arkadaşlar herkese iyi akşamlar ben çorak bir toprağın normale dönüşmesi için neler yapmalıyım bilgisi olan varsa memnun olurum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
çorak toprak
Collapse
X
-
Cevap: çorak toprak
Sn Sadocan;Öncelikle yapacağınız işlem toprağınızı en yakın analiz ettirin.Analiz toprağının nasıl alınacağını bilmiyorsanız.Analizi yapacak olan kurum veya kuruluştan bilgi alınız.Analiz neticesiyle en yakın tarım il müdürlüğüne müracat ediniz.Eğer bunları yapamam diyorsanız,Yozgat anadolu şehri;hayvancılık yoğundur.Size yanmış ahır gübresi öneriyor,başarılar diliyorum.
-
Çorak toprakların ıslahı oldukça zor ve masraflı bir yöntemdir.
(hatırımda kaldığı kadarı ile) eğer tuzlanma sebebiyle çoraklaşma varsa, Toprak ıslahı toprağın yıkanması şeklindedir ki; an az 2 metre derinliğe drenaj kanalları döşeyeceksiniz ve üst taraftan bolca sulama yapıp, suyun sızarak aşağıya süzülmesi ve süzülen suların alandan uzaklaştırılması ile ıslah edeceksiniz ki bu uzun, masraflı ve bol su isteyen yöntem ile Ph normale dönünceye kadar devam edeceksiniz.
Epeyce yoğun bir iş ve masraf...
Eğer detaylı bilgi isterseniz raflardan bu konuda bilgileri indirmemiz gerekir.
Comment
-
sayın bahçesel üyeleri ve meilime cevap veren tüm arkadaşları burdan ayrı ayrı selamlıyor herkese verdiği bilgilerden dolayı teşekürler ediyorum, bilgi paylaşıldıkça bilgidir sözünün doğruluğu burda çıkıyor ortaya,herkese tekrar selamlar.
Comment

Comment