bahçemde 1 adet yabani ankara armudu ağacım var.6 yaşında ve 9 metre boyunda.3 4 senedir açtıktan ve yaprakları yeşillendikten hemen sonra bütün yaprakları yapış yapış parlak birşeyle kaplanıyor ve 1 ay içinde meyveleri hariç bütün yaprakları dökülüyor..lütfen bana yardımcı olurmusunuz..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
armut agacım hastamı?
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: armut agacım hastamı?
Sayın üyemiz anlatıgınızdan anlaşılan. armut'unuzda yaprak bitleri var. Bitlerin (Aphid) yumurtadan çıkan nimfler taze yaprakların alt yüzeyinde beslenmeye başlar.Beslenme hızlandıkca yapraklar orta damara dik geleçek şekilde büzülür,renkleri sarımısı yeşil olur.Ve yapraklar vaktinden önce ölür.Bol miktarda ballık salgılayarak fumajine sebep olur.
Bunlara karşı mücadele ise Erken ilkbahardan itibaren yapılacak kontrolde sürgünlerin %5 inde bulaşma görülünce ilaçlı mücadele yapılmalı.
-
Ağaçların üzerinde yapışkan bir sıvıdan bahsediyorsunuz. Sıvının bulaştığı yerlerde siyahlaşma ve sürgün uçlarında böcekleri gözlediniz mi? bence yaprak bitinden önce Armut psyllasından şüphelenmek gerekir. Çünkü yaprak bitleri armut ağaçlarında fazla zararlı olmuyorlar nedense?
Görüntü aşağıdaki resimlere benziyor mu?

Comment
-
Sanırım armutta karaleke de var.Yaprak dökümünde ve tomurcuklanma döneminde olmak üzere 2-3 kere bordo bulamacı vermek yararlı olacaktır.Ballı sıvı salgılayan böcek için pahalı olmayan İzolplan 20 sp adlı ilacı 10 gün arayla kullandım ben,ağacı kurtardım.Selamlar.
Comment
-
Sevgili Metesed,İl Tarım Müdürlüğüne müracat ederseniz,bizim gibi acemiler için ilaçlama zamanlarını cep mesaj yöntemi ile bildiriyorlar.En azından Konya İl tarım Müdürlüğünün böyle bir hizmeti var.Geç kalmaksızın ilaçlama hem ağaç sıhhati hemde meyvelerdeki ilaç kalıntıları yönündan çok iyi olur kanaatindeyim.
Comment
-
gelen tüm cevaplara teşekkür ediyorum.şuanda armut ağacımda yalnızca birkaç tane sağlam yaprak kaldığı için resimdekine benziyormu anlayamadım.yapacagım tek şey mesajları saklayıp gelecek haziranı beklemek olacak heralde..herkese saygılar.
Comment
-
Sayın metesed, her yıl armut ağaçlarınızın taze sürgün uçlarını ve meyvelerin alt kısımlarını ayrıca yaprakların sap ile birleşme yerlerini ve altlarını sürekli kontrol ediniz. Eğer küçük böceklerin yapışkan bir sıvı çıkarmaya başladıklarını görürseniz Armut psyllası ndan şüphelenmelesiniz. Gerekli talimatlar için ise ya bahceselden yada en yakın tarım il veya ilçe müdürlüklerinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Comment
-
Sayın metesed;metesed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergelen tüm cevaplara teşekkür ediyorum.şuanda armut ağacımda yalnızca birkaç tane sağlam yaprak kaldığı için resimdekine benziyormu anlayamadım.yapacagım tek şey mesajları saklayıp gelecek haziranı beklemek olacak heralde..herkese saygılar.
Armut ağacınızın kışa daha sağlıklı girebilmesi için size B5A organik sıvı gübreyi öneririm..Deneyin çok fazla birşey kaybetmeyeceksiniz...Adresinizi bildirin size bir numune göndereyim...Saygılar...
Comment

Comment