Sayın mustafakavci.
Geçmiş olsun.Cana gelmesin mala gelsin.Olan olmuş.Her ne kadar ektiğiniz alan açısından maddi değeri cüz i olsada size verdiği manevi zararı anlayabiliyorum.
Son 10 yılım örtü altı yetiştiricilikle bilhassa domates yetiştiriciliğiyle geçti.Başlangıçta teknik desteğe ulaşamamamız nedeniyle domatesimizi soğuğamı vurdurmadık,kurt ulaçlarının doz ve uygulama ayarlamasını bilmediğimizden 5 dekar domatesimizi aynı sizin fotoğraflarda olduğu gibi çökertmedikmi.hasılı her boyaya girdik ama işin üstesinden geldik hamdolsun.
Şu an Türkiye standartlarının üzerinde domates üretimi yaptığımıza inanıyorum. Size tavsiyem Selahattin beyin yatırma ve aynı domatesleri devam ettirmekten ziyade ki zor bir iştir bitki besleme ve koruma hususlarında zaafiyet göstereceksiniz,Bu domatesleri kökleyin yerine yeni fideler dikin. Mevsim geç değil. Biz şu an güzlük altı baharlık domateslerimizi dikmekteyiz.
Elimde sizin ihtiyacınızı karşılayacak miktarda fazla fidem var. Çeşit üç yıldır ektiğim sonuç aldığım soğuğa hastalıklara dayanıklı erkenci bir çeşit.
Arzu ederseniz ücretsiz olarak size gönderebilirim.Kargo ücretini karşılayın yeter.
Birde unutmadan seranızı resimde gördüm,ısı yalıtımınız çok zayıf.Mümkünse içerden veya dışardan bir kat daha muşamba çekin ve direk seviyesinden ine ucu kadar bile olsa delik olmamasına özen gösterin.Faydasını göreceksiniz.
Selamlar.
Verdiğiniz bilgiler ve ince düşünceniz için teşekkür ederim. Evet Adana'lıyım ve Adana'dayım.
Sizin gibi konu hakkında tecrübeli bir arkadaş ile aynı ilde denk gelmek arayıp bulamadığım birşey. Telefon numaranızı verirseniz irtibata geçmek isterim.
Verdiğiniz bilgiler ve ince düşünceniz için teşekkür ederim. Evet Adana'lıyım ve Adana'dayım.
Sizin gibi konu hakkında tecrübeli bir arkadaş ile aynı ilde denk gelmek arayıp bulamadığım birşey. Telefon numaranızı verirseniz irtibata geçmek isterim.
Buradan ne kadar olur bilmiyorum ama telefonum 0 544 345 63 59 arayın tarfi edeyim.
Yinede tepe kırımı yapmışsanız bitkinin verdiği koltuk varsa o koltuğu lider sürgün olarak geliştirebilirsiniz ve bitki buradan devam eder. Bitkiyi yatırmaya gelince bitkiyi askıya aldığınız en dip kısımdan ipi söküp yukardan bir yerden bağlarsanız gövde tutunacak yer bulamayacağı için mecburan yatar ancak dikkat etmelisiniz ki gövde kırılmasın yavaşca yere uzandırın. Aslında başka yöntemlerde var ama bunlar sizin işinizi görür gibi geliyor.
Sayın Selahattin YILMAZ,
Nazik yardım teklifiniz için teşekkür ederim. Forumdan hemşehrim ile karşılaştım. Yarın kendisini telefonla arayacağım. Sanırım yüzyüze daha etkili bir yardım alabilirim.
Comment