fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arıcılık ile ilgili bilgisi olan ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Arıcılık ile ilgili bilgisi olan ?

Ankara'da oturup-çalışan ama hafta sonları Elmadağ-Haymana-gibi bahçelik yerlerde kovanları olanlar var.

Bir nevi hafta sonu stres atma , temiz hava, dinlenme bir yandan da sevdiğin bir uğraşla vakit geçirme gibi.

Tabi 1-2 kovanla tecrübe kazanıp ilerisi için bir adım olarak da görülebilir.

Comment

100 kovan arının işlemlerini ve bal üretimini bir karı koca yani bir çekirdek aile çok rahatlıkla yapabilir.100 kovan arı 500 dekar hububat ekiminden daha karlı ve avantajlı.500 dekar hububat alanını işlemek için çok zahmet ve çok paraya gerek var ve sonunda da çok az bir kazanç.Oysa arıcılık tam tersi az işle çok para.Ancak bu işi yaparken benim işim bu diye yapacaksın.Yoksa ek iş olsun ne gelirse kar dır düşünçesi olursa sonu hüsran olur.Ben ilçe tarım müdürü iken 65 yaşında bir karı koca Aydınlı geziçi arıcılkla 200 kovan arıya bakıyor ve yılda 5 tona yakın bal alıyordu süper iş.

Comment

ubeyd hocam kovan etrafında 2 km lik meskensiz alan gerekiyor diyorsunuz . ben gebze tübitak ın yuzlerce dönümlük arazi sınırına 100 metre lik mesafesinde oturuyorum arzi sınırıyla bahcemiz(yaklasık 1 donum) arasında bir iki ev var. ogrenmek ıstedıgım bu 2 km lik mesafe arılar ıcın mı yoksa ınsanlar ıcınmı gerekli.tesekkur ederım

Comment

Arılar en fazla (yani tam dolu depoyla)2 km kadar gidebiliyorlar. (artı 300 metre de fazladan uçma hakları var)

Comment

Arılar kovanı merkez olmak kaydı ile 2 km lik bir cember çizer ve bu alan içersinde ki çiçeklerden beslenir.Eğer 2 km içersinde yeterli miktarda çiçek bulamaz ise 5 km ye kadar gider.Ancak 5 km giden arı intihar yolunu secmiş olur.Çünkü geri dönemez.Normalde 2 km mesafe kanuni zorunlulukdur.Yani arı sahibi arılarını mesken bulunan yerleşim yerinden 2 km uzaga koyması lazım.Aksi takdirde arılar birini sokar ,sokulan kişi mahkemeye verirse arı sahibi suclu olur.

Comment

mesafe uzadıkca verim düşer,sokma konusu ayrı bir olay,genellikle ırka bağlı olmakla birlikte arıya bakan kimsenin ve çevreninde önemli katkısı var.günümüzde sakin ve bol bal verimli arı ırkları varbu işiyakınınızdaki işi bilen biriyle irtibat kurmanız.başarılar dilerim

Comment

tanıdığım bir abimiz vardı 70 yaşında ATATÜRK orman çiftliği karşısında ve 2 kovan arısı vardı güzel bal alıyordu.şayet kenar mahallelerden uzak ise yapınız.en azından bilgi sahibi olursunuz üsetelik elmadağ bana göre arıcılık için ideal bir yer, böylelikle çevreyede faydanız olur

Comment

arıyı bırakan kardeşimin durumuna üzüldüm.günümüzde tıp gelişti bunun nedeni bulunabilir.önerim bu işi bilen biriyle tekrar deneyin cesur olun,yörenize göre sakin ve verimli ırklar mevut daha fazla bilgi için [email protected] dan bana ulaşın yardımcıolurum tüm bahcesel ekibine saygılar

Comment

Sayın tabiatcı arıcılığı malesef bırakan benim. Bendeki oluşan bu alerjik durumun bir daha oluşmaması için acaba ne gibi bir çözüm bulunabilir. Hala arıcılıkla uğraşmak istiyorum.

Comment

SAYIN selsarac arı sokmasına karşı bir engel bulamassın kat kat giyinsende onlar girip sokacak bir yer bulurlar fakat yanında ilaç bulundurabilirsin kortizon merhemleri vede anti hıstaminikmerheöler var beşeride yanında bulundurur direk hemen sürersen faydsası olur

tabi alerjının şiddeti hakında tam bır bilgiye sahip değilim eger şiddetli ise kullana bileceğin iki adet enjektabıl ilaç var beşeride bir er asmpul kendine 2 cc lık ve oldukca ince uçlu bir iyne ile vurabilirsensorunun kalmaz (tercihen kullanıcak olduğun enjektörü dişçı enjektörü olarak al onların uçları çok ince kendine batırdığını bile farketmessin

Comment

bu arada enjekte ettigin ilasçlar anı etkilidir 2-3 dk içinde etkisini gösterir şisme olayını bile aşarsın fakat 3 saat sonra haplar ile desteklersen daha iyi olur malum ani etkili ilaçlar daha sonra etkisini kaybeder

Comment

Sayın cundar, açıklamanız için çok teşekkür ederim. Bu bilgilerle arı yetiştirmeye tekrar bir imkan bulabilirsem korkusuzca başlayabilirim galiba. Yanımda bir ilaç çantası taşımak hiç zor olmaz. Saygılarımla.

Comment

kolay bir işlem ama sadece kızarıklık varsa sorun olmaz merhemler yeterli olur

fakat daha ileri bir alerji durumu varsa iki adet ilaç var ampul tarzında kendine vura bilirsin çok etkilidir istersen özelden isimlerini verebilirim ben kendim veteriner hekim olmamsdan dolayı böle konularda açık bir şekilde ialçları yazıp sölemem tıp dr arkadaşlarsa ayıp olur.

Comment

Öncelikle şunu açıkca iyice öğrenelim.Tabitda her canlı kendi yaşamını idame ettirmek ve mudafa için saldırır.İnsan istisna???Bazı kultur ırkı arılar sokma eğilimi çok azdır.Öte yandan arıya bakan şahsın hareketleri de sokma hadisesini artırır.bal arıları bilindiği üzre sokunca ölürler.Dolayısıyla bal arısı ölümüne gider.Nazik olunması,gürültüden kaçınılması,rüzgarlı ve soğuk,sıcak,sabah erken saatlerde kovan açılması sokma işini artırır.Bu sitede yazmış olduğum yazılarımı lütfen okuyunuz ve teretdüte düşen konularda sorunuz.başarılar dilerim.esen kalınız.

Comment

Bal üretiminde verimi arttırmak için Macar Akasyası denen çeşidin tercih edildiğini öğrendim. Birde yalancı akasya çeşidinden bahsediliyor. Bunların her ikiside aynı çeşit midir?
                                Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
                                Ayrıca arıcıkta kullanabileceğimiz akasya fidanlarını nereden bulabiliriz?
                                Şimdiden teşekkürler.

Comment

Working...
                                X