Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çorak toprak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• çorak toprak

arkadaþlar herkese iyi akþamlar ben çorak bir topraðýn normale dönüþmesi için neler yapmalýyým bilgisi olan varsa memnun olurum
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: çorak toprak

Sn Sadocan;Öncelikle yapacaðýnýz iþlem topraðýnýzý en yakýn analiz ettirin.Analiz topraðýnýn nasýl alýnacaðýný bilmiyorsanýz.Analizi yapacak olan kurum veya kuruluþtan bilgi alýnýz.Analiz neticesiyle en yakýn tarým il müdürlüðüne müracat ediniz.Eðer bunlarý yapamam diyorsanýz,Yozgat anadolu þehri;hayvancýlýk yoðundur.Size yanmýþ ahýr gübresi öneriyor,baþarýlar diliyorum.

Comment

Çorak topraklarýn ýslahý oldukça zor ve masraflý bir yöntemdir.

(hatýrýmda kaldýðý kadarý ile) eðer tuzlanma sebebiyle çoraklaþma varsa, Toprak ýslahý topraðýn yýkanmasý þeklindedir ki; an az 2 metre derinliðe drenaj kanallarý döþeyeceksiniz ve üst taraftan bolca sulama yapýp, suyun sýzarak aþaðýya süzülmesi ve süzülen sularýn alandan uzaklaþtýrýlmasý ile ýslah edeceksiniz ki bu uzun, masraflý ve bol su isteyen yöntem ile Ph normale dönünceye kadar devam edeceksiniz.

Epeyce yoðun bir iþ ve masraf...

Eðer detaylý bilgi isterseniz raflardan bu konuda bilgileri indirmemiz gerekir.

Comment

iþiniz zor. çorak topraðý alýp yerine çorak olmayan topraktan koymalýsýnýz ama sulama yapýyorsanýz birkaç yýl idare eder.
        öncelikle topraðýnýzý analiz ettirin çoraklýk sebebini öðrenin.
        önce teþhis sonra tedavi
        kolay gelsin

Comment

sayýn bahçesel üyeleri ve meilime cevap veren tüm arkadaþlarý burdan ayrý ayrý selamlýyor herkese verdiði bilgilerden dolayý teþekürler ediyorum, bilgi paylaþýldýkça bilgidir sözünün doðruluðu burda çýkýyor ortaya,herkese tekrar selamlar.

Comment

Working...
          X