arkadaþlar herkese iyi akþamlar ben çorak bir topraðýn normale dönüþmesi için neler yapmalýyým bilgisi olan varsa memnun olurum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
çorak toprak
Collapse
X
-
Cevap: çorak toprak
Sn Sadocan;Öncelikle yapacaðýnýz iþlem topraðýnýzý en yakýn analiz ettirin.Analiz topraðýnýn nasýl alýnacaðýný bilmiyorsanýz.Analizi yapacak olan kurum veya kuruluþtan bilgi alýnýz.Analiz neticesiyle en yakýn tarým il müdürlüðüne müracat ediniz.Eðer bunlarý yapamam diyorsanýz,Yozgat anadolu þehri;hayvancýlýk yoðundur.Size yanmýþ ahýr gübresi öneriyor,baþarýlar diliyorum.
-
Çorak topraklarýn ýslahý oldukça zor ve masraflý bir yöntemdir.
(hatýrýmda kaldýðý kadarý ile) eðer tuzlanma sebebiyle çoraklaþma varsa, Toprak ýslahý topraðýn yýkanmasý þeklindedir ki; an az 2 metre derinliðe drenaj kanallarý döþeyeceksiniz ve üst taraftan bolca sulama yapýp, suyun sýzarak aþaðýya süzülmesi ve süzülen sularýn alandan uzaklaþtýrýlmasý ile ýslah edeceksiniz ki bu uzun, masraflý ve bol su isteyen yöntem ile Ph normale dönünceye kadar devam edeceksiniz.
Epeyce yoðun bir iþ ve masraf...
Eðer detaylý bilgi isterseniz raflardan bu konuda bilgileri indirmemiz gerekir.
Comment
-
sayýn bahçesel üyeleri ve meilime cevap veren tüm arkadaþlarý burdan ayrý ayrý selamlýyor herkese verdiði bilgilerden dolayý teþekürler ediyorum, bilgi paylaþýldýkça bilgidir sözünün doðruluðu burda çýkýyor ortaya,herkese tekrar selamlar.
Comment

Comment