ocak 2011 9 Safer 1432 K.Evvel: 31 Kasım 67 İstanbul Üniversitesi'nin Açılışı (1863) - Medine Müdafi Fahreddin Paşa teslim oldu (1919)
                      HADİS-İ ŞERİF

Nafaka için harcananın hepsi Allah yolunda harcanmış gibidir, bina için harcanan müstesna, bunda hayır yoktur.

YANMAYAN HIRKA

Hazret-i Mevlânâ rahmetul-lahi aleyh zamanında 40 rahip birleşir, Konya'ya gelirler. "Şu Mevlânâ'ya haddini bildirelim!" derler.
                      Şöyle ki; 40 sual hazırlamışlardır Islamiyetten. Güya imtihan edeceklerdir bu büyük veliyi. Yola çıkıp, Mevlânâ dergâhına yönelirler. Yol boyunca; "Bu suâlleri cevaplaması imkânsız" derler.
                      Derken, Hazret-i Mevlânâ ile bir fırının önünde karşılaşırlar. Ne diyeceklerini şaşırırlar.
                      - Ee şey, der biri. Sizi ziyarete geliyorduk.
                      Büyük veli onları, hoş karşılar ve şöyle der:
                      - Hoş geldiniz, sizin niyetinizi biliyorum. Haydi sorun bakalım suâllerinizi?
                      İlk darbeyi yemişlerdir. Ayak üstü sorarlar:
                      - Kur'ânda; "Her nefs, Cehennemden geçecektir." buyuruluyormuş, öyle mi?
                      - Evet, öyledir.
                      - Yani, kâfirler de, Müslümanlar da Cehennemden geçecek öyle mi?
                      - Elbette geçecek.
                      - Peki, Müslümanlar da Cehennemden geçecekse, "İslamın üstünlüğü" nasıl belli olacak?
                      - Cehennem ateşi, Müslümanları yakmayacak ki. Müslümanlar Sırat Köprüsü'nden geçerken, Cehennem; "Ey müminler! Çabuk geçin ki, nurunuz ateşimi söndürülüyor!" diye seslenecek ve ateş,
                      de, o nurlara dayanamayıp sönecek. Ama aynı ateş, kâfirleri yakacaktır.
                      Rahipler şöyle itiraz ederler:
                      - Hayır, olmaz öyle şey. .
                      - İsterseniz deneyelim. İşte fırın. Çıkarın gömleklerinizi!
                      Hepsi gömleklerini çıkarırlar:
                      Hazret-i Mevlana, onları toparlar. Üzerine de kendi hırkasını sarıp, fırının ateşi içine atar.
                      Az sonra çıkarıp birlikte bakarlar. Hazret-i Mevlânâ'nın, hırkası sapasağlam, yanıktan iz bile yokken, içindeki gömleklerin hepsi yanıp kül olmuştur. Bu kerameti görünce hepsi insafa gelip, kırkı da iman ile şereflenirler.
                      FIKRA

Bir Hiristiyan kasabasinda görevli papazgünah çikarmaya gelenlere vaaz verirken, bundan sonra bana günah çikarmaya geldiginizde bana aldattim kelimesini kullanmayin
                      Bundan çok biktim onun yerine (düstüm)diye söyleyin demis, gel zaman git zaman papaz emekli olmus
                      onun yerine genç bir papaz gelmis ama her seyden habersiz, yine günah çikartmaya gelenler papaz efendi dün düstüm , gecen hafta düstüm,
                      aradan bir ay geçmis genç papaz artik valiye gitmenin zamani geldi düsen düsene demis,ve valinin yanina gitmis.
                      Vali bey su yollari bir kontrol etseniz düsen düsene,
                      tabiki vali bey düsmenin hangi anlama geldigini bildigi için kahkaha ile güler,
                      papaz sinirlenir ve vali bey ne gülüyorsunuz daha dün kariniz geldi üç defa düstügünü söyledi demis.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insan parmağını başkasına uzatınca, üç parmağın da kendisine uzatıldığını unutmamalıdır. Louis Nizer

