Geçen hafta iki traktör büyükbaş hayvan gübresi aldım,hobi bahçesi olarak kullandığım yaklaşık 1.5 dönümlük alana meyve ağaçlarının diplerine çapalama esnasında,veya çapalamadan sonra kullanmayı düşünüyorum toplam arazi 2 dönümlük hafif meyilli dikdörtgen bir arazi,burada benim sormak istediğim her ne kadar köydeki arkadaşlar,gübreyi getirenler, bu zaten yanmış gübre abi direk kullan dese de, ben gübrenin yanmamış ve cıvık olduğunu müşahade ettim 2 traktör gübreyi ayrı ayrı alana döktürdüm ve yanma işlemine terk ettim tabi elimizde sıcaklık ölçer saat ve diğer ekipmanlar olmadığı için çok başarılı bir yanma olacağı kanaatinde değilim,gübrenin içindeki gaz halindeki azotun kaybolmaması için ton başına 7-8 kg.fosforlu gübre ilave edilirse, azot kaybı önlenir ve fosforca zengin hale gelir diye bir bilgi okumuştum,bu ne derece doğru olur cevap veren olursa sevinirim,saygılar sunar herkese iyi çalışmalar dilerim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ahır Gübresinin Faydası ve Kullanımı
Collapse
X
-
Ahır gübresinde esas olan Karbon azot oranıdır. Oran küçüldükçe gübrenin veremliliği artar. Arazinize atmış olduğunuz Ahır gübresindeki azot kaybını azaltmak için 1 ton ahır gübresi içeresine 30-35 Kg fosfat koymanız gerekir. Ancak Araziye atılan ahır gübresinin toprakla iyi karıştırılması, nemli olması ve hava ile temasının azaltılması azot kaybını azaltır ve azot oranını artırır.
Comment
-
Sn.Ubeyd verdiğiniz cevap için teşekkür ederim,ben daha gübreleri karıştırmadım,yani bu sene yanma işlemi için bekletiyorum,sizin önerinizde 1 ton ahır gübresi içine 30-35 kg fosfat koymanız gerekir demişsiniz 2 ton için yaklaşık 65-70 kğ eder bu karışımı yığınları tersyüz ederek mi kariştırmalıyız veya başka yöntemi var mı? gübreciye gidip bana 70 kg fosfat gübresi verin dediğimde, alıp karıştırmalıyım diye anladım,eğer yanlışım var ise düzeltirseniz sevinirim,ben emekli kaptaım ve bahçe toprak işlerine 5-6 senedir ilgi duyuyorum,hobi amaçlı amatör olarak,böyle olunca da, sizler gibi konunu uzmanı olan arkadaşların mesaisini gereksiz meşgul edersem şimdiden, kusura bakmayın der tekrar teşekkür ederim.
Comment
-
Evet 60-70 Kg Fosfatı 2 ton Ahır gübresi ile karıştırışsanız daha iyi olur. Ancak karıştırma imkanınız yoksa Ahır gübresinin üzerine atınız ve üzerini toprakla kapatınız. Ahır gübresinin yanmasını hızlandırmanız için mutlaka A.Gübresini nemli tutunuz.
Comment

Comment