fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çİm Alanlarinda Ayrik,

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Çİm Alanlarinda Ayrik,

karayigit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba benimde bahçemde ayrık var bunun için MAMBA isimli Dow Agrosciences isimli ilacı aldım.kullanma talimatında 600ml/da yazıyor bu ne demek kaç litreye nekadar katılacak işin içinden çıkamadım
    yardımcı olursanız sevinirim
    dekara 600ml demek bir dekar ilaçlama için 600ml. ilaç atılacak demektir. Kaç litreye ne kadar katılacak? bunu sizin çalışma hızınız ve ilaçlama makinanızın durumu etkiler. Bunun için bir deneme yapın. 100m2 alan belirleyin ve bu alana safi su ile ilaç atıyormuş gibi su atın. 100m2 alana ne kadar su attığınızı hesap edin. daha sonra gerçek alan için gerekli su miktarını hesap edin. Gerçek alanınız ne kadarsa dekara 600ml ile orantılayın ve bulduğunuz ilaç miktarı ile alana atılması gereken su miktarını karıştırın.

Böylece toplam alan için bir dekar alana 600ml ilaç atmış olursunuz.

Ayrık mücadelesi için 2-3 yeni taze yapraklı dönemde ilaç uygulayın ve alana su vermeyin.

Comment

ARKADAŞLR AYRIK OTUNU TEMİZLEMENİN BİR DİĞER YOLU DA ÜZERİNİ NAYLONLA KAPATIM YANMASINI BEKLEMEK

Comment

VE SONRA 2-3 KEZ SÜRMEK VE YENİ EKİM YAPMAK
        AYRICA TAVUK GÜBRESİYLE ÜSTÜ TAMEMEN KAPATILIP BEKLERTİLİRSE DE KURURMUŞ

Comment

Sanmıyorum bu sadece toprak altı sürgünlerinide tetiklemesine neden olur diye düşünüyorum.

Comment

peki hangi çim türü bu ayrık otunun yaprağını bastırır ve gelişmesine engel olur benim çimim karışık acaba mevcut çimin üzerine hafif toprak atsam ve yeni kalın yapraklı avustralya çimi eksem bu çimim yaprakları ayrık otunu kapatırmı acaba
            teşekkürler

Comment

Herkese sağlık ve afiyet dileyerek söze başlamak istiyorum.Bende Sn saraç gibi işe bir teselleme ile başlamak istiyorum."Ayrık otunu bir eşek yer ve eşeğin gerisinde 9 yıl bekler,neticede yere düşer ve az kaldı ölecektim der."
              Şimdi bu söz konusu ot ilacı harika bir ilaç ancak bilinçli ve dikkatli kullanılması elzemdir.Ayrık ilaçlaması yapılırken civarında bulunan süs bitkileri,asma fidanları hatda küçük meyve fidanlarını dahi kurutabilir.En güzeli;toprak işlemesi esnasında dikkatli davranılması,yukarıda bahsedildiği üzre en küçük parçasının bile alınması.Ayrıca ilaçlamanın mümkünse yağmur yağmadığı ve arkasından yağış olmadığı veya sulamanın imkansız olduğu,toprağın en az 1-1,5 ay kuru kalması gereklidir.Yoksa netice almanız mümkün değildir.Esen kalınız.

Comment

merhaba emin güney
                RAUNDAP STAR ilacı mevcut çim alanında kesinlikle uygulanmaz.Total etkili bir ilaçtır.Bunun yerine mevcut çim alanınızdaki geniş yapraklı yabancı otlarla mücadelede TORDON yabancı ot ilacını öneriyorum size.(Tordon:çim alanlarında ki geniş yapraklı yabancı otlarla mücadelede kullanılır.)RAUNDAP STAR - KNOCK-OUT gibi ilaçlar çim alanlarında kullanılmaz.250 cc lik şişelerde ve 1 şişesi maksimum 2500 m2 alanın ilaçlamasında kullanılabilir.AYRICA ; ÇİMSAN firmasının 28-3-3 FORMULASYONLU yabancı ot öldürücü bir gübresi var.Bu gübre polimer ve sülfür kaplı,granül formda yavaş salınımlı bir gübredir.mevcut çim alanınızda hem ot öldürücü hemde yabancı ottan koruyucu olarak kullanabilirsiniz.SAYGILARIMLA...

Comment

Sayın Bahçesel,
                  Bahçemde var olan ve tahminimce köpekdişi ayrık adı verilen bir yabancı ot ile mücadele etmek üzere en yakın zirai ilaç satan firmaya gidip derdimi anlattım. Firma tordon 101 isimli ilacı tavsiye etti. İlacı aldım ve uyguladım, Ancak yazılarınızı okuduğumda ilacın doğru olduğu konusunda şüpheye düştüm. Kulandığım ilaç doğrumudur? alanda bulunan çiçek soğanlarına zararı olurmu? ilaçlama tarihi doğrumu?bilgilerinizi rica ediyorum. sevgiler.

Comment

Sn Atese:Sitemiz Editörlerinden;Sn Selami SARAÇ bey "Yabancı Ot Mücadelesi" adı altında bu konuda sitemizde geniş ve güzel bir yazısı var.Yukardaki arama butonundan arayabilirsiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

İlginize teşekkür ederim. İyi çalışmalar

Comment

Roundup'u yapraklara uygulayalım diyorsunuz,ancak bahçeyi kaç gün susuz bırakacağız veya hemen mi suluyacağız.Bu konuda bilgi verirseniz

Comment

Tavsiye edilen dozuna kesinlikle uyulmalıdır. Uygulama sonrasında ise yabani otların geri dönemeyecek kadar etkilendiğine ikna olduktan sonra su vermeniz daha iyi olur.

Comment

Working...
                          X