YEMEK MENÜSÜ
                      · Patlıcan musakka
                      · Pilav
                      · Cacık
                      · Meyve

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                      Erkek: ABBAS (Ar.) Er: 1. Sert, çatık kaşlı kimse. 2. Arslan (bkz. Esed, gazanfer, şiir). - Abbas b. Abdülmuttalib. Rasûlullah (s.a.s)'ın amcası, Mek­ke'nin fethinde müslüman olmuştur.
                      Kız: AYHATUN: (Tür.) Ka. - Ay yüzlü kadın. Ay ve hatun kelimelerinden birleşik isim.

MANİ

Öyle yüksekten uçma!
                      Nimeti yere saçma!
                      Pişman ol günahlara!
                      Tevbeden sakın kaçma!

BİLMECE
                      Buradan attım kılıcıHalep’te oynar ucu
                      Cevabı Yarın.
                      Dünkü Cevap: (TELEVİZYON)

Comment

• 14 Ocak 2011

Bugün 14 Ocak 2011 10 Safer 1432 K.Sani: 1 Kasım 68 I.Dünya Savaşı'nda Osmanlı'nın Kanal Seferi (1915) - Dünyada ilk telefon İngiliz Sarayı'na çekildi (1878) - Fırtına

HADİS-İ ŞERİF

Kişinin malayani (boş) şeyleri terki İslam'ının güzelliğinden ileri gelir.

ŞİİR --- 40 KÖTÜ AHLÂK

Huy vardır ki, insanı düşürür felâkete,
                        Huy vardır ki, götürür ebedî saadete.
                        Şu kırk kötü ahlâktan, uzak durursa her kim,
                        Saadet caddesini, bulmuş olur nitekim:
                        Ayıplanmak korkusu, mal-mevki hırsı, küfür,
                        Fâsıkları sevmek ve hevay-ı nefs, tehevvür.
                        Tefekkür etmemek, gadr, şematet ve cehalet,
                        Müdahene-müdâra, hased ile hıyanet
                        Tûl-i emel, tezellül, riya, kibir, sû-i zan,
                        Vadini bozmak, tama: ve taklid ile iman
                        Mala muhabbet, tesvif, ucub, nifak ve fıtneit
                        Âlimlere düşmanlık, inat ve mükabere.
                        Kur'ân-ı kerimi de yanlış tef sir eylemek,
                        Özrü kabul etmemek, bir de gıybet söylemek
                        Övülmeyi sevmek, hıkd, Müslümana beddua,
                        Haram işlemekte de ısrar etmek daima.

FIKRA

Büyük bir sirketin üst düzey yöneticilerinden biri, bir gün New York üzerinde balonla dolasmaya çikar.
                        Aksilik bu ya, pusulasini asagiya düsürür ve kaybolur.
                        Inmek için uygun bir yer ararken bir gökdelenin tepesinde sigara içen bir adam görür ve alçalir.
                        -"Pardon. Ben neredeyim acaba?" diye sorar.
                        - "Yerden 500 feet yükseklikte bir balonun içindesin" der adam.
                        Yönetici sinirlenir:
                        -"Sen mühendissin degil mi?" diye sorar.
                        -"Evet." der adam.
                        "Nereden bildin?"
                        - "Çünkü basim belada ve sana bir soru soruyorum.
                        Verdigin cevap 100% dogru fakat hiç bir isime yaramiyor."
                        -"Sen de yöneticisin degil mi?"
                        diye sorar Adam.
                        -"Evet sen nereden bildin?"
                        -Adam "Çünkü yerden 500 feet yükseklikte bir balonun içinde kaybolmussun.
                        Pusulan yok, berbat durumdasin.
                        Fakat bu simdi benim sucum oldu." ...!

