fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Orman ağaçları yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Orman ağaçları yetiştiriciliği

Çam, servi, meşe, ıhlamur vb. orman ağaçlarının daha hızlı büyütülmesi için kulanabileceğim gübre, bitki besini, bitki hormonu ve yetiştirme teknikleri konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Cevap: Orman ağaçları yetiştiriciliği

Sn 06 opera bu tek başına bir olay değildir. Nem, sıcaklık, toprak yapısı, yüksekli yani rakım, su istekleri gibi çok değişken optimumları vardır her birisinin. Fakat bunların genel olarak meyve harici büyütme düşünüldüğünden azot ağırlıklı gübrelerle humik asit gibi toprak düzenleyiciler tatbik edilebilir.

Comment

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Yer Ankara Gölbaşı, rakım 1050, toprak yapısı killi.

Comment

Hatırı sayılır bir rakım. Öncelikle hiç bir orman ağacı killi toprağı sevmez. Onun için işe toprak ıslahı ile başlamanız gerekir. Daha sonra bitki yetiştiriciliği gelir. Bu işi ne maksatla yapacaksınız. ticari mi? amatör mü? Ona göre bir harcama bütçesi oluşturmalısınız. sonra türler üzerinde çalışırsını. O yükseklik ve yörede neler yetişiyor. Bu birazda yerel araştırmayı gerektirir.

Comment

Ben Sana tavsiyemi yapsamda sen en iyisi Dr. Gürkan Ceylanın Dış Mekan Süs Bitkileri kitabından bir tane edin. Bir de Bitkiler Dünyası isimli kitaptan bir tane al bunları bir incele:
          Ondan sonrada sen teorik konusunda bilinçlenince bende sana uygulama konusunda buradan yardımcı olayım. Ama teorik olmadan ben sana bir şey desem sen gidecen başka larınada soracan sonra kafan karıştıkçada bana şu şunu dedi bu bunu dedi diyeceksin ben bunların önünü şimdiden kesiyorum ve sana teoriği bu kitaplardan al uygulamyıda ben sana elimden geldiği kadar anlatayım.

Birde bu uygulama işleri öle netten yazı ve resimle olmaz kestele veya İstanbul İl Özel İdaresi beykoz fidanlığına geleceksin hem anlatacaklar hemde burada belirli zamanlarda bulunacaksın.
          Basit bir örnek : ben İbreli aşısı öğrenmek için 10 gün bir amcadan ders gördüm ilkokul mezunu hemde fırçada yedim lafta ama öğrendim öle ilim kolay değil az emek verirsen bahcesel ekibi sizi TÜRKİYE cumhuriyetinin en iyi yetiştiricisi yapmak için uğraşır siz yeterki isteyin saygılarımla

Bir Garip Kardelen

Comment

Working...
          X