Çam, servi, meþe, ýhlamur vb. orman aðaçlarýnýn daha hýzlý büyütülmesi için kulanabileceðim gübre, bitki besini, bitki hormonu ve yetiþtirme teknikleri konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Orman aðaçlarý yetiþtiriciliði
Collapse
X
-
Cevap: Orman aðaçlarý yetiþtiriciliði
Sn 06 opera bu tek baþýna bir olay deðildir. Nem, sýcaklýk, toprak yapýsý, yüksekli yani rakým, su istekleri gibi çok deðiþken optimumlarý vardýr her birisinin. Fakat bunlarýn genel olarak meyve harici büyütme düþünüldüðünden azot aðýrlýklý gübrelerle humik asit gibi toprak düzenleyiciler tatbik edilebilir.
-
Hatýrý sayýlýr bir rakým. Öncelikle hiç bir orman aðacý killi topraðý sevmez. Onun için iþe toprak ýslahý ile baþlamanýz gerekir. Daha sonra bitki yetiþtiriciliði gelir. Bu iþi ne maksatla yapacaksýnýz. ticari mi? amatör mü? Ona göre bir harcama bütçesi oluþturmalýsýnýz. sonra türler üzerinde çalýþýrsýný. O yükseklik ve yörede neler yetiþiyor. Bu birazda yerel araþtýrmayý gerektirir.
Comment
-
Ben Sana tavsiyemi yapsamda sen en iyisi Dr. Gürkan Ceylanýn Dýþ Mekan Süs Bitkileri kitabýndan bir tane edin. Bir de Bitkiler Dünyasý isimli kitaptan bir tane al bunlarý bir incele:
Ondan sonrada sen teorik konusunda bilinçlenince bende sana uygulama konusunda buradan yardýmcý olayým. Ama teorik olmadan ben sana bir þey desem sen gidecen baþka larýnada soracan sonra kafan karýþtýkçada bana þu þunu dedi bu bunu dedi diyeceksin ben bunlarýn önünü þimdiden kesiyorum ve sana teoriði bu kitaplardan al uygulamyýda ben sana elimden geldiði kadar anlatayým.
Birde bu uygulama iþleri öle netten yazý ve resimle olmaz kestele veya Ýstanbul Ýl Özel Ýdaresi beykoz fidanlýðýna geleceksin hem anlatacaklar hemde burada belirli zamanlarda bulunacaksýn.
Basit bir örnek : ben Ýbreli aþýsý öðrenmek için 10 gün bir amcadan ders gördüm ilkokul mezunu hemde fýrçada yedim lafta ama öðrendim öle ilim kolay deðil az emek verirsen bahcesel ekibi sizi TÜRKÝYE cumhuriyetinin en iyi yetiþtiricisi yapmak için uðraþýr siz yeterki isteyin saygýlarýmla
Bir Garip Kardelen
Comment

Comment