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insan köprü kurar, bin insan geçer. Özbek Atasözü

YEMEK MENÜSÜ
                        · Yaprak sarma
                        · Mantı
                        · Yoğurt
                        · Domates çorba

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                        Erkek: ABADÎ: (Fars.) Er. - Şen, bayındır, mamurlukla ilgili. Abadı Mehmet Çe­lebi. Türk hukuk bilgini (1555).
                        Kız: AYGÜN: (Tür.) Ka. - Gösterişli, ay ve güneş kadar güzel anlamında.

MANİ

Şu ihlâslı dervişler,
                        Muradına ermişler,
                        Bu yolda can ve malı,
                        Allah için vermişler.

BİLMECE
                        Çın çın ederHaber sorar
                        Cevabı Yarın.
                        Dünkü Cevap: (TELEFON)

Comment

• 15 Ocak 2011

Bugün 15 Ocak 2011 11 Safer 1432 K.Sani: 2 Kasım 69 Sarıkamış Şehitler Günü (1915) - Akşemseddin (k.s.) Hazretleinin Vefatı (1459)

HADİS-İ ŞERİF

Biri diğerine ihanet etmediği müddetçe iki ortağın üçüncüsü ben olurum. Biri arkadaşına ihanet etti mi ben aralarından çekilirim.

GÜNÜN TARİHİ – AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİ

İstanbul'un manevî fâtihi, büyük alim, üstad, hekim ve veli Akşemseddin hazretleri Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin hocasıdır. 1390 da Şam da doğup, 1460'da Göynük'te vefat etti. Her yıl Mayıs ayının son pazar günü, Göynük'te anma günü yapılmaktadır. Hacı Bayram-ı Velî hazretlerinin talebelerinden olan Akşemseddin hazretlerinin Risâlet-ün-nûriyye ve Maddet-ül-hayat isimli kitapları vardır. Akşemseddin hazretleri bu kitaplarında; "Hastalıklar insandan insana canlı varlıklar vasıtasıyla geçmektedir." diyerek, mikropların varlığını ilk defa keşfeden İslam âlimidir. Hacı Bayram-ı Velî, ehl-i hâl bir kişiydi, Akşemseddin Efendi de onun talebesiydi.
                          Vefatı yaklaşınca, Hacı Bayram Velî'nin, Buyurdu; (Cenazemi yıkasın Akşemseddin.) O, bunları söyleyip, az sonra etti vefat, Arayıp bildirdiler, bu vasiyet emrini.
                          Ve kendi elleriyle defnedip kabre onu, Sordu, kime ne kadar borcu bulunduğunu. Aldı kendi üstüne "Otuz bin" akçesini, Yakınları aldılar, kalan bakiyyesini.
                          Akşemseddin Efendi, o otuz bin akçenin, Yirmidokuzbinini ödedi hemen peşin. Birkaç gün müsaade istedi o kimseden, Lâkin izin vermedi, istedi yine hemen.
                          Hanesinin önünde vardı küçük bir bahçe, Buyurdu; (Şu bahçeye gir de topla bin akçe!) O kimse, girdiğinde o bahçeden içeri, Gördü hayret içinde binlerle akçeleri.
                          Başladı toplamaya onları yerlerinden, Aldıkça, başka altın konulurdu yeniden. Utandı mahcup oldu, vazgeçti bin akçeden, Şaşkın bir vaziyette, çıkıverdi bahçeden

FIKRA

Iki tavuk markette geziyorlarmis.
                          Yumurta reyonuna geldiklerinde
                          l.tavuk digerine 40.000 tl degerindeki yumurtalari göstererek
                          - " Bak bunlari ben yaptim"der.
                          Biraz daha ilerler, biraz önceki yumurtalardan daha küçük ve
                          30.000 tl degerindeki yumurtalari görürler.
                          Bu sefer diger tavuk
                          - " Bak bunlari da ben yaptim, seninkilerden yapacaktim ama kocam 10.000 tl için kiçini yirtmaya degmez dedi" der.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır. Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinemez. Henry Adams

YEMEK MENÜSÜ
                          · Kadınbudu köfte
                          · Mercimek çorba
                          · Piyaz
                          · Kazandibi

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                          Erkek: ÂBAD: (Fars.) Er. 1. Şen, bayındır. 2. (Ar.) Sonsuz gelecek zamanlar.
                          Kız: AYGÜL: (Tür.) Ka. - Ay'ın gülü.

