Efendim Ana sayfadaki SAKA KUŞU adlı yazıyı okudum ve yorumumu buraya yazmayı uygun gördüm.Saka Kuşu halk arasında bülbül olarak bilinir.Pek çok şaire ilham olmuş,medhiyeler ve Edebi eserler yazılmıştır.Hani bir atasözümüz varya"Bülbülün çektiği dilindendir" derler.İşte bu sözü doğrularcasına;Bazı aç gözlü insanlarımız bunları avlamaktadır.Özellikle;bu hayvanların küçük yavruları yada yumurtaları alınmakta,başka kuşlara büyütülmekte vede bu hayvanların Tabi olarak yaşamalarına izin verilmemektedir.Üstelik;doğal ortam harici yetişen bu güzelim kuşlar,yavru yetiştiremediğinden nesilleri yok olmaktadır.Bu konuda Çevre Müdürlükleri başta olmak üzere,Kamu kuruluşları ve vatandaşlarımıza görev düşmektedir.Bu Kuşlar;Ağaç diplerindeki kurtcuklar,bitkilere zararlı böceklerle beslendiğinden faydalıdırlar.Öte yandan rengarenk tüyleri ve ötüşleriyle park,bahçe ve yabani hayatın güzel bir parçasıdırlar.Buradan Kanarya seven kardeşlerimizde bu kuşları satanlara yada getirenlere önlem alsınlar yada satın almasınlar.Bu şekilde sorun kendilikle çözülecektir.Sn. Müdürümüze teşekkürler,sağlık ve esenlik dileğimle...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
SAKA KUŞU
Collapse
X

Comment