fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar

selam ekmek ve bu işden hakikaten gelir saglamak isterseniz cok dogru karar verdiniz derim ama bölgeniz ve araziniz hakkında bilgi niz eksik eger gsm 05348100346-05445360542 den araya bilirseniz her konuda yardımcı olabilirim OS-TAR OSMANİYE TARIM VE FİDANCILIK TESİSLERİ GEBNEL KOOEDİNATÖRÜ osman erez saygılarımla

Comment

Cevap: jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar

kalamana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Merhaba, Teknik konularda ben yardımcı olabilirim. Yasal konularda bulunduğunuz il veya ilçe Tarım Müdürlüklerine başvurmalısınız. Fidan temini için fidanistanbul.com sitesini tavsiye ederim. Aradığınız fidanları bulabilirsiniz.
      fidanistanbul.com da JOJOBA fidanı yooook.
      Var da ben mi göremedim acabaaaaa?
      Hayırlı günler.

Comment

değerli Arkadaşlar
        herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına öncelikle bu işe başlamadan bulunduğunuz il yada ilçenin orman müdürlüklerinin özel ağaçlandırma bölümlerine başvurun tabii bu devlet desteği ile bu işe başlayacaklar için geçerli kendi imkanlarıyla başlayacak olanlara kolay gelsin

Comment

Devlet desteği dediniz de ben , fidan dikiceğim , bana yardım edin diye ilçe tarım md lüğüne gittim . hoş karşıladılar. ama netice boş, ve ben kendi imkanlarımla fidanlarımı diktim. Arı kovanı yapacağım dedim yine hoş ama boş karşılama devam etti. Beni çifçi defterine bile kayıt etmediler.

Aynı köyde yaşıyan , hükümete ait parti mensubu amca oğlum , aynı işler için , tüm desteklerden yararlanırken , bana müstakil tapun yok ve burada oturmuyorsun gibi , gerekçeler gösterdiler. Halbuki amca oğlum da tapu konusunda benimle aynı durumda , orada oturma ile ilgili ise ilçe nüfus md lüğüne gidip beyanda bulunup, itirazlarına rağmen ikametgah belgesi aldım . Ben oradan ayrılıp İstanbul'a gelince , arkamdan jandarmadan tespit istemişler ve 6 ay orada, 6 ay İstanbulda oturur. Diye tespit etmişler. Ve doğru bir tespit., Bu benim meyva fidanı, veya arı yetiştirme me engel gibi görünüyor ki çifçi defterine kayıt etmediler.

Engel olup olmadığını , bilmiyorum ,,,Arılarımdan bu yıl ikinci hasadımı yapacağım. 20 kovan arı kovanım oldu,

Meyva bahçem de ki fidanlarım 2 yıllık yerine dikileli oldu. Damla sulamasını kendi ellerimle yaptım.

Yani devletin teşvikine falan aldırmayın. Kendi işinizi kendiniz görün. Yada iktidar partisine gidip biat edin. Ki, o teşvik ve hibelerden yararlanın.

Benim tecrübem bunu söylüyor. Bazı arkadaşlar konumu itibariyle , ve siyasi görüşleri sebebiyle bu anlattığım karşısında rahatsız olabilirler. Hiç rahatsız olmayın arkadaşlar, bu sadece bu hükümete ait bir uygulama değildir , demokrasilerde bu böyle uygulanır. uygulama böyle yapılır ama hepside inkar ederler.

Comment

çok haklısın değerli dostum yazdıklarına %100 katılıyorum işte bu sebebten bir yere gitmiyor türkiye herneyse sana da tüm girişimcilerede kolay gelsin ne diyeyim

Comment

[

selam jojoba konusunda hertürlü bilgi ve tohum fide temin ede biliriz calışmalarınızda başarılar dileirm
              osmanerez msn [email protected] gsm 05445360542-05348100346

Comment

selamlar jajoba ekilecek arazilerin nasıl verildiğini ve 15-30 yıl geri ödemesiz düşük faizli kredilerin nasıl verildiğini iyi biliyorum çünkü ben aldım.

benim siteye girme sebebim ilgili tamimde jajoba kelimesini yeni görmem ve ne olduğunu merak etmemdi.

aslında orman arazileri 49 yıllığına bedelsiz olarak ceviz,badem,çam fıstığı,antep fıstığı vs.
                zeten veriliyor bu listeye jajoba yeni eklenmiş.