MANİ

Gelsin hayır, gitsin şer!
                          Namazın tadına er!
                          İslam’ı yaymak için
                          Doğru din kitabı ver!

BİLMECE
                          Sesi var canı yok,Konuşur ağzı yok
                          Cevabı Yarın.
                          Dünkü Cevap: (TELEFON)

Comment

• 16 Ocak 2011

Bugün 16 Ocak 2011 12 Safer 1432 K.Sani: 3 Kasım 70 Sultan III. Murat'ın Vefatı (1595) - İran'da Şahlığın yıkılması (1979) - Fırtına

HADİS-İ ŞERİF

Dünya, mü'minin zindanı, kafirin de Cennetidir.

SİİR ---- ARADIM

Bal var diye açtım nice peteği,
                            Sonra tadı başka ballar aradım.
                            Boş yere okşadım solgun çiçeği,
                            Yaprakları taze dallar aradım.

Yıllarca kör tuttu o hisler beni,
                            Hep çağırdı durdu o sesler beni,
                            Nihayet kurtardı bu hisler beni,
                            Hakka giden başka yollar aradım.

Zalimlerden dolayı mazlum sürünen,
                            Başı beyaz karlar ile bürünen,
                            Semaya pek yakın gibi görünen,
                            Ulu dağlar, Çamlıbeller aradım.

Servete sarıldım büyük iş gibi,
                            Sarıldıkça ezdi iki diş gibi,
                            Rızkımdan fazlası benimmiş gibi,
                            Gece-gündüz koştum, mallar aradım,

işte en doğru yol budur, bu derdim,
                            Hayat bu zanneder, kazanır yerdim,
                            Sonunda fikrimi emrine verdim,
                            Işıklı aydınlık haller aradım.

Her gece üstüme elem çökerken,
                            Cengiz'in gözleri yaşlar dökerken,
                            Bir gece uyandım şafak sökerken,
                            Gönül bahçesinde güller aradım.

M Cengiz

FIKRA

Bir otobüs dolusu politikaci seçim kampanyasi için Teksas'ta dolasiyorlarmis.
                            Otobüs büyük bir çiftligin yanindan geçerken, otobüs soförün dalginligi yüzünden derin bir sarampole uçmus.
                            Çiftçi kosarak gelmis, gece kurda kusa yem olmasinlar diye cesetleri gömmeye baslamis.
                            Ertesi sabah,Serif sorusturma için çiftlige gelmis.
                            Çiftçiye sormus:
                            -"Otobüsteki bütün politikacilari gömdün demek...
                            Hepsi de ölüydü, eminsin degil mi?"
                            - Çiftçi cevap vermis:
                            "Bazilari yasadiklarini iddia ettiler ama politikacilari bilirsiniz....
                            Nasil yalan söylerler!!!".

GÜNÜN SÖZÜ

Bir kapının kapalı olduğunu anlamak için o kapıyı itmek gerekir. Montaigne

YEMEK MENÜSÜ
                            · Kabak dolma
                            · Mercimek çorba
                            · Yoğurt
                            · Kadayıf

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                            Erkek: ABDÜDDAR: (Ar.) Er. - Zararlı şeyleri ve sebeblerini bir hikmete mebni olarak yaratan Allah'ın kulu. ed-Dar. Allah'ın isimlerindendir.
                            Kız: AYGEN: (Tür.) Ka. 1. Dost, arkadaş. 2. Sevgili, yar. 3. Temiz yaratılıştı.

MANİ

Ecel suyu içilir,
                            Beyaz kefen biçilir,
                            Sorgu sual bitince,
                            İyi kötü seçilir.

BİLMECE
                            İstanbul da pişerKokusu buraya düşer
                            Cevabı Yarın.
                            Dünkü Cevap: (RADYO)

Comment

• 17 Ocak 2011

Bugün 17 Ocak 2011 13 Safer 1432 K.Sani: 4 Kasım 71 Körfez Savaşı Başladı (1991) - İstanbul Galata Tüneli'nin açılışı (1875) -Ankara'da ekmek vesikaya bağlandı (1942)

HADİS-İ ŞERİF

Nerede olursan ol Allah’tan kork!

HATIRA .. MUHAMMED ALİ CLAY

Kırk sene kadar önce, Londra'ya bir üniversitede konferans vermek için gitmiştim. Orada bulunan İslâm Merkezine de uğrayıp, görevlilerle tanıştım.
                              Bir akşam otelimde iken, bu İslâm Merkezi'nden bir telefon geldi. "Amerika'dan birkaç misafirimiz geldi. Onlarla" meşgul olabilir misiniz?" dediler. İsimlerini sordum. Birinin isminin Cassius Clay olduğunu öğrenince, ertesi gün için otellerine geleceğimi söyledim. Gençliğimde boks ile de meşgul olduğumdan, Dünya Boks Şampiyonu olan Cassius Clay'ın Müslüman olacağını öğrenmiştim.
                              Ertesi günü kararlaştırdığımız saatte, otellerine gittim.1 Orada birbirimize, hoş geldin dedik. O ara ben Cassius Clay'ı kucakladım. Baktım ki, gözlerinden yaşlar akıyor., "Ağlama, niye ağlıyorsun?" diye teselli etmeye çalıştım. Bana ne dese beğenirsiniz? "Ben sevincimden ağlıyorum. Çünkü, dünyada beni ilk defa kucaklayan beyaz sizsiniz!" dedi.
                              Müslümanlığı kabul ettiğini ve bunu gizli tuttuğunu, benden namaz kılmayı öğretmemi istedi. Ona namaz kılmasını öğrettim. Zeki olduğu için hemen kavradı ve orada tatbikatını yaptık.
                              Daha sonra, aradan yıllar geçti. 1964'de Müslümanlığını ilân edip, Muhammed Ali ismini aldı ve Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu ol-du. Parkinson hastalığına tutuldu. 1993'de TGRT'nin açılış törenine onun da davet edilmesini istedim. 0 törene ben de gittim. Ta, uzaktan beni tanıdı. Orada bir daha kucaklaştık...
                              (Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş)

FIKRA

Bir otobüs dolusu politikaci seçim kampanyasi için Teksas'ta dolasiyorlarmis.
                              Otobüs büyük bir çiftligin yanindan geçerken, otobüs soförün dalginligi yüzünden derin bir sarampole uçmus.
                              Çiftçi kosarak gelmis, gece kurda kusa yem olmasinlar diye cesetleri gömmeye baslamis.
                              Ertesi sabah,Serif sorusturma için çiftlige gelmis.
                              Çiftçiye sormus:
                              -"Otobüsteki bütün politikacilari gömdün demek...
                              Hepsi de ölüydü, eminsin degil mi?"
                              - Çiftçi cevap vermis:
                              "Bazilari yasadiklarini iddia ettiler ama politikacilari bilirsiniz....
                              Nasil yalan söylerler!!!".

GÜNÜN SÖZÜ

Bir güzel söz söyleme sanatı varsa, bir de güzel anlama ve dinleme sanatı vardır. Epiktetos

YEMEK MENÜSÜ
                              · Sandal sefası
                              · Pilav
                              · Cacık
                              · Spangle

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                              Erkek: ABDÜLCEVAT: (Ar.) Er. - Cömert olan Allah'ın kulu.
                              Kız: AYFER: (t.f.i.) Ka. 1. Ayyüzlü, ay gibi güzel, parlak ışık saçan. 2. Şan, haşmet sahibi.

MANİ

Hoca, gel boynunu bük!
                              Tevbe et, kalmasın yük!
                              Bir çıkış yolu verir,
                              Elbet Rabbimiz büyük.

BİLMECE
                              O her gün yeniden doğarDünyaya haber yayar
                              Cevabı Yarın.
                              Dünkü Cevap: (MEKTUP)

Comment

• 18 Ocak 2011

Bugün 18 Ocak 2011 14 Safer 1432 K.Sani: 5 Kasım 72 Yabancı Sermaye Teşvik Kanunu'nun Kabulü (1954) - Çandarlı Ali Paşa'nın vefatı (1406) - Fırtına

HADİS-İ ŞERİF

Hayır, bir alışkanlıktır.

İLLERİN NÜFUSU

Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Da­yalı Nüfus Kayıt Sis­temi, 2010 yılı başı nüfus sayımı sonuç­larına göre nüfusu­muz, 2009 yılı içinde 1 milyon kişi artarak 72 milyon 561 bin 312'ye çıktı. 67 ilin nüfusu arttı, 14 ilin nüfusu azaldı. Ortalama yaş 28.8 olarak hesaplandı. Rakamlar, nüfusun %17.8'lik kısmının İstanbul'da yaşadı­ğını ortaya koydu. İstanbul nüfusu, 12 915 158'e ulaştı. Yurdumuzda nüfus yoğunluğu 'bir kilo­metre kareye düşen kişi sayısı' 94 kişi olarak hesaplandı. Yaklaşık 6 milyar 790 milyon dünya nüfusunun %1.1'i Türkiye'de yaşıyor. Nüfus büyüklüğü bakımından da, 237 devlet arasında 17. sırada bulunuyoruz.

FIKRA

Bir gün bir baba oglunu dua ederken duyar.
                                "Allahim sen annemi, babami, ablami, ninemi ve beni koru" diye.
                                Adam çocugun dedesini unuttugunu düsünür ama çocuga bunu söylemez.
                                Ertesi gün dedeyi araba ezer ve dede ölür.
                                Bir kaç gün sonra baba yine duyar.
                                "Allahim sen annemi, babami, ablami ve beni koru" diye.
                                Bu sefer nineyi unutur ve ertesi gün nine merdivenlerden düser boynu kirilarak ölür.
                                Bir kaç gün sonra çocuk yine dua eder "Alla him sen annemi, ablami ve beni koru" diye.
                                Baba kendisinin unutuldugunu fark eder ve ertesi gün basina bir sey gelmemesi için her adimini çok dikkatli atar.
                                Aksam eve gelince karisina sorar
                                - "Hanim bugün ben isteyken neler oldu?" diye.
                                - Karisi "Bizde bir sey olmadi ama postaci öldü!!!"

GÜNÜN SÖZÜ

Boş bir çuvalın dik durması zordur. Benjamin Franklin

YEMEK MENÜSÜ
                                · Salçalı köfte
                                · Peynirli makarna
                                · Çoban salata
                                · Meyve

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                                Erkek: ABDÜLCEMAL: (Ar.) Er. - Güzel­likleri kendinde toplayan Allah'ın ku­lu.
                                Kız: AYDOĞDU: (Tür.) Ka. - Doğmakta olan ay. Ay doğdu Bey. Ertuğrul Gazi'nin oğlu veya torunu (1302).

MANİ

Doğru söze gücenme!
                                Çalış öyle küflenme!
                                Malınla, mesleğinle,
                                Övünüp büyüklenme!

BİLMECE
                                Kuyruğu var Canlı değilKonuşur Ama insan değilCamı var Ama pencere değil
                                Cevabı Yarın.
                                Dünkü Cevap: (GAZETE)

Comment

Working...
                                X