siteye yeni kaydoldum ve harika gerçekten yapanlardan ALLAH razı olsun. Soruma gelince kaç gündür ANKARADA çiğdem çiçeği arıyorum ama hiçbir çiçekçide bulamadım. Bu çiçeği bu mevsimde nerden bulabilirim.Bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
çiğdem çiçeği nerden bulunur
Collapse
X
-
Cevap: çiğdem çiçeği nerden bulunur
Sayin NETHASTASI sitemize öncellikle hoşgeldiniz ben kaan uzmanselsel iç mekan bitkileri(salon)uzmanıyım.
Çiğdemin iki varyetesi-çeşitleri bulunmaktadir.
Crocus neapolitanus(safran-çiğdem)
Crocus species(ÇİĞDEM)
Soğanla üretimleri yapilir.Soğanlar çiçeklenme dönemi(Geç kiş ilkbahar aylarında) çiçek açar sonunda sökülür, varsa küçük soğanlar ayrılır, topraklarindan temizlenir, yaz sonunda yerlerine dikilir. Ankarada bu çiçegi bulamamıs olabilirsiniz ayrica bu zamanda hicbir yerde bulamayabilirsiniz
SAYGILARIMLA
-
kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGül hanim siz bir bakin dağlara kültür formu olmaz ama
;D iyi ya dağ kültürü olur. Fena mı?
soruyu görünce aklıma geldi napayım.
Comment
-
Sn rebut: Hangi Çiğdem çeşidini sordunuz? Şu an tam mevsimi Sarı ve Beyaz çiğdem çiçek açtı.Bazı yörelerde Beyaz çiğdeme Öksüz oğlan yada Kardelen derler. Arazilerin güney yamaçlarında bulabilirsiniz.Acele etmezseniz 10 gün sonra ben araziye çıkacağım size az miktarda lazımsa gönderebilirim.Ben KIRŞEHİR'liyim,Burada geçen gün gitdiğimde arazide gördüm Benim arılar Harıl,harıl çiğdem poleni çekiyordu. Esen kalınız.
Comment

Comment