fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Güllerde Budama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Güllerde Budama

Uzman Selerac'a çok ama çok teşekkür ederim.sizin sayenizde resimleri gönderebildim.Sağolun,varolun.

Comment

İşte ben bu gülü iyi bir kesmek istiyorum.

Comment

değerli arkadaşım gül budaması çok basit bir iştir.gülü her sene budamalıyız.budamazsan aşağıdan yukarıya doğru odunlaşır.yeni göz oluşturmaz.buda gülün çok yükselmesine şeklinin bozulmasına ve en önemlisi ömrünün azalmasına sebep olur.
        Değerli arkadaşım gül bitkisi ilk baharda meydana getirdiği kırmızı gözlerden sürerek dal yapar.siz yerden yaklasık 35 - 40 cm yukarıdakıi kırmızı gözün 0,5 cm üzerinden kesin.o güz bu sene 1 m boy yapar.yan dalları ise ise olabildiğince ana gövdeye yakın bir yerden kesin.çalışmalarınızda başarılar.

Comment

Teşekkürler.

Comment

İyigünler,benim bayağı Gülüm var ama onları ne zaman budayacağımı bilemiyorum.Hangi mevsimde ,hangi ayda budayabilirim?Teşekkürler.

Comment

Acaba güller için kesin bir tarih verebilir misiniz?Lütfen.

Comment

Bu konuda benim de bir sorum olacak.
                Yazlığımdaki güllerimi her yıl ben yokken gelip buduyorlar, budama çok yüksek yapıldığı için bitkilerin boyu yükseldi, bazıları neredeyse 2 mt. oldu.

Ben boylanmayan gülleri seviyorum, Şubatta budama yaparken odunsulaşmış gövdeyi kısaltsam bir mahsuru olur mu?
                Yani yerden 25 cm. kadar.

Başka bir sorum da, bazı güllerimin yerini bu mevsimde değiştirebilir miyim?
                Gölgede kalanları 3-4 mt. uzağa güneşe taşıyacağım, toprağı ile çıkartıp hazırlanmış çukurlara gömmek istiyorum.
                Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Comment

Güller güneşi çok sever, sağlıklı olmasıda buna bağlı.

Gülleri sıcak iklimdede soğuk iklimdede yeni sürgün verme, vejitasyondan önce budamalı.

Sonbahardada budayabilirsiniz.

Karasal iklimli sert kışlı yerlerde mart ayında budayabiliriz.

Sarmaşik gülleri sert budamayın, yaşlanmış dalı, kuruyan ve verimsizleşen dalı alın.

Gülleri mutlaka beş yılda birde olsa sert budayın, size sağlıklı yeni dallar verecektir.

Yukardan baktıgınızda 3 bölünmuş olsun (120 derece) böylece güneşlerini kapatmaz daha iyi havalanırlar.

Sert budama : yerden 30, 40 cm.

Orta budama : yerden 60,70 cm.

Yumuşak budama : bozuk dalları ve ucları alma.

Goncalar kuruyunca hemen altından kesmeyin aşağıya 5 yapraga inin ordan kesin.

Gübreyi çok severler, sonbahar ve ilkbaharda dogal gübre verin. Çanaklarını iki kez havalandırma çapası yapın.

Benim deneyimlerden öğrendiklerim bunlar.

Comment

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler sayın Kum9.

Comment

İnşaat sektöründe, kaç katlı bir bina inşa edilecekse, temel ona göre planlanır, güçlendirilir. Bu örnekten yola çıkarsak, bitkilerin temelide kökleridir. Kök ne kadar güçlü bir yapıya sahip olursa, o derece toprağa tutunur ve besin elementlerini topraktan rahat bir şekilde tedarik ederek, bitkinin toprak üstü tüm aksamlarına, herbir dalın,gövdenin,yeşil aksamın ve meyvenin ihtiyacı miktarınca yetiştirir(iletir),tedarik eder ve karşılar. Ayrıca bitki, hastalıklara ve sert iklim şartlarına karşı, dahada dayanıklı olur. Yeşil aksam geliştikçe, kökünde o oranda gelişmesi gerekmektedir. Gelişemez ise işte sorun burada başlar. Budama yöntemi kökün gelişmesi için en güzel yöntemlerden biridir. Budama ile sadece kök gelişmez, yaşlı ve kurumuş dalların bitkinin üzerinden uzaklaştırılması ile, bu uzaklaştırılan dallar için harcanan besin elementleri, yeni sürgünler elde etmek için harcanır ki, bitkinin uzun bir süre genç kalmasına, çok daha güzel meyveler vermesine sebep olur. Böylelikle, bitkimizde mutlu bir yaşam sürer, onu sevip eken dikenlerde.
                      Selamlar..

Comment

Çok teşekkür ederim.!

Comment

tolga budadığın dalları toprağa göm üzerini naylonla ört ama bir iki göz dışta kalsın sonra haziran ayında falan bir sürü gülün olur hatta sende olmayan cinsler varsa parklardan güzel gülleri belirle kışın birkaç dal alırsın kendin için üretirsin sen başarırsın

Comment

Gerçekten çok iyi olur!

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              tolga budadığın dalları toprağa göm üzerini naylonla ört ama bir iki göz dışta kalsın sonra haziran ayında falan bir sürü gülün olur hatta sende olmayan cinsler varsa parklardan güzel gülleri belirle kışın birkaç dal alırsın kendin için üretirsin sen başarırsın
                              işe yarıyor. denemistim

Comment

ben de denedim ama maalesef olmadı

Comment

Working...
                                X