fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar

çiftçilikle uğraşmayan birisi jojoba'ya yatırım yapmak istese devlet ona bedelsiz yer tahsis edermi? ve bankalar kredi verirmi? bu konu hakkında bilgisi olan lütfen yazsın selamlar.

Comment

Selam Arkadaşlar;
      Forumu yaklaşık 6 aydır takip ediyorum. Ziraat Teknikeriyim. Türk tarımının gelişmesi için gerekli mücadeleyi ve çalışmaları takdirle karşılıyor ve bizzat kendimde bu çalışmalara büyük bir coşkuyla katılıyorum. En büyük hedefim ise Türk Tarımını Geliştirme Amaçlı "Milli Tarım Seferberliği"ni başlatabilmek.
      Jojoba bitkiside böylesi bir seferberlikte değerlendirilmesi gereken stratajik bir bitki. Jojoba ile ilgili bu forumda herkesin merak ettiği bir çok konuda yardımcı olmaya çalışacağım.
      Ancak hemen bir konuya değinmek istiyorum. Herkesin mutlaka ticari bir döngüye ihtiyacı var. Lakin böylesi herkese açık bir forumda sadece ticari mantıkla birşeyler anlatmak yada aktarmak yalnış. Bu konuda bilgi vermek isteyen bir çok arkadaşım sadece fidan, tohum satmak amacıyla yaklaşmış konuya. Ya da konu hakkında çok az birşey bilmesine karşın çok bilgiliymiş gibi anlatımlarda bulunmuş. Değerli forum arkadaşlarımın bu konuya hassasiyet göstermelerini ve yalnış bilgilendirilmeler sonucu Jojoba üretimini denememelerini rica ederim.
      Eğer Jojoba bitkisi ve üretimi konularında bilgi almak istiyorlarsa bu forumu dikkatlice takip etsinler.
      Bildiğimiz konularda yardımcı olmaya çalışacağım. Bilemediğimiz konuları ise çok değerli hocalarımızdan danışarak sizlere aktarmaya çalışacağım.
      Saygılarımla..

Comment

Cevap: Jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar

jojoba ekmek istiyorum ne yapmalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

mogolhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          selamlar
          kumlucalıyım.Jojoba hakkında kimden nasıl bilgi alacağım bir bilebilsem.05326886450
          Kumluca'da, hatta Türkiye'de jojobayı ilk üreten Hüsnü Hakdeşir diye biliyorum. Telefonu: 0.532.3067238
          Görüşürseniz selamımı söyleyin.
          Kolay gele.

Comment

tatar6118 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            çiftçi'lik ile ilgili olmayan biriside jojoba üretimi için tarım bakanlığına müracaatta bulunabilirmi? bu hak yalnız çiftçi'leremi ait bilgisi olan lütfen cevap yazsın birde ne kadarlık yatırım gerektirir.şimdiden teşekkürler.
            02.12.2000 Tarihli, 24248 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan "237 Sayılı GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ"nde mali esasları belirlenen,
            Ziraat Odalar Birliği tarafından zirai ürünlerin nakli esnasında ürün yanında bulundurulması gereken 04.06.2004 tarih ve 44 sayılı genelge ile şablonu ve kullanım usulü belirlenen Müstahsil Yol Belgesinin çiftçiye verilebilmesi için kişinin çiftçi (bitki üretimi, hayvancılık veya tarım el sanatları ileiştigal ediyor) olması gerekir.
            Çiftçilikle iştigal eden kişilerin kayıtlı olmaları gereken Meslek Kuruluşu Ziraat Odalarıdır.
            Çiftçilikle iştigal eden kişi kayılı olduğu Ziraat Odasından bütün tarımsal araç-gereç, makina,bina, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve işleme, depolama varlığını gösteren Çiftçi Belgesini her yıl almalı, her yıl değişen varlığını kaydettirmelidir.
            Çiftçilikle iştigal edenlerin değişen tarımsal varlık ve faaliyetlerinin kayıt altına alınması çiftçiye mali bir yük getirmemekte olup, üretim sonrasının kayıt altına alınmasının temelidir.
            Çiftçilik; sahibi olduğu arazide, mülkte yapılabileceği gibi kiralık veya tahsisli yerde de yapılabilir. fidancılık ve ayvan üretimi çok yıllık çiftçiliği gerektirdiği halde, sebzecilik ve besicilik tek yıllık olduğundan her yıl farklı miktar ve türlerde üretim yapan çiftçi her yıl Çiftçi Belgesi alması gerekmektedir.
            “””25.05.2007 tarih ve 26532 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Kullandırılan Toplu Köy İkrazatı/Grup Kredilerinden doğan kefaletin sona erdirilmesi hakkında kanun’un 2. Maddesi gereğince, Bakanlığımız Çiftçi Kayıt Sistemine 2001 yılından itibaren herhangi bir yılda kayıt yaptıran çiftçilerden ( İlk defa Kayıt Yaptıracak Çiftçiler Hariç) gerek destekleme başvuruları, gerekse kayıt güncelleme sırasında bundan sonra Ziraat Odalarından çiftçi belgesi alma zorunluluğu kaldırılmıştır.””” kararı da ;
            “”””Anayasa mahkemesinde 2007/66 esas sayılı dosya ile esastan görüşülerek 06.11.2008 tarihli karar ile iptal edilmiş””””
            Çiftçi Belgesinin her yıl verilmesinin, çiftçinin üretimini her yıl kayıt ettirmesinin yolu açılmış, usulsüz teşviklerden istifade ettirilmenin önü kapatılmıştır.
            18 yaşından büyük her Türk vatandaşı bulunduğu il veya ilçedeki Ziraat Odasına çiftçilik mal varlığını veya iştigal sahasını tapu veya sözleşme belgesi ile belgelendirerek kayıt yaptırarak çiftçi sayılabilir. Memur, esnaf , sanayici, öğrenci olması çiftçi olmasına engel değildir.
            Tarım ve Köyişleri Bakanlığı veya Çevre ve Orman Bakanlığı mevzuatları ve destekleri kapsamında, sahibi olunan, özel veya tüzel kişilerden kiralanan, Milli Emlak’tan, Vakıflar Genel Müdürlüğünden, Orman dan en az 10 dekar=10.000m2 arazi tahsis ettirerek, 30 yıl vadeli ve faizsiz kredi de kullanarak ağaçlandırma yapılabilir.
            Kolay geleeee.