15 ila 30 yıl geri ödemesiz kredi ise (bu türler için genelde 15 yıl) yapacağınız ağaçlandırmayı ağaçlandırma genel müdürlüğünden projelendirdiğinizde(ben harita mühendisi yim bu işi ben yapıyorum )bir dilekçe ile kredi talebinde bulunuyorsunuz.
                ve şu ana kadar başvuru yapıpta reddedilen yok.
                kredi onayınız gelince 2 mütesessil kefil buluyorsunuz borçlanma senedi veriyorsunuz.
                parayı projenizdeki iş akışına göre parça parça işleri yaptıkça alıyorsunuz.
                Faiz yıllık %3
                yani 10 000 tl aldınız 15 yıl sonra tek seferde 15 000 tl olarak ödeyeceksiniz.
                ayrıca meyva fidanı diktiğiniz için tarım bakanlığından da dekara 125 tl destekleme alıyorsunuz(geri ödemesiz)
                Şafak USLU
                0541 4650575

Comment

selam
                  arkadaş hakikaten jojoba üreteceksen 4 yıl sonra dolar açan agaçcıkların olr simdiden sizlere başarılar diliyorum osman rerez gsm 05348100346-05445360542 [email protected] jojoba jetiştiriciliginde 24 saaat kesintisiz üçretsiz danışmanlık verilir hoşcakla kardaş ALLAHA AMANET OLASIN

Comment

ede

Selam ;
                    Mesajım özellikle jojoba konusundaki ilgisizlikten muzdarip arkadaşlara. Arkadaşlar, jojoba bilindiği üzere sadece basit bir yağ bitkisi değil aynı zamanda stratejik bir ağır sanayi bitkisi. İç baskılar sonucu bakanlık bunun üretimini serbest bıraktı destek konusu da sonderece makul ( Ziraar Bankası 15-30 yıl vadeli kredi vermekte ( yine parantez siyasi gücünü varsa ) ve normalde size 49 yıllığına arazi tahsisi yapılmakta) prosedüre dayalı. Ama sı var : Bu bitki dünyada israil ve hindistanın tekelinde Türkiye bir yerde israilin uydusu konumunda olduğundan şimdilik üretimin yaygınlaştırılması istenmiyor. Nedeni jojobanın GDÜ ( Genetiği Değiştirilmiş Ürünler ) kapsamında israil tarafından denemelere tabi tutulmuş olması. Nedenleri isteyen arkadaşlara ayrıntılı anlatırım.
                    Şimdi can alıcı nokta şu: Hatay Valiliği önümüzdeki yıldan itibaren jojoba ekimine destek sağlayacak ve tüm gereksiz prosedürleri alt üst edecek etkili bir projenin hazırlığında. Yani bakanlığın ve ilgili genel müdürlüğün yapmadığını yapacaklar. Nedeni halk ve haktan yana insanların mülki amir olmaları temel . Şimdi arzu eden arkadaşların bu konuda kafalarına takılan sorularına cvp vermek ve onları olabildiğince doğru yönlendirmekten mutluluk duyarım. Saygılarımla
                    Halil ANDIR
                    h[email protected]

Comment

Öncelikle selamlar.Ben jojoba konusunda ciddi yatırımlar yapmak için gerekli yasal prosedürü tamamladım. Devlete ait kuruluşlardan tohum temin ettik ama yeterli gelmedi. Yurt dışındaki fiyatlar çok uygun ama nedense Türkiye sınırlarına girince satıcılar uyanıklık yapıyor. Neyse diyeceğim bana min 50 max 200 kg menşei belli bir ağaçtan kaç kg tohum verebileceğini yasal olarak garanti edebilen kişiler lazım. Garantiniz peşin ve Hatay Valiliği garantisinde olacaktır. Kendine güvenen dürüst ve kazan kazan prensibinde olan arkadaşlar var lütfen aşağıdaki adres ve telefonlardan iletişime geçsinler.
                      Halil ANDIR
                      Ziraat Mühendisi
                      [email protected]
                      [email protected]
                      05072199580

Comment

izmir de jojoba ile ilgili bi gelişme varmıdır? bilen arkadaşlar varmı

Comment

BİZLERDE BİR DANIŞMAN ARIYORUZ ŞANLIURFADA EKMEYE BAŞLADIK VE AMARİKAN ARİZONA MEŞEELİ MERSİN ALATA HEM FİYAT HEM KALİTE ONAYLI TOHUM SATIYORUZ AYRICA JOJOBAYAĞI İTHALATI YAPIYORUZ.İLGİLENELERİN BİZİMLE İRTİBATA GEÇMELERİNİ İSTİYORUZ.

Comment

İLGİLENENLER 0537 839 2721 ÖZKAN

Comment

slm jojoba bitkisi hakkında bilgi almak istiyorum, Ispartada yatiştirebilirmiyim?fidanını nereden temin edebilirim?bu bitki Türkiye deki verim oranı nedir

Comment

selam
                                en güzel günler dileirm jojoba fide ve tohum konuusunda profosoyonelce bi üretici plmak isterseniz tohum fide temini ekim ve yetişdirme konularında danışmanlık yapabiliriz elimizde fide ve tohum mevcuttur
                                %92 cimlenme garentili ARAZİNO MENŞEYLİ JOJOBA TAHUMU VARDIR isterseniz gsm 05348100346-05445360542 veya e-mail [email protected]
                                başarılı calışmalar dileirm osman erez TÜRKİYE JOJOBA GÖNÜLLÜSÜ

Comment

Working...
                                X