Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SAKA KUÞU

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• SAKA KUÞU

Efendim Ana sayfadaki SAKA KUÞU adlý yazýyý okudum ve yorumumu buraya yazmayý uygun gördüm.Saka Kuþu halk arasýnda bülbül olarak bilinir.Pek çok þaire ilham olmuþ,medhiyeler ve Edebi eserler yazýlmýþtýr.Hani bir atasözümüz varya"Bülbülün çektiði dilindendir" derler.Ýþte bu sözü doðrularcasýna;Bazý aç gözlü insanlarýmýz bunlarý avlamaktadýr.Özellikle;bu hayvanlarýn küçük yavrularý yada yumurtalarý alýnmakta,baþka kuþlara büyütülmekte vede bu hayvanlarýn Tabi olarak yaþamalarýna izin verilmemektedir.Üstelik;doðal ortam harici yetiþen bu güzelim kuþlar,yavru yetiþtiremediðinden nesilleri yok olmaktadýr.Bu konuda Çevre Müdürlükleri baþta olmak üzere,Kamu kuruluþlarý ve vatandaþlarýmýza görev düþmektedir.Bu Kuþlar;Aðaç diplerindeki kurtcuklar,bitkilere zararlý böceklerle beslendiðinden faydalýdýrlar.Öte yandan rengarenk tüyleri ve ötüþleriyle park,bahçe ve yabani hayatýn güzel bir parçasýdýrlar.Buradan Kanarya seven kardeþlerimizde bu kuþlarý satanlara yada getirenlere önlem alsýnlar yada satýn almasýnlar.Bu þekilde sorun kendilikle çözülecektir.Sn. Müdürümüze teþekkürler,saðlýk ve esenlik dileðimle...
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: SAKA KUÞU

maalesef özellikle göç zamanlarýnda bu kuþtan çok yakalanýyor
    bize düþen bu kuþu yakalayanlarý satanlarý yetkililere bildirmek
    vaya satanlardan hepsini alýp azat etmek

Comment

Working...
    X