Comment

seherislek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              jojoba ekmek istiyorum ne yapmalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.
              Enkısa sürede bilgi verilecek.

Comment

selam
                jojoba fidanı ve tohumu için ocak ayı itibariyle mısırdan ital jojoba tohumumuz var sertifikalı jojoba fidesi için 2010 yılında sertifikalı tüplü fidelerimiz mevcut olabilecek şimdi yer temini için calışmalarınızı başaltmanızı tavsiye ederiz tohum ihtiyacınız an cak ocak ayında telefonlaşalım
                ben osman erz gsm 0534 810 03 46- 544 536 0 542 veya 0322 633 26 46
                e-mail [email protected] vep askingroup.net

Comment

selamlar
                  tohumu temin ettim bunun ekimi nasıl ne zaman yapılıyor.bilgi verecek olanlara teşekkürler.

Comment

slm ben fethiyeden ahmet 700 dönüm gibi büyük bi arazim var.bu araziye jojoba dikmek istiyorum inceledigim kadarıyla getirisi güzel.bu işi yapan arkadaslar daha ii bilir yapsam kazanclı cıkarmıyım acaba.

Comment

selam
                      jojoba hakkında her konuda desdek ve danışmanlk vere biliriz osman erez msn [email protected] gsm 0544 536 0542veya 0534 810 03 46 calışmalarınızda başarılar dileirm

Comment

Erezyonla mücadelede ki faydasını değil ama, 5 yıl sonra ürün aldığımızda yağını kim çıkaracak?Tohum, yada yağ olarak kime satacağız. Galiba bu konunun açığa çıkması lazım.

Comment

değerli arkadaşlar
                          antalya il orman müdürlüğünde yaptığım görüşme sonucu(özel ağaçlandırma )orman bakanlığının jojoba ekimine sıcak bakmadığını bu konuda başvuranlara herhangi bir olumlu cevap vermediğini gördüm tabii bu orada çalışan yetkilinin kişisel ilgisizliğide olabilir ama bu konuda antalyada n destek yok gibi görünüyor gerekirse görüştüğüm kişinin isminide verebilirim ama türkiye henüz bu bitkinin farkında değil resmen angarya muamelesi görüyor jojoba

Comment

selam arkadaşlar
                            ben amasya ilinden ilgileniyorum...bu bitki hakkında geniş açıklama alabileceğim yer varmıdır?bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...saygılarımla

Comment

Sevgili Arkadaşlar ;
                              Jojoba hakkında geniş bir bilgi kaynağını hem grupseldeki stratejik bitkiler https://gardensel.com/tr/ bölümünde hemde benim amatörce hazırladığım jojobaturkey.sitemynet.com sitesinde bulabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen mesaj yazınız.
                              Saygılarımla..

Comment

selam sizler hakikaten üretim düşünüyoır ve ciddi iseniz şu anda bile günlük 2500kğ kapasiteli makinamız mevcuttur türkiyede tohum ve fide konusunda sıkıntı var
                                ben OS-TAR OSMANİYE TARIM ÜRÜNLERİ koordinatörü olarak ancak 12000 adet fide ürete biliyorum bu yıl için 2010 yılı ekim sezonu için 25000 dönüm ekebilecek tohum baglantısı yapmış bulunmakdayım ve DENİZLİ İL TARIM MÜDÜRLÜGÜ VE PAMUKKALE ÜNÜVERSİTESİ İLE BERABER DENEME İSTAS YONU 110 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE DENİZLİDE KURDUK
                                SİZLER EGER ÜRETİM YAPIP TOHUM ELDE EDERSENİZ yag ve pğazar sorunu yok bilgilerinize
                                osamn erez gsm 05348100346-0544536 0 542 iyi calışmalar dileirm

Comment

Working...
                                X