bahçemde 1 adet yabani ankara armudu aðacým var.6 yaþýnda ve 9 metre boyunda.3 4 senedir açtýktan ve yapraklarý yeþillendikten hemen sonra bütün yapraklarý yapýþ yapýþ parlak birþeyle kaplanýyor ve 1 ay içinde meyveleri hariç bütün yapraklarý dökülüyor..lütfen bana yardýmcý olurmusunuz..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
armut agacým hastamý?
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: armut agacým hastamý?
Sayýn üyemiz anlatýgýnýzdan anlaþýlan. armut'unuzda yaprak bitleri var. Bitlerin (Aphid) yumurtadan çýkan nimfler taze yapraklarýn alt yüzeyinde beslenmeye baþlar.Beslenme hýzlandýkca yapraklar orta damara dik geleçek þekilde büzülür,renkleri sarýmýsý yeþil olur.Ve yapraklar vaktinden önce ölür.Bol miktarda ballýk salgýlayarak fumajine sebep olur.
Bunlara karþý mücadele ise Erken ilkbahardan itibaren yapýlacak kontrolde sürgünlerin %5 inde bulaþma görülünce ilaçlý mücadele yapýlmalý.
-
Aðaçlarýn üzerinde yapýþkan bir sývýdan bahsediyorsunuz. Sývýnýn bulaþtýðý yerlerde siyahlaþma ve sürgün uçlarýnda böcekleri gözlediniz mi? bence yaprak bitinden önce Armut psyllasýndan þüphelenmek gerekir. Çünkü yaprak bitleri armut aðaçlarýnda fazla zararlý olmuyorlar nedense?
Görüntü aþaðýdaki resimlere benziyor mu?

Comment
-
Sanýrým armutta karaleke de var.Yaprak dökümünde ve tomurcuklanma döneminde olmak üzere 2-3 kere bordo bulamacý vermek yararlý olacaktýr.Ballý sývý salgýlayan böcek için pahalý olmayan Ýzolplan 20 sp adlý ilacý 10 gün arayla kullandým ben,aðacý kurtardým.Selamlar.
Comment
-
Sevgili Metesed,Ýl Tarým Müdürlüðüne müracat ederseniz,bizim gibi acemiler için ilaçlama zamanlarýný cep mesaj yöntemi ile bildiriyorlar.En azýndan Konya Ýl tarým Müdürlüðünün böyle bir hizmeti var.Geç kalmaksýzýn ilaçlama hem aðaç sýhhati hemde meyvelerdeki ilaç kalýntýlarý yönündan çok iyi olur kanaatindeyim.
Comment
-
gelen tüm cevaplara teþekkür ediyorum.þuanda armut aðacýmda yalnýzca birkaç tane saðlam yaprak kaldýðý için resimdekine benziyormu anlayamadým.yapacagým tek þey mesajlarý saklayýp gelecek haziraný beklemek olacak heralde..herkese saygýlar.
Comment
-
Sayýn metesed, her yýl armut aðaçlarýnýzýn taze sürgün uçlarýný ve meyvelerin alt kýsýmlarýný ayrýca yapraklarýn sap ile birleþme yerlerini ve altlarýný sürekli kontrol ediniz. Eðer küçük böceklerin yapýþkan bir sývý çýkarmaya baþladýklarýný görürseniz Armut psyllasý ndan þüphelenmelesiniz. Gerekli talimatlar için ise ya bahceselden yada en yakýn tarým il veya ilçe müdürlüklerinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Comment
-
Sayýn metesed;metesed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergelen tüm cevaplara teþekkür ediyorum.þuanda armut aðacýmda yalnýzca birkaç tane saðlam yaprak kaldýðý için resimdekine benziyormu anlayamadým.yapacagým tek þey mesajlarý saklayýp gelecek haziraný beklemek olacak heralde..herkese saygýlar.
Armut aðacýnýzýn kýþa daha saðlýklý girebilmesi için size B5A organik sývý gübreyi öneririm..Deneyin çok fazla birþey kaybetmeyeceksiniz...Adresinizi bildirin size bir numune göndereyim...Saygýlar...
Comment

